Mam właśnie takie pytanie. Gdy odwiedził go Jonas, żeby odwieść go od samobójstwa, powiedział coś że kończy malować obraz. Może to ten obraz, który jest u Adama?
Przepraszam, Mikkel powiedział o obrazie Hannie jako wymówkę żeby nie iść do Nielsenów na przyjęcie. Może Adam to jest Mikkel, a ten obraz u Adama to jego dzieło. Tylko jak wyjaśnić jego samobójstwo, może to tylko sen Jonesa?
Wiemy tylko tyle co powiedział Adam, więc nie ma pewności że to Jonas chociaż nie mamy dowodów że to nie on. Jeśli chodzi o samobójstwo Mikkela to wróciłem nawet do pierwszego odcinka. Zauważyłem, że w scenie w której się wiesza jest zdjęcie Kahnwaldów, Hanny, Mikkela, Jonasa i Ines i są uśmiechnięci, w innej scenie z Ines ona ma zdjęcie że są smutni, czyli ta scena samobójstwa to tylko sen Jonasa. W rzeczywistości nie było żadnego pogrzebu, ciała, a z tego co pamiętam to o samobójstwie mówił tylko Jonas. Wiem że trochę by zakręcili jeżeli okazałoby się że Mikkel żyje, ale na pewno trzeci sezon znowu namiesza w głowach :) W pierwszym odcinku zwróciłem też uwagę na stare zdjęcie w kuchni, w domu Jonas, gdy Jonas schodzi się napić do lodówki, czyżby była tam Hanna z przeszłości? Może ona jest matką Ines?
To obraz Rubensa z 1620 roku . Zbyt znany, żeby przypisać autorstworstwo bohaterowi serialu.