PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 172 tys. ocen
8,2 10 1 171785
7,7 56 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

czy to koniec?

ocenił(a) serial na 10

10 odcinków i tyle? mam nadzieję że będzie drugi sezon.....

syylwiczka1985

Zwariowałaś? I co niby mieliby w nim pokazać? Fabuła i tak jest wystarczająco zawiła i nakładająca się na siebie już w 1 sezonie. Drugi sezon tylko jeszcze bardziej by wszystko poplątał.

ocenił(a) serial na 10
forek23

ale ostatni odcinek tak się skończył że nie ma opcji żeby nie było 2 sezonu ... i nie, nie zwariowałam, zwariować to żądać zrobienia 5-10 sezonów żeby serial trzymał się kupy i nie zrobiła się z niego kaszana, natomiast 2 dobre sezony dla dobrego reżysera i scenarzysty to żadne wyzwanie.

ocenił(a) serial na 10
syylwiczka1985

aaa Gra o Tron ma 7 sezonów a 8 w toku i nic serial nie traci na liczbie sezonów a wręcz odwrotnie.

ocenił(a) serial na 8
syylwiczka1985

ale Gra o Tron co całkiem inna bajka. Z Dark może być jak z Lost, im dalej tym bardziej poplątane i bez sensu, coraz więcej nielogiczności i niespójności fabuły.
Również liczę na 2 sezon ale jednak bardzo się obawiam że przedobrzą.

syylwiczka1985

To prawda. Gra o tron nie ma tak poplątanej fabuły. Dzieje się linearnie, nikt tam nie przeskakuje w czasie. Takie seriale można ciągnać bez końca praktycznie.

ocenił(a) serial na 10
forek23

to prawda, ale myślę że Dark mogą spokojnie zrobić 2 sezon i jeżeli nie przedobrzą to nie zrobi się kaszana, ale na dwóch koniec. muszą bo za dożo watków zakończyło się bez wyjaśnienia.

ocenił(a) serial na 10
syylwiczka1985

Drugi sezon został już oficjalnie zapowiedziany, póki co nie obawiam się o jego jakość, bo ten sezon również powstawał w tempie ekstremalnym, tutaj recenzja, która m.in. zdradza jak serial powstał: https://www.youtube.com/watch?v=h98iWargZOE
A twórcy zostawili sobie kilka furtek, dzięki którym spójność pierwszego sezonu z drugim jest jak najbardziej możliwa.

ocenił(a) serial na 10
nynavee

i to jest dobra wiadomość :)

syylwiczka1985

Zrobią jak nic. Przemysł kinematograficzny to jak zakładanie własnej firmy. Przyjmie się to idziesz za ciosem, nie sądzę żeby tu było inaczej