PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162859
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Co powiecie o tym?
http://www.tinypic.pl/6v3uis93kbcu
Czy rysunek w sypialni Martyego (zapewne narysowany przez jedną z jego córek) mógł być inspiracją
dla malowidła na ścianie lub odwrotnie?

ocenił(a) serial na 9
rock4u

No raczej nie namalowany przez jedną z córek a autorstwa jakiegoś lokalnego artysty. Coś jak Słoneczniki Van Gogha co jest w setkach reprodukcji, plakatów, fototapet i tak dalej.

ocenił(a) serial na 8
rock4u

Poszukiwanym jest artysta malarz ścienny. Mieszka w okolicy.

Albo zwykły easter egg, mrugnięcie do widza.

Ciekawe znalezisko :)

ocenił(a) serial na 10
zwieracz

wg jednej z teorii starsza corka martina jest adoptowana - wynika tak z tego co mowi bawiac sie lalkami w scene orgii - byc moze wzieli ja z tego samego domu dziecka/schroniska do ktorego trafila przesluchiwana przez rusta dziewczyna. stad zrobila takie samo malowidlo jakie codziennie widziala

ocenił(a) serial na 8
rkoeman

Kurde ale bomba ;)
Ciekawią mnie jakieś dowody potwierdzające tę teorię.

ocenił(a) serial na 9
rkoeman

Opcja z adopcją wydawała mi się nieprawdopodobna, ale...faktycznie włączyłam sobie 2 odcinek.
Po kłótni z Maggie Marty idzie zawołać dziewczynki na kolację (ok. 46min odcinka). Słychać wtedy rozmowę dziewczynek zza drzwi:
-Nie masz już mamy ani taty. Twoi właśnie zginęli w wypadku.
-Jak?
-W wypadku. Ktoś...

No i wtedy to słynne ujęcie lalek ustwionych w schenę zbiorowego gwałtu.

rock4u

Naprawdę pada tam taki dialog? Albo nie zwróciłem na to uwagi, albo lektor z HBO tego w ogóle nie przetłumaczył.

ocenił(a) serial na 9
0wner2

Oglądam w necie z napisami. Nie ufam lektorom :)

rock4u

Dzięki, sprawdzę to :)

rock4u

faktycznie, jest. ogladalem tylko raz. ciekawe :)

ocenił(a) serial na 10
rock4u

wlasnie o to chodzilo co zacytowal rock4u. to ma sens

a hbo faktycznie zle tlumaczy i dopiero po jakims czasie pojawia sie lepsze tlumaczenie. chyba jednak czas zaczac ogladac z napisami angielskimi by nic nie umknelo

ocenił(a) serial na 10
rock4u

Eeaster Egg albo po prostu tak jak w wielu poprzednich szczegółach przepowiednia, możliwe że po tym jak Maggie się dowie że jej córka została złożona w ofierze (sprawa w 2012) trafi właśnie do tego ośrodka