PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162867
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Mnie zakończenie satysfakcjonuje.

Do tego spore napięcie kiedy Rust łaził po tych krzakach:D Cały czas sobie myślałem: "Rust nie idź sam", "Poczekaj za Martym", "Nie idź tam", "Marty szybciej", "Wstawajcie".

Bardzo liczyłem na to, że bohaterowie ocaleją.

Dziwi mnie te ciągłe narzekanie na ostatnią scenę z Rustem. Raz, że facet miał różne rzeczy w głowie, dwa ledwo uniknął śmierci. Raczej nikt tutaj nie miał do czynienia z taką sytuacją kiedy ledwo wywinął się przed pójściem do piachu. Jedna scena absolutnie nie przekreśla specyficznego sposobu myślenia Rusta. Myślę, że on się nie zmienił tylko po tylu latach zawirowań przez moment poczuł słabość, która jest jak najbardziej ludzkim odruchem. Ludzie chyba oczekiwali uczuciowego cyborga, który jest zawsze na nie. Zresztą o czym my tu rozwodzimy, facet stracił córkę i wcale mu się nie dziwię. Fajny przykład, że nawet taki człowiek jak Cohle ma jakieś uczucia tylko nie zawsze potrafi je okazać.

DawidSt

Rust jest chrystusem naszych czasów!!!

andalucia_filmweb

jakie czasy, taki Chrystus!!!

ocenił(a) serial na 9
DawidSt

a może ta chwila, która jest przez wielu krytykowana była dla niego osiągnięciem spokoju? Takiego całkowitego? Przez całe życie miał pod górkę, córka, żona, potem praca, jej specyfika, zafiksowanie się na tej sprawie, ciągłe konflikty. Może właśnie, w obliczu śmierci poczuł w końcu wewnętrzny spokój i właśnie w ten sposób to opisał? To wcale nie musiała być słabość.

ocenił(a) serial na 9
wassp

Może i tak było. Być może Rust spuścił powietrze i ten cały ciężar zlazł z niego.