PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 172 tys. ocen
8,2 10 1 171785
7,7 56 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Tak mniej więcej do połowy serial trzyma w napięciu, jest mroczny, tajemniczy. Ale im bardziej brnie w te podróż w czasie, tym bardziej staje sie nurzący. Musiałem się lekko zmusić żeby go dokończyć choć na początku byłem pod dużym wrażeniem.

Muzyka i gra aktorska jest oczywiście niesamowita. Szkoda tylko że cały wątek z jaskinią traci na mroczności z biegiem wydarzeń.

PS. Dlaczego tworcy nie rozwineli watku czarnej postaci z gigantyczna głowa. Według mnie to był najmroczniejszy i najciekawszy zarazem watek, ktory zupelnie zostal pominiety.

ocenił(a) serial na 8
Mongoose

"czarnej postaci z gigantyczna głowa" ? czyli że co?

ocenił(a) serial na 7
inkawa

No wlasnie nie wiadomo co i to bylo bardzo intrygujace, ale watek ten zostal totalnie pogrzebany. No chyba ze w 2 sezonie do niego wroca.

ocenił(a) serial na 8
Mongoose

ale kiedy to w ogóle było bo kompletnie nie kojarzę a oglądałam 2 razy :D
jeżeli już to raz dosłownie sekunda wspomniana w 1 odc, to o to chodzi? Jeżeli tak wg mnie nie ma do czego wracać :D

ocenił(a) serial na 7
inkawa

Tak to jest doslownie pare sekund. Jak Ulrich rozmawia ze swoja mama o tym co widziala w lesie. Ona mowi ze widziala te postac bardzo wyraźnie.

Na logike można by powiedzieć ze to Helge, ktory porywal dzieci w lesie i chodzil w kurtce z kapturem. Ale mi się nie wydaje, że ktoś pomyliłby gigantyczna glowe z kapturem.

Nie wiem dlaczego ten moment wydal mi sie tak istotny. Możliwe że jest to efekt doliny niesamowitości, coś co przypomina człowieka ale nim nie jest wywoluje u nas odrazę i strach. Wedlug mnie jest to znacznie bardziej przerażające od jakiegokolwiek potwora czy ducha.