niestety tak, podstawowym problemem tego serialu jest to, że nie wiedzą kiedy skończyć i ciągną go na siłe, nie mając ciekawych pomysłów... z finału 7 sezonu podobały mi się jedynie wspomnienia związane z Doakesem... dla mnie ten "prawdziwy" Dexter skończył się na 4 sezonie, teraz już tylko oglądam z przyzwyczajenia, sentymentu... z obecnie emitowanych całym sercem polecam [Br]eaking [Ba]d jeśli ktoś jeszcze nie widział, zobaczycie co znaczy słowo JAKOŚĆ
I bardzo dobrze, że kończycie z Dexterem, będzie mnie debilnych komentarzy przy 8 sezonie
Zakonczenie słabe ale, teraz Debra pasuje do kodeksu (ktorego niby juz nie ma). A tak poza tym to jest duze pole do popisu w nastepnym sezonie...załamanie Debry, śledztwo FBI w sprawie Laguerty, Dexterowi i Debrze zacznie sie wszystko walic jak ktos to ładnie poukłada, moze jakis nowy Killer, Hanka moze cos namiesza ... no i oczywiscie musi byc jakis powalający finał ! takze jest milion mozliwosci
Przecież to wszystko już było... w tym sezonie.
Debra przeżywała problemy psychologiczne po odkryciu prawdy o bracie, LaGuerta prowadziła dochodzenie związane ze śmiercią Doakesa i przyszpiliła głównego bohatera, wszystko się zaczęło walić na głowę, a Hannah namieszała...
Tak sobie myślę, że skoro Maria zasługiwała na śmierć za to, że wykonała swój policyjny obowiązek i dowiedziała się kim jest Dexter, to może teraz główny bohater zabije również Batistę, Quinna, Masukę i resztę, jeśli oni też poznają o nim prawdę.
Dla mnie ten sezon był najlepszy do momentu idiotycznej śmierci Isaaka, a po dołożeniu morderstwa LaGuerty stwierdzam, że pierwszy był jednak lepszy.
Zakonczenie szokujace jak koncowka 4 sezonu. Ogolnie swietna dramatyczna seria. Od czasu 1 i 4 serii najmocniejsza.