PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162875
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

9/10 genialny serial

ocenił(a) serial na 9

wyjątkowy i genialny serial zasługujący na Oskary ,kładzie na kolana . Niepowtarzalny klimat ,który na początku tworzy się leniwie, jakby od niechcenia by z odcinka na odcinek całkowicie wciągnąć i oszołomić wszystkim ,mistrzowską gra aktorską McConaugheya i Harrelsona ,świetną fabułą z dialogami-perłami, cudowną muzyką, mroczną scenerią i napięciem aż do granic możliwości. Ogląda się go z zapartym tchem-rewelacja !!!!!

ocenił(a) serial na 9
enera

Masz rację, świetny serial. Ale są lepsze np: Twin Peaks, Breaking bad, Robin of Sherwood, Gra o tron, Rzym,
Oz, The Wire, Sopranos, Zakazane imperium.

ocenił(a) serial na 9
returner

Dziękuje za polecenia mi innych seriali :-))))) Ale ze mną jest tak,ze seriali generalnie nie oglądam i bronię się rękoma i nogami przed nimi bo wsiąkam jak gąbka i nie panuje nad przerwą:-))))) Temu dałam się skusić bo mi zarekomendowano i jest to 5ty serial na przestrzeni lat jaki w ogóle oglądałam.Tak samo mocno wciągnął mnie jakiś czas temu Homeland ,był znakomity . Ale dziękuję i pozdrawiam :-)))))))

ocenił(a) serial na 9
enera

Podobne do Detektyw są Twin peaks, The Killing.
Ja w sumie wcale nie oglądałem seriali, głównie filmy.
Właściwie byłem oczarowany tylko Robin of Sherwood w latach 80',
potem "Twin Peaks" na początku lat 90', no i jeszcze "X-files".
Ale od końca lat 90' aż do teraz HBO robi naprawdę świetne seriale pod
względem scenariusza realizmu, aktorstwa, dialogów.
Zwłaszcza te: Oz, Sopranos, Sześć stóp pod ziemią, The wire, Rzym, Zakazane imperium, Gra o tron, Detektyw.
Z seriali innych stacji tylko właściwie Breaking bad mnie wbił w fotel.
Choć zdaje sobie sprawę, że solidne są też The Shield, Dexter, Borgias, Sherlock, The Killing, Vikings.
Mój ranking to:
Breaking Bad > Twin Peaks > Gra o tron > Robin of Sherwood=Rzym > The wire > Oz > Sopranos >
X-files > Sześć stóp pod ziemią > Zakazane imperium > Detektyw > The shield > Dexter > Shrelock > reszta