PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203471
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Warto było czekać za tym sezonem :)

Spodobało mi się, że Debra już w pierwszym odcinku wszystkiego się dowiedziała o Dexterze. Motyw zabójców z Ukrainy w sumie też się ciekawie zapowiada, ale żal mi murzyna który oczywiście musiał zginąć i nie do końca policja Miami zapłakała za nim. Czekam z niecierpliwością za następnym odcinkiem kiedy Dex zacznie wszystko tłumaczyć Deb.

Flantrenite

o sorrens, faktycznie, w amoku byłem i nie zauważyłem bijącej po oczach ironii. Pozdrawiam.

Grajcz

Myślę że ukraińska mafia znajdzie zwłoki Baskova. W momencie jak Dexter wrzucał go do morza, było zrobione zbliżenie na rękę Victora i jego zegarek, w którym może być nadajnik...

ocenił(a) serial na 10
rozbi77

Nie na zegarek, tylko bransoletkę zamordowanej dziewczyny. Wcześniej było zbliżenie w momencie, kiedy Baskov ją jej zabierał.

gjoaa

W sumie ten Ukrainiec zaliczył wpadkę tylko przez jeden niefortunny odcisk palca, trochę tu naciągane.

gjoaa

ten odcinek wyj........ mnie z butow ,,,,,..... i tyle w temacie

Anathorn

Nie kupuje tego, że Dexter zabił tego Victora na lotnisku, czyli miejscu tak zatłoczonym, zwłaszcza że on zawsze przykładał do miejsca w którym dokonywał zabójstwa tak wiele uwagi i zawsze starannie je wybierał. Druga sprawa to Masuka, który przegapił odcisk palca na kierunkowskazie. On podobnie jak Dexter w takich sprawach również jest bardzo skrupulatny i mi się wydaje, że tak oczywistego miejsce by sprawdził.

ocenił(a) serial na 9
mat2040

Zgadzam się w zupełności. Zabójstwo na lotnisku, to niestety tragedia... Jeszcze chodzić z ciałem zapakowanym w pokrowiec na deske po lotnisku również niezbyt mądre :/ Odciski na kierunkowskazie to już masakra... Niestety od 5 sezonu pojawia się tych nieścisłości co raz więcej. Scenarzyści chyba zmienili działkę po śmierci Rity :)

ocenił(a) serial na 10
mat2040

Najśmieszniejsze było to jak włamał się w sekundę do tego schowka na lotnisku , dosłownie pod kamerą nad głową (widać ją na suficie). I oczywiście bardzo długo nikt tam nie zajrzał. Fajne mają tam lotniska po 9/11, nie pilnowane puste . I jeszcze jedno jak idzie do kibelka jako pasażer i blokuje wejście służbowymi gadżetami obsługi , wszystko na widoku kamer. Ja bym od razy zauważył podejrzanego gościa . Ogólnie jednak odcinek jest fajny pomijając tę komedię na lotnisku.

ocenił(a) serial na 10
mat2040

Spoko następnym razem Dexter zabije na boisku podczas meczu nikt nie zauważy. I tak się jaram tym serialem na maxa.

Patrick_2

Nie no ja też, tyle czasu czekania i było warto. Nie wiem jak wytrzymać do kolejnego poniedziałku.

Czasem po prostu mogliby darować sobie takie sceny, bo psują wrażenia.

ocenił(a) serial na 10
mat2040

Dexter był na głodzie. Musiał szybko zabić, żeby "odzyskać kontrolę". To racjonalne wytłumaczenie, jak na seryjnego mordercę.
Bardzo mi się to zresztą podobało: Dexter nadal jest killerem.

ocenił(a) serial na 9
mat2040

Mniejsza o tłok, ale lotniska są zapewne okamerowane jak mało co w USA, także zabójstwo na lotnisku to mała przesada.

ocenił(a) serial na 9
Anathorn

Siedziałam z otwartą gębą i myślałam sobie: Jak Dexter mógł to spartolić,że Debra go nakryła?! No, ale stałoby się to prędzej czy później. Odcinek świetny, oby więcej takich .

amt326

Zakończenie odcinka wcisnęło w fotel, nie spodziewałam się, że tak szybko Debra będzie znała całą prawdę. Jedyne co mi się nie podobało to zabójstwo na lotnisku- scenarzyści trochę popłynęli. Bez przesady bieganie z ciałem w takim miejscu, to tak jakby Dexter się prosił o jeszcze więcej kłopotów. Oby ten sezon wrócił do poziomu 1 i 2 sezonu, w sumie po tym odcinku na to się zapowiada.

ocenił(a) serial na 10
amt326

Z jednej strony było to zaskakujące, z drugiej - wydaje mi się, że w pewnym stopniu czekałem na to już od dawna,

ocenił(a) serial na 10
amt326

Debra poleciałą do kościoła jak na skrzydłąch, zeby wyznać mu miłość - uważam, że pomysł z tym jej zakochanem jest durny, ale to moja skormna opinia i muszę się pogodzić z fabułą. generealnie pomykając tamże, nie myślała racjonalnie, w przeciwieństwie do Dexa, który sobie wszystko wykalkulowa, tylko nie wkalkulował sobie w to przyrodniej siostrzyczki :)))

ocenił(a) serial na 10
Anathorn

Ciekaw jestem o co chodzi z tą dziwną ukraińską bransoletką. Mafia chyba będzie jej szukać.

ocenił(a) serial na 8
Erpegion

Co do śmierci na lotnisku - faktycznie trochę naciągany motyw, ale należałoby to tłumaczyć chęcią Dextera by przywrócić utraconą kontrolę nad sytuacją. Mimo to w zachowaniu Dextera można coraz częściej zauważyć, że emocje górują nad kodeksem. Przez to staje się coraz bardziej spontaniczny = nieostrożny. Intrygujący był początek - zbił mnie z tropu, już myślałem, że Dexter ucieka i coś niespodziewanie sprowadzi go z powrotem. Ciekaw jestem czy La Guerta przypomni sobie oskarżenia Doakesa względem Dextera i połączy te przesłanki i jak producenci wprowadzą postać graną przez Yvonne Strahovski.

Kaliset24

A tak odnośnie tego początku to po kiego Louis zablokował Dexowi karty płatnicze?
Naprawdę nie kapuje gościa.

ocenił(a) serial na 8
Grajcz

bo sie na niego wkurzyl, kiedy Dex w poprzednim sezonie wysmial jego gre; byc moze chlopak juz od dawna ma cos na Dex'a?

mr_bombastic

Ale czemu akurat TERAZ?
To nielogiczne że nagle zaczyna tak kombinować skoro Dex wyśmiał go dawno temu.

Grajcz

nie tak dawno. przecież w serialu to było zaledwie kilka dni

buldok_

Kilka dni w czasie których Louis dalej właził w dupę Dexterowi.

ocenił(a) serial na 9
Grajcz

Bo potem wkurzył go znowu przez to, że miał pretensje o to, że Louis buszuje w jego laptopie i generalnie daje mu do zrozumienia, że jest trochę za częstym gościem w jego kawalerce.

Monaco_filmweb

I to jest logiczne aczkolwiek sam sobie na to zasłużył, zemsta zrobiona na wyrost.

Erpegion

dokładnie o tym samym pomyślałem ;) za często pokazywali tą bransoletkę i na kto wie może właśnie ona doprowadzi mafię do dextera? jakiś nadajnik czy coś takiego? :D

ocenił(a) serial na 8
keymil_filmweb

Ale ten koleś założył ją sobie na rękę chyba, prawda? Nawet jeśli nie, mniejsza o to. Doprowadzenie do Dexa byłoby dość trudne - ciała wyrzuca tam, gdzie jest prąd (więc nie będzie cmentarza jak w 2. sezonie), brak szramy na policzku, Victor zginął mało dexterowo. No chyba, że bransoletka się rozpięła i została w łódce, ale chyba byłoby to pokazane. No nic, może jakoś to fajnie połączą :)

Flantrenite

Faktycznie! Zapomniałem o tym prądzie... No ciekawe jak to połączą :)

Flantrenite

SPOILER Z ZAPOWIEDZI 3 ODCINKA !!!

Jednak jednak po tej bransoletce dojdą do Dextera :)

ocenił(a) serial na 7
Anathorn

zaczeło się troche sztucznie ale po jakiś 20 min zaczelo sie robić całkiem ciekawie , cała akcja z Deb na końcu epa ... zapowiada sie ciekawy sezon.

ocenił(a) serial na 8
Anathorn

Odcinek normalnie niezły jeszcze takiego nie widziałem i na końcu wypas zapowiada się super oby tak dalej jednak będzie się działo w tym sezonie bardzo.

ocenił(a) serial na 7
Anathorn

Dobry odcinek ale jakoś nie widzę tych watków poruszonych w tym odcinku jednak sezon może być ciekawy.

ocenił(a) serial na 10
piekielny84

Sezon zapowiada się bombowo a nie ciekawie.

https://www.facebook.com/dexterpl

ocenił(a) serial na 10
Anathorn

zapowiada się chyba najlepszy sezon!! :)

ocenił(a) serial na 10
kala996

Może nie jest tragicznie, jest na pewno lepiej niż to było w 6 sezonie, ale w tym serialu pojawiło się tyle nieścisłości, że ciężko się ogląda. Ten motyw z Ukraińcami słabiutki, zabójstwo tego gościa słabo obmyślane. Ogólnie nie czuje jakiegoś dużego napięcia, pamiętam jakie czułem emocje, gdy Dexter był w zagrożeni w 2 sezonie, a teraz meee Debra wie, że jest seryjnym zabójcą, co z tego. Dexter powinien już dawno zostać złapanym, wszystkie te rzeczy co robi tak od 5 sezonu są ekstremalnie nieprawdopodobne. Dexter zabija na lotnisku, co w samo w sobie wydaje się nieprawdopodobne, a potem na luzie wynosi w zwłoki, bez zauważenia.

użytkownik usunięty
money4100

w 6 sezonie latal po miescie z siekiera za Travisem, na szczescie dla Dextera w USA monitoring nie istnieje

ocenił(a) serial na 10

Oni w 6 sezonie kompletnie zatracili koncepcję Dextera. Stał on się wtedy bezmyślnym mordercą. Ten serial jest przykładem jak można spierniczyć coś co wydawało się, ze po dwóch pierwszych sezonach będzie ciężko zepsuć. Mi się najbardziej podoba, jak oni na miejscach zbrodni stoją i patrzą się na siebie zamiast przeszukiwać jakoś teren. Przychodzi później La Guerta i jako jedyna zauważa szkiełko z krwią, które pod wpływem światła nie było aż tak niewidoczne.

ocenił(a) serial na 9
money4100

A tam ... to tylko film, nowy sezon zaczął się świetnie i miejmy nadzieję, że będzie tylko lepiej... jak dla mnie 6 sezon był świetny i na pewno lepszy od trójki i średniej jedynki, ale ogólnie każdy z nas ma swoje wizje.

ocenił(a) serial na 8
money4100

Byłeś kiedyś na "miejscu zbrodni" ze takie rzeczy gadasz? Oni nie są od przeszukiwania "jakoś" terenu.

ocenił(a) serial na 10
eskejpmi

No ale też nie od stania tam jak jakieś muły bagienne. Nigdy może nie byłem ale wiem też, że powinno być to trochę zorganizowane, a nie że stoją tam kurde i se gadają.

Anathorn

zapowiada się zacnie, całe szczęście, że Deb nie uwierzyła w ściemy Dexa :D ciekawe jak to rozwiążą. Wg mnie Dex powinien zabić Debrę (mimo, że bardzo lubię tą postać), byłoby to jak najbardziej logiczne ale autorzy czegoś takiego nie zrobią ;p

ocenił(a) serial na 9
Belzebubich

bingo! oczywiście wiemy że tego nie zrobi, ale by była miazga! super!

ocenił(a) serial na 10
Efca

To by było zaprzeczenie wszystkiego co do tej pory oglądaliśmy przez pięć sezonów. Dexter nigdy nie zabiłby Debry, gdyby tak było własnoręcznie zatłukłby też Deaksa, który przecież jako pierwszy odkrył jego tożsamość. Serial zmierza w odwrotnym kierunku jak "Breaking Bad". Tu potwór staje się powoli zwyczajnym człowiekiem, zdolnym do miłości, tam zwykły człowiek bezwzględnym przestępcą.

ocenił(a) serial na 7
killer83_2

zauważyliście, że Dexter wchodząc do tego pomieszczenia nieodebranych bagaży miał nad głową kamerę. Generalnie to zabójstwo na lotnisku strasznie naciągane. Mam nadzieje, że serial nie pójdzie jak w ostatnim sezonie w stronę takich bezsensownych zachowań.
Plusem, że Debra się wszystkiego domyśliła w końcu może sieć wokół Dexa zacznie się zacieśniać. Dla mnie byłoby idealnie jakby zaczęli go w końcu ścigać.
Całkowicie nie zgodzę się też z przedmówcą, że "potwór staje się zwyczajnym człowiekiem". A porównanie odwrotne do BB jest trochę nietrafione.

ocenił(a) serial na 9
Rafal_film_web

A mi właśnie spodobało się to co napisał i w 100% się z nim zgadzam :)

ocenił(a) serial na 7
fllaczek

to się okaże w następnych odcinkach w którą stronę pójdzie postać Dexa.
Ja wolałbym jakieś 'smutne' zakończenie więc mam nadzieje że D. stanie się jeszcze bardziej bezwzględny i zrobi wszystko, żeby przetrwać łącznie z porzuceniem syna i co mało prawdopodobne morderstwem Debry.

ocenił(a) serial na 9
Rafal_film_web

ja wolałbym, żeby dex już bardziej nie krzywdził swojej siostry - bo i tak jest mi już jej strasznie żal.. Deb już w serialu naprawdę spotykały różne dziwne rzeczy ale mimo to zawsze mogła liczyć na Dextera a teraz jeszcze to Nie chciałbym Happy endu bo to zdecydowanie tutaj nie pasuje, ale nie chciałbym też, żeby Dex próbował skrzywdzić wszystkich, którzy byli mu bliscy.

ocenił(a) serial na 10
killer83_2

zapowiada się zajebiście

ocenił(a) serial na 10
Anathorn

Początkowo myślałem, że śledztwo Debry w sprawie Dextera, będzie się ciągnąć przez cały sezon a tu - BOMBA... Genialnie!!! Mam nadzieję, że będzie równie dobry jak sezon 4, gdzie w każdy odcinek kończył się miazgą dla oka :)