Zacznę od trapiącego mnie rytualnego morderstwa Dory Lange. Po co ktoś miąłby, to upubliczniać, skoro reszta zgonów
była ukrywana. Czemu akurat w tym przypadku było inaczej, czy może ktoś miał coś na celu poprzez ukazanie tego
mordu?
Ogrodnik z blizną: Dziewczynki opowiadały,że widziały giganta z twarzą pokrytymi bliznami, ów ogrodnik ma tylko jedną
bliznę,ale pasuje do późniejszych opisów blizny w okolicach ust po oparzeniu.
E07 i nazwisko Childress, pojawia się również w odcinku 5, zaraz po przesłuchaniu przez Rusta aptekarza.
Na koniec: ktoś może zna tytuł piosenki,a bardziej muzyki, właśnie z odc5,gdzie Rust przesłuchuje aptekarza,a a ten
wymawia Król w Żółci i wtedy pojawia się owa muzyka:)
>Ogrodnik z blizną: Dziewczynki opowiadały,że widziały giganta z twarzą pokrytymi bliznami, ów ogrodnik ma tylko jedną
bliznę,ale pasuje do późniejszych opisów blizny w okolicach ust po oparzeniu.
Taka już charakteryzacja, tak samo w Grze o Tron Tyrion powinien stracić nos a ma tylko szramę.
>i nazwisko Childress, pojawia się również w odcinku 5, zaraz po przesłuchaniu przez Rusta aptekarza.
Childress to nieslubny syn Tuttla, policjant, prawdopodobnie pośrednio odpowiedzialny za śmierć chemika/aptekarza, ojciec scarface/kosiarza.
Nawet ta czarna babcia wspominała o scarface ze miał na imie chyba childs , nie pamiętała do końca, ale była bliska prawdy.
Tak , to wiem że Childress jest nieślubnym synem Tuttla, zapomniałem to dopisać :), i że ten gliniarz z odc 5, to zapewne syn szeryfa wymienionego w odc 7.
Dalej nie bardzo rozumiem powód rytualnego mordu Dory Lange.
pewnie na temat tego dlaczego zostawili tak ciało Dory dowiemy się za tydzień, inaczej będę SROGO zawiedziony.
http://www.tunefind.com/show/true-detective/season-1/17043
Poszukaj tutaj. Nie jestem pewien, o który utwór chodzi.
Niestety,żaden z nich, to taka mroczna muza, pojawia się również w 7 odc. podczas rozmowy Rusta z Martym zdaje się w magazynie lub barze, nie pamiętam.