PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162859
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

A więc pewnie to taki mindf8ck ze strony twórców, ale...
SPOILER
http://i.imgur.com/arO5xpn.jpg?1
NOTICE KING, czyli jeden z nich to jednak King in Yellow?

kejszi

szacun dla tego kto to zauwazyl :O

ocenił(a) serial na 10
MagiaJego18

Tutaj kolejne
http://pitermadrid.tumblr.com/image/78838955391

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kejszi

Wiesz może skąd jest wzięte to zdjęcie grupowe?
Jedyne jakie znalazłem w jednym z odcinków, różni się od tego, które umieściłeś tutaj.
Największą różnicą jest dziewczyna z numerem 6, której twarz na zdjęciu z serialu jest wymieniona.

ocenił(a) serial na 10
trzezwy_1990

* Umieściłaś :)
I tak jak koleżanka na dole mówi zdjęcie krąży po internecie, nie wiem czy jest wzięte z odcinka. A w którym odcinku/ w jakiej scenie znalazłeś to zdjęcie?

kejszi

Przepraszam : )
Zdjęcie pokazuje się w trzecim odcinku, dokładny czas to 00:51:35.

ocenił(a) serial na 10
trzezwy_1990

W sumie zdjęcia różnią się tylko tym, że na jednym się uśmiechają a na drugim nie. Pewnie HBO udostępniło to co wkleiłam.

kejszi

Nie uważasz, że twarz dziewczyny oznaczonej na zdjęciu w linku poniżej, różni się od twarzy dziewczyny ze zdjęcia podanego przez Ciebie?
Moim zdaniem ta twarz została tu wklejona, ale być może to jakaś pomyłka.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t35/1973058_71045679898 5725_551098102_o.jpg?oh=ddd405abab6101ca7351a5cf8264f02b&oe=531BCE9E&__gda__=139 4354544_5bbe04ec402ed5be09afb7bf0a7edf99

ocenił(a) serial na 10
trzezwy_1990

Nie działa mi link :(
Ale już wiem o którą dziewczynę ci chodzi, o tą w bluzce w pasku tak? Faktycznie na każdym zdjęciu ma inną twarz, ale szczerze mówiąc to bardziej na tym zdjęciu co jest pokazane w serialu wygląda mi na doklejoną, jakoś tak sztucznie.

kejszi

Coś źle musiałem zrobić z tym linkiem.
Dokładnie, właśnie chodziło mi o to, że w filmie jest wklejona, a być może zostało udostępnione jakieś inne przez pomyłkę.
Jednak w Twoich porównaniach, znajduje się też zdjęcie na mapie, które przedstawia tą samą twarz.

ocenił(a) serial na 10
trzezwy_1990

Możliwe, że to pierwsza pomyłka jaka zdarzyła się w serialu :D

trzezwy_1990

" Moim zdaniem" ....nie tylko twoim, cały internet juz na to wpadł

Justyna_0288

Bardziej interesuje mnie moje zdanie niż całego internetu, a jeżeli cały internet ma takie zdanie jak ja, to się cieszę.

kejszi

to zdjęcie od dawna juz krazy po necie,na imdb..

ta pani z ujecia (prawy,górny róg )przypomina mi ta na zdjęciu klasowym pod numerem 1 ,nie 12

Justyna_0288

przepraszam ,z lewego górnego rogu

kejszi

Bardzo ciekawe, jeżeli się sprawdzi to normalnie tytuł serialu powinien być "Nasza klasa":)

A tak na poważnie, to mimo że te wszystkie teorie wręcz mnie fascynują i sam sporo rozmyślam o serialu to mam przeczucie, że rozwiązanie będzie dość proste... albo i pozostanie niewyjaśnione, tego bym chyba nie wybaczył HBO.

kejszi

wow

kejszi

Jeżeli to z "Notice King" to nie przypadek, to jestem dosłownie powalony dokładnością z jaką wykonany jest serial.

To z klasą- moim zdaniem niektórzy to ci sami aktorzy, żeby nie zatrudniać zbyt wielu statystów :)

TomKruz

no chyba zartujesz....

ocenił(a) serial na 10
TomKruz

Przecież to chodzi o to, że wszyscy chodzili do tej szkoły "Light of the Way" prowadzonej przez organizację Tuttle'a. Pewnie wszyscy byli molestowani, ale mogą tego nie pamiętać (narkotyki) i mają teraz przez to problemy w dorosłym życiu. Pewnie twórcy serialu chcieli podkreślić, że przeżycia ze szkoły miały na nich zły wpływ i dlatego przewijają się tu i tam.

ocenił(a) serial na 6
kejszi

no troche przesada z tym screenem ... to juz wieksza wskazowka ze cos jest na rzeczy w tej scenie jest to co poprzedza ten baner czyli doslowny krol w żółci > jezos z zolta aureola i swoimi owieczkami .. ale i to uwazam za spora nadinterpretacje

ocenił(a) serial na 10
kejszi

"I've enjoyed reading people theorize about what's going to happen because it's a sign that you're connecting," Pizzolatto told me. "But I'm also sort of surprised by how far afield they're getting. Like, why do you think we're tricking you? It's because you've been abused as an audience for more than 20 years. I cannot think of anything more insulting as an audience than to go through eight weeks, eight hours with these people, and then to be told it was a lie—that what you were seeing wasn't really what was happening. The show's not trying to outsmart you."

It's not The Sixth Sense
"It really isn't. Exactly. I knew the guy was dead as soon as he showed up after being gut shot in the second close. It was the same thing with The Usual Suspects. It was like, "Wait a minute. Don't tell me this whole thing is just a lie. Because if it just a lie, what parts of the movie were true? Maybe none of it. What did we just sit here watching?"

Czyli raczej nie powinniśmy się spodziewać jakiegoś plot twistu.

kejszi

Najwiekszego spoilera palnął sam scenarzysta :), już mógł komentować te teorie po finalnym odcinku. Mam nadzieje tylko ze to nie będzie: Rusty i Marty zabijają dużego i happy end

kejszi

Ejjjj w 7 odcinku na końcu zrobili zbliżenie na twarz faceta od kosiarki i miał pełno blizn. To chyba pewniak! Teraz tylko kwestia jak to się rozegra.

ocenił(a) serial na 8
kejszi

co do zdjęcia klasowego to zrobiłem małe podsumowanie tego, co znalazłem w necie
http://puu.sh/7nGHZ.png

ocenił(a) serial na 10
zobacz

Co jest na tym zaznaczonym tatuażu blondi nr 8? ;)

ocenił(a) serial na 8
kakusiek

black stars

ocenił(a) serial na 10
zobacz

A Pani numer 3 ma gwiazdki wytatuowane...kurcze chyba już Nam odbija, niech będzie poniedziałek! ;D

ocenił(a) serial na 9
kakusiek

o do gwiazdek wydziaranych na szyi tej laski to czarne gwiazdy pojawiają się w sztuce 'the yellow king", pojawiają się też w pamiętniku pierwszej (wdzianej w serialu, nnie chronologicznie) ofiary...

ocenił(a) serial na 9
kejszi

HA! widzę, że muszę obejrzeć jeszcze raz wszystkieodcinki baaardzo dokładnie. polecam Wam też tę stronkę z rozpiska serialu i paroma ciekaeostkami (np. teorią 5 meżczyzn).

cherrylady_77

Kurcze, świetne te grafiki :)

ocenił(a) serial na 10
kejszi

A w jakim odcinku my widzieliśmy dziadka Audrey czyli ojca Magie?

ocenił(a) serial na 10
kakusiek

Chyba w drugim, ale pewna nie jestem.

kakusiek

Odcinek drugi. Około 40 minuty ;)