PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 164 tys. ocen
8,4 10 1 163822
8,0 52 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Szukam ciekawych seriali i filmów o podobnej tematyce. Najlepiej o porównywalnym stopniu realizmu i zawierającego również jakieś egzystencjalne kwestie.

ocenił(a) serial na 10
Szpecu_filmaniak

Chyba The Killing jest podobnie prowadzony. Nie widziałem jeszcze, ale tak mi się wydaje.

ocenił(a) serial na 9
Szpecu_filmaniak

Zgadzam się, "The Killing" ma chyba nawet jeszcze bardziej "gęstą" atmosferę, ale proponuję w wersji pierwotnej - "Forbrydelsen". Generalnie skandynawskie seriale kryminalne moim zdaniem są rewelacyjne. Poza tym kwestie egzystencjalne lub moralne dylematy świetnie pokazane są w serialu "Luther". Osobiście polecam genialny wg mnie, choć dość pokręcony serial "Hannibal" z M. Mikkelsenem. "The Following" również daje radę ;)

ocenił(a) serial na 9
Szpecu_filmaniak

na pewno "Hannibal"

ocenił(a) serial na 9
bubble_factory

Hannibala widziałem. Jest rewelacyjny! Sprawdzę "The Killing" i "Forbrydelsen". Dzięki! ;)

ocenił(a) serial na 10
Szpecu_filmaniak

Oglądam teraz "Most nad Sundem" i... no cóż.... twórcy "Detektywa" na pewno też to widzieli. W każdym bądź razie po dwóch odcinkach jestem zachwycony.

ocenił(a) serial na 9
pegaz_filmweb

swietny serial

ocenił(a) serial na 10
Szpecu_filmaniak

Gorąco polecam "Durham County". Są trzy sezony - każdy lepszy od poprzedniego :)

ocenił(a) serial na 9
Szpecu_filmaniak

The killing i Luther. Oba trzymają ten sam bardzo wysoki poziom.

ocenił(a) serial na 10
Szpecu_filmaniak

Jak wyzej. The Killing, mroczny klimat, wciska w fotel

ocenił(a) serial na 10
blacoula

bo deszcz pada caly czas? wez.....jest niezly ale do true detective to lata swietlne, to juz twin peaks o wiele lepsze

ocenił(a) serial na 10
goraca_bulka

Ile ludzi tyle opinii... Twin peaks to klasyk i zgadzam sie, ze bardzo dobry, co nie zmienia faktu, ze The Killing mi sie podobal, i to nie dlatego ze deszcz padal :), ale za dobry watek. Aktorzy nie upiekszeni jak w CSI i tego typu produkcjach, muzyka, klimat, To wszystko razem nadalo temu serialowi niepowtarzalna atmosfere.

ocenił(a) serial na 10
blacoula

spox ale tru rzadzi pod tym wzgledem zaeraz za twin

ocenił(a) serial na 9
Szpecu_filmaniak

http://www.filmweb.pl/serial/Na+granicy+cienia-2011-622954
może