PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 171 tys. ocen
8,2 10 1 171205
7,8 46 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Kilka wątków

ocenił(a) serial na 10

1. Głuchoniema córka Charlotte dostaje od Noah zegarek z imieniem jej matki.
2. Tronte z 1953 ma na rękach jakieś dziwne rany.
Potrafi ktoś powiedzieć coś na ten temat? Czyli co to za zegarek i skąd te rany?

ocenił(a) serial na 8
McGyverPL

1. Ten wątek urywa się w tym momencie i serial już do niego nie wraca.
2. Najprawdopodobniej matka Tronde uciekła od męża, ale że w tamtych czasach było to źle widziane, to wymyśliła historię o jego śmierci. Sama wspomniała, ze jej matka albo babcia (już nie pamiętam) mieszkały kiedyś w Winden, dlatego z synem uciekła w znajome jej miejsce (przynajmniej z opowieści). Mówiła też, że ojciec Tronde to pastor małej wiary, do tego, że jest złym człowiekiem. Z tego wszystkiego można wywnioskować, że ojciec znęcał się nad Tronde, a te rany, to nic innego, jak oparzenia po zgaszonych papierosach.

ocenił(a) serial na 10
Kr4ju

Warto również wspomnieć,że Noah też jest "pastorem małej wiary",więc być może uciekli przez Noah

ocenił(a) serial na 9
McGyverPL

Ja mam teorię że Ch. dostała ten zegarek od swojego dziadka ktory byl wkrecony w 'teorie33' i byl zegarmistrzem (H.G. Tannhaus)

MagdaNorsk

no właśnie,przypomnijcie mi kto jest dziadkiem Charlotte?

ocenił(a) serial na 9
brikola

Jej rodzina nie pojawia się w serialu, poznajemy tylko przodków jej męża, czyli jej teścia - Helgego, oraz jego rodziców - Bernda założyciela elektrowni i Gretę.

ocenił(a) serial na 9
brikola

pisałam o swoich domyslach w innym wątku..przeklejam:

Ten zegarek nalezal wczesniej do Charlotte. Wydaje mi sie ze dostala go od swojego dziadka ktory byl pasjonatem 'teorii 33'. Byl tez zegarmistrzem Panem H.G. Tannhaus :) ale to tylko domysly. Ps. tez nie mialam tu konta, Dark mnie zmusil ;)
PS2. Na tej scianie ze zdjeciami w bunkrze widac ze jest nitka laczaca Charlotte i H.G. Tannhausa