PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 164 tys. ocen
8,4 10 1 163822
8,0 52 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Który lepszy? Na pewno oba będę oglądał ale chciałbym zacząć od... lepszego. :)

ocenił(a) serial na 10
davlfc1892

Detektyw -to mój wybór. Niesamowity klimat , dialogi i rozkminy Rusta genialne! pochłonęłam w 1 wieczór i pół nocy polecam

ocenił(a) serial na 10
Nadia09

Jeszcze polecam serial -the fall z Gillian Anderson w roli głównej. Również rewelacyjny klimat i napięcie do ostatniej minuty. Pozdrawiam

Nadia09

Ja już mam tyle seriali do zobaczenia że w tym roku już mi czasu nie starczy. :)

ocenił(a) serial na 10
davlfc1892

To może mógłbyś mi coś polecic , w klimacie j/w , bo mam wrażenie , że obejrzałam już wszystko ;-)

ocenił(a) serial na 10
davlfc1892

Nie można tych dwóch produkcji w żaden sposób porównywać. Inny klimat, tematyka, podejście, sposób realizacji. Ja wolę Detektywa, i na Twoim miejscu zacząłbym od niego. Detektyw to raptem 8 odcinków, Prawo Ulicy to bodajże 60 (aby zrozumieć o co tak naprawdę chodziło Twórcom, musisz obejrzeć całość).

ocenił(a) serial na 10
pegaz_filmweb

Dokładnie, nie można porównać jednego z drugim, całkiem odmienne klimaty :) Detektyw do dla mnie hit i zasłużona 10, aczkolwiek jest pół kroku za Breaking Bad, co do The Wire, serial ma swój styl i klimat który robi go genialnym, bardziej niż Detektywa można by porównać z The Wire - The Shield, który również polecam.

davlfc1892

Obejrzyj oba, zacznij do True Detective, to tylko 8 odcinków które można pochłonąć w dwa posiedzenia.