PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162867
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Super czołowka

ocenił(a) serial na 10

Najlepsza jaką widziałem w serialach po raz pierwszy nie mam ochoty jej przewijać. Może to zasługa pięknej piosenki na początku.

Beny1234

czyj to kawałek, wiesz może:)?

ocenił(a) serial na 9
jakobza

The Handsome Family - Far From Any Road

Ishimura

thanks

ocenił(a) serial na 10
Beny1234

Rany, mam to samo:)

ocenił(a) serial na 9
Beny1234

Mam dokładnie to samo odczucie :) i kiedy oglądałem DEXTERA też nie przewijałem czołówki :)

ocenił(a) serial na 8
xcznx

Ja prawie nigdy nie przewijam czołówek, ale muszę przyznać, że "Detektyw" i "Dexter" wymiatają pod tym względem. Od siebie dodałbym jeszcze początek "Sześć stóp pod ziemią":-)

ocenił(a) serial na 9
kRis

Ja mogę dodać ewentualnie wejście do CHŁOPAKÓW Z BARAKÓW :)

ocenił(a) serial na 8
kRis

Zgadzam się z wymienionymi, jeszcze czołówka Walking Dead dobrze wpasowuje się w fabułę serialu. I oczywiście Twin Peaks po obejrzeniu samej czołówki pojawiały się ciarki na plecach :)

Beny1234

to zobacz czołówkę True Blood czy Boardwalk Empire :)

ocenił(a) serial na 10
igulla666

Czołówka True Blood i True Detective moim zdaniem bardzo podobna bo jakoś zauważyłam że oba seriale są produkcji HBO i muzyka podobna tzn. gatunkiem plus oczywiście Luizjana i religia :)

espantosa

Tak, to fakt, w tym sensie są podobne, jednak obie dobrze dopasowane do samych seriali, no i muzyka w obu przypadkach świetna... chociaż to bardziej piosenka z Boardwalk Empire przypomina tą z True Detective. :)

ocenił(a) serial na 10
espantosa

No bez przesady... o ile dobrze pamiętam, w True Blood jest banalny kawałek Jace Everetta, kudy mu tam do The Handsom Family. Podobieństwo nawet gatunkowo bardzo dalekie

ocenił(a) serial na 10
pegaz_filmweb

Ale też fajny :)

ocenił(a) serial na 10
espantosa

Noooo.... skoro tak Pani uważa, to tak jest. Nie będę się o to spierał.. Ja jestem wychowany na diametralnie innej muzie, której zdecydowanie jest bliższy posępny klimat "Far from any road" niż Jace Everett. Niby to country, i to. Niby.

ocenił(a) serial na 10
pegaz_filmweb

Ja dodam że mi obie kompozycje się podobają. Zresztą bardzo lubię słuchać różnych wykonawców i zauważyłam, że często muzyka serialowo-filmowa mnie dość mocno i pozytywnie zaskakuje :)

Beny1234

To malo czolowek widziales, bo rownie dobre sa chociazby te z True Blood, czy Banshee.

ocenił(a) serial na 9
VilleV

czołówka "banshee" jest tak tragiczna i kiczowata, że aż zastanawiałem się nad obniżeniem oceny tego serialu.

ocenił(a) serial na 9
Beny1234

Trzeba przyznać czołówka jest świetna. W ostatnim czasie to chyba razem z House of Cards najlepsze czołówki seriali.

ocenił(a) serial na 8
Beny1234

Najlepsza jest czołówka Lost :) bez zbędnego pier.. :) Nawet nie zdążysz przewinąć

ocenił(a) serial na 8
Beny1234

Rzeczywiście czołówka fajna, ale moim faworytem jest chyba jednak ta z "Rodziny Borgiów".