przestancie sie tutaj podniecac jakoby to bylo jakies arcydzielo i cos kultowego bo to jest zwykly swietny serial
kryminalny. po co te ohy i ahy bo co graja aktorzy ktorzy niezle wypadaja w filmach pelnometrazowych??
Zachwycamy się, bo to jest (póki co) arcydzieło w swojej klasie. Czy serial jest kultowy, zweryfikują za nas inni ludzie, za kilka lat ;)
Nie musi się za to podobać każdemu na świecie :)
nie wiem jak można uznać za arcydzieło serial kryminalny, który jeszcze się nie zakończył :D mi samej serial się bardzo podoba, ale po cichu mam nadzieję, że zakończenie będzie potwornym rozczarowaniem i utrze nosa wszystkim tym, którzy tak pieją z zachwytu :D
No tak, po co ma wyjść coś dobrego, dalej oglądajmy ten cały chłam, bo tsgna musi udowodnić swoje :D
nie chodzi o to że muszę udowodnić swoje, po prostu nie rozumiem jak można uważać za arcydzieło serial, który jeszcze nie miał finału ;) zaczekajcie z tymi zachwytami
Chociażby dlatego, że większość dzisiejszych seriali jest za takowe uznawane, mimo że nawet się nie kończą :P Przykład- "Breaking Bad"- wiele osób uznało zakończenie za rozczarowujące, a i tak serial ma rangę "kultowego" i złego słowa powiedzieć nie można...
Nawet jeżeli kolejne dwa odcinki okażą się chałą, to i tak niższej oceny niż 8 nie wystawię, bo przez te 6 odcinków serial zagwarantował mi rozrywkę na chyba najwyższym możliwym poziomie, zaabsorbował historią, wciągając do reszty, powalił aktorstwem i przyciężkawym klimatem, który dosłownie wylewa się z ekranu.
a no właśnie za dużo seriali uznaje się ostatnio za arcydzieła ;P BB arcydzieło, Gra o Tron arcydzieło, The Killing arcydzieło, The Wire arcydzieło, House of Cards arcydzieło - a wszystko to świeżynki, o których za kilka lat może nikt nie pamiętać ;) z tą kultowością BB też bym uważała, kultowy to jest Twin Peaks, który ludzie oglądają nadal 25 lat po premierze, czy BB się tak utrzyma - to się dopiero okaże ;)
Dokładnie. W ogóle, mam wrażenie, że wszystko, co ostatnio trafia do szerszej grupy odbiorców jest uznawane za kultowe. "Incepcja"- kultowa, "Sherlock"- kultowy, "Drive"- kultowy i tak dalej. Ile z tego w przyszłości będzie uznawane za kultowe? Zobaczymy :)
Zgadzam się także odnośnie "Twin Peaks" jest ponadczasowe i pokazało, jak należy robić seriale. Nie można negować statusu kultowego serialu w tym przypadku :)
No właśnie...widziałam wiekszość tych tytułów i nie uważam ich za arcydzieła. Lubię GoT bardzo, ale serial mógłby być lepszy. A Detektyw ma to coś...
zwykły serial kryminalny to W-11 ,true detective to coś co zdarza się raz na jakiś czas w TV dlatego trzeba to doceniać.
diobra spoko jest ten serial ale nie piejmy z zachwytu i nie piszmy piesni pochwalnych
Dlaczego nie? Ja ogromnie się cieszę, że serial przy którym nie można wyłączać mózgu jest popularny, ma sporą oglądalność i rzesze zwolenników, pomimo że się jeszcze nie skończył. Pieję z zachwytu nad grą Mc Conagheya, nad wspaniałym klimatem, nad muzyką i trzymaniem mnie w ciągłym napięciu i niepewności.
"Zwykły świetny serial"- to może się zdecydujesz, zwykły, czy świetny? :D