PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 164 tys. ocen
8,4 10 1 163807
8,0 52 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Zdania są podzielone, jestem ciekawa czy większości się podoba czy nie. Mi osobiście nie.

dzikudzina

Lepsze było poprzednie, ale to też się wpasowuje w serial. dopasowali muzykę do miejsca akcji. mogli równie dobrze dać tę laskę z baru, która usypia ludzi po całym dniu.

ocenił(a) serial na 8
dzikudzina

Mi się podoba.

dzikudzina

Mi również :) Wpada w ucho.

ocenił(a) serial na 9
dzikudzina

Na początku, gdy pierwszy raz usłyszałam, moja reakcja była mniej więcej taka: what the hell is that?!
Ale włączyłam YouTube, posłuchałam parę razy i... i chyba się przekonałam. Do tego sezonu piosenka w stylu lekkiego country raczej by nie pasowała. Także ja jestem na tak, mimo wcześniejszego sprzeciwu.

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Mam niemalże dokładnie tak samo. Na początku utwór zupełnie mi się nie podobał. Ale potem odsłuchałem go kilkukrotnie i uznałem, że kawałek jest przedni ;)

ocenił(a) serial na 9
Janusz__filmweb

Myślę, że nie tylko z nami tak było. Czytałam wiele komentarzy, w których ludzie piszą, że na początku piosenka kompletnie im się nie podobała, że dopiero z czasem się do niej przekonali.

Bonesss

Trzeba było się przestawić z sezonu na sezon. Oglądając 2x01 byłem w szoku jeżeli chodzi o muzykę do intro i uważałem, że jest tragiczna ale gdy obejrzałem odcinek to dałem się przekonać i przy 2x02 pełna tolerancja dla nowego utworu :)

ocenił(a) serial na 9
Wiktak

Tak, zgadzam się. Właściwie to można powiedzieć, że to nie jest już ten sam serial. Tytuły identyczne, ale wszystko inne nie ma wiele wspólnego z klimatem i w ogóle aurą pierwszego sezonu.

dzikudzina

Tak, znałam tę piosenkę już wcześniej i byłam miło zaskoczona słysząc ją w openingu :)

dzikudzina

"piosenka" w intro jest przechujowa

ocenił(a) serial na 9
dzikudzina

Nie podoba. Liczyłem, że uzyją piosenki z pierwszego zwiastuna.

ocenił(a) serial na 9
dzikudzina

Nie podoba! Pierwszy sezon miał lepsze intro!

ocenił(a) serial na 10
fazato

zgadzam się. W tamtym sezonie słuchałam za każdym odcinkiem, tutaj przewijam. Bardzo nastrojowa, ale na intro?

ocenił(a) serial na 9
dzikudzina

mi się podoba xd. tajemnicza , wprowadza w nastrój i ten niski głos cohena bardzo pasuje. piosenka country "far from any roads" wg mnie nie za bardzo pasowałaby do klimatu californi .

ocenił(a) serial na 10
dzikudzina

Nie podoba , mimo tego że słuchałem parę razy specjalnie po to żeby się przekonać . Intro z pierwszego sezonu kupiło mnie z miejsca .

ocenił(a) serial na 10
dzikudzina

https://www.youtube.com/watch?v=mjg43nzSYck

to byłoby lepsze :D

ocenił(a) serial na 10
salus94

jak dla mnie też nie pasuje. za wolne i zbyt dramatyczne

ocenił(a) serial na 10
dzikudzina

Do Teasea pasowało idealnie, dawało odpowiedni klimat. Myślę, że gdyby leciało to w intrze to wprowadzałoby jeszcze lepszy klimat :D