PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 171 tys. ocen
8,2 10 1 171205
7,8 46 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Serial wyśmienity ,ale nie rozumiem jednej rzeczy. Jeżeli bohaterowie znajdują się w jednym, powtarzającym się w nieskończonośc, bez zmian cyklu ,to jakim cudem Klaudia odkryła prawdę ? Może czegoś nie zrozumiałem lub przegapiłem i chciałbym by ktoś mi to wyjaśnił. Przecież pętla powoduje, że to co się dzieje, dzieje się za każdym razem tak samo, włącznie z myśleniem ludzi. Logicznie patrząc nie mają prawa wpaść na coś nowego, za każdym razem powinni mieć w głowie to samo i nikt nigdy nie powinien odkryć prawdy. Troche to zagmatwane.

ocenił(a) serial na 8
_KrytykBogdan_

Cykl się powtarza w nieskończoność są dwie strony Światło i Mrok. Nie do końca wszystko powtarza się identycznie. Noah pokazywał Adamowi różne zdjęcia maszyn czasu, wyjasnił też że nie da się zabić jeżeli starsza wersja żyje bo próbowali to wielokrotnie. Za każdym razem gdy Cykl się powtarza co 33 lata jest to jedyny czas na zmiany. Stara umierająca Klaudia odkryła że jest trzeci świat, zrozumiała że co by nie zrobiła cykl się powtórzy więc przekazała młodszej siebie myśl która odbiega od cyklu i jako jedyna uratuje jej córkę Regine. W ostatnim odcinku byli bardzo dobrze poinformowani co się wydarzy i jak ocalić tych dwoje ludzi w aucie, według mnie to Marta z swojego świata o tym wiedziała i przypadkowo odkryła to Klaudia.