PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203958
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Dwa ostatnie odcinki pokazały jak durną i bezmyślną postacią jest Saxon. Jak on tak długo utrzymał się w tym fachu? Naprawdę miałem wrażenie jakby przedszkolak wymyślił scenariusz:

1) Zawitanie do domu Dextera od razu po ujrzeniu siebie w wiadomościach. Przecież to tylko turbo-debil nie domyśliłby się, ze to zasadzka a ten jeszcze spokojnie łyknął, że Dexter śpi smacznie w łóżeczku. I to jeszcze ten sam Dex udający, ze śpi zdołał się zerwać pierwszy do akcji i go uśpić, ja pier...

2) ładuje się do szpitala pełnego glin i idzie jakby nigdy nic., bo trzeba zabić Debre. To co, ze na bank mnie zakują po drodze, trzeba maszerować.

3) Daje się nabrać na słabą prowokacje Dextera z długopisem. No ale już kit, dajmy, ze nie ma nic do stracenia. A on co robi? wbija mu go w ramię, zamiast np. w oko, szyje itd. Słodki Jezu...

Gratuluje Saxon, jesteś idiotą do kwadratu, podziękuj scenarzystom. Ogólnie końcówka smród, brud i ubóstwo. Spieprzyli taki dobry serial, heh.

ocenił(a) serial na 10
Frost

Wiesz co zgadzam się z tobą w 100%. Mnie to jedynie zastanawia to , czy aby na pewno scenarzyści z poprzednich sezonów pisali ten "pseudo" scenariusz? Jeśli tak to chyba musieli być na kacu ;). Tyle niedomówień, absurdów jakich nam przyniósł sezon 8 to jakaś paranoja... Naprawdę uwielbiałem ten serial i nadal uwielbiam , lecz przez finał zamiast 10 jest gwiazdka mniej .

ocenił(a) serial na 8
ogien94

btw - wie ktoś jak nazywa się aktor grający Saxona? nie mogę znaleźć w obsadzie

ocenił(a) serial na 10
margrete

To Darri Ingolfsson, na Filmwebie chyba złe zdjęcie załączono ale tu http://www.imdb.com/name/nm1889911/
Co do opinie Forest, z żalem przyznaję rację.

margrete

Darri Ingolfsson

ocenił(a) serial na 10
Frost

Ale to normalne u psychopatów przecież.
Wiem,fajnie sobie pooglądać Trójkowego,czy Briana,którzy robili znacznie mniej błędów i nie ryzykowali aż tak jak Oliver.
Jednak chyba każdy,kto interesuje się psychologią i czytał coś kiedyś o psychopatach (poza durnymi artykułami na wirutalnej polsce i onecie,które robią z ludzi z tym typem zaburzenia maszyny bez emocji) wie,że tych ludzi charakteryzuje coś w rodzaju "zawężonego pola widzenia" (to moja nazwa,nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa w psychologii) tzn. typowy psychopata skupia się często na osiągnięciu celu i lekceważy niebezpieczeństwo, czy błędy jakie popełnia.
Przykładowo- psychopatyczny złodziej mimo wysokiej inteligencji może obrabować sklep,nie zwracając uwagi na to,że robi to byle jak,a wszyscy klienci i sprzedawcy się na niego patrzą.
To jest typowe u tego typu jednostek.
Działanie Saxona faktycznie trochę wygląda na kpinę ale jakby nie patrzeć to nawet prawdziwi seryjni mordercy działali często w sposób tak idiotyczny i zazwyczaj to zostawali schwytani przez własne głupie błędy,których mogli uniknąć.
Jedyne z czym się zgodzę to ostatni punkt o długopisie. Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi ale teraz to faktycznie muszę przyznać Ci rację.
Reszta to typowe działanie pewnego siebie psychopaty,którego impulsy są silniejsze niż zdrowy rozsądek i instynkt samozachowawczy (którego po części jest pozbawiony).