PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162859
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Przemyślenia

ocenił(a) serial na 10

Zacznę od trapiącego mnie rytualnego morderstwa Dory Lange. Po co ktoś miąłby, to upubliczniać, skoro reszta zgonów
była ukrywana. Czemu akurat w tym przypadku było inaczej, czy może ktoś miał coś na celu poprzez ukazanie tego
mordu?
Ogrodnik z blizną: Dziewczynki opowiadały,że widziały giganta z twarzą pokrytymi bliznami, ów ogrodnik ma tylko jedną
bliznę,ale pasuje do późniejszych opisów blizny w okolicach ust po oparzeniu.
E07 i nazwisko Childress, pojawia się również w odcinku 5, zaraz po przesłuchaniu przez Rusta aptekarza.
Na koniec: ktoś może zna tytuł piosenki,a bardziej muzyki, właśnie z odc5,gdzie Rust przesłuchuje aptekarza,a a ten
wymawia Król w Żółci i wtedy pojawia się owa muzyka:)

sly46

>Ogrodnik z blizną: Dziewczynki opowiadały,że widziały giganta z twarzą pokrytymi bliznami, ów ogrodnik ma tylko jedną
bliznę,ale pasuje do późniejszych opisów blizny w okolicach ust po oparzeniu.

Taka już charakteryzacja, tak samo w Grze o Tron Tyrion powinien stracić nos a ma tylko szramę.

>i nazwisko Childress, pojawia się również w odcinku 5, zaraz po przesłuchaniu przez Rusta aptekarza.

Childress to nieslubny syn Tuttla, policjant, prawdopodobnie pośrednio odpowiedzialny za śmierć chemika/aptekarza, ojciec scarface/kosiarza.
Nawet ta czarna babcia wspominała o scarface ze miał na imie chyba childs , nie pamiętała do końca, ale była bliska prawdy.

ocenił(a) serial na 10
banan684

Tak , to wiem że Childress jest nieślubnym synem Tuttla, zapomniałem to dopisać :), i że ten gliniarz z odc 5, to zapewne syn szeryfa wymienionego w odc 7.
Dalej nie bardzo rozumiem powód rytualnego mordu Dory Lange.

sly46

pewnie na temat tego dlaczego zostawili tak ciało Dory dowiemy się za tydzień, inaczej będę SROGO zawiedziony.

użytkownik usunięty
sly46

http://www.tunefind.com/show/true-detective/season-1/17043
Poszukaj tutaj. Nie jestem pewien, o który utwór chodzi.

ocenił(a) serial na 10

Niestety,żaden z nich, to taka mroczna muza, pojawia się również w 7 odc. podczas rozmowy Rusta z Martym zdaje się w magazynie lub barze, nie pamiętam.

użytkownik usunięty
sly46

http://www.tunefind.com/show/true-detective/season-1/17043
Poszukaj tutaj. Nie jestem pewien, o który utwór chodzi.