PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 497 tys. ocen
8,2 10 1 496569
7,5 45 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Siemka :) mam pytanie zagadkę :) na którym piętrze szpitala House ma swoje biuro?

(powiem, że mam satysfakcjonujące uzasadnienie odpowiedzi na to pytanie)

Zapraszam do zgadywania :)

ocenił(a) serial na 8
ewcynka16

nie serialu tylko sezonu ma byc w ostatnim zdaniu :)

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

hmm. Nie wiem. Zmyliłaś mnie tym elementem ubrania. Jeśli nie kitel to co? Hmm..

ocenił(a) serial na 10
zakrencona_

może nosi krawat? bo jest lekarzem ;D nie wiem.. nie mam pojęcia... Mała podpowiedz?

ocenił(a) serial na 8
zakrencona_

dokladnie krawat:) ale mysle ze strzelalas wiec wyjasnie:)
chodzi o odcinek kiedy krecono w szpitalu film o tym chlopaku z narosla na glowie, Kutner wtedy ubral krawat a House pyta go od kiedy chodzi w krawacie na co Kutner mowi do kamery: Zawsze nosze krawat. Jestem lekarzem.

ok zadaj pytanie:)

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

to nie było łatwe. ;)
moja będzie prosta. House wyrzucił tego starego kandydata. Tamten wiedział dlaczego. Jaki był powód?

ocenił(a) serial na 8
zakrencona_

bo myslal tak samo jak House i House mu powiedzial ze nie potrzebuje kogos, kto mysli tak samo :)

moje pytanie: w jednym z odcinkow widac ze w szpitalu znajduje sie pewna rzezba z brazu ( chyba, nie jestem ekspertem w tej dziedzinie) pytanie brzmi: gdzie dokladnie stoi ta rzezba?

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

o kurczę . a w jakim sezonie? Ja dopiero skończyłam 4. ;)
nie mam pojęcia. wydaje mi się że między przychodnią a windą. ;P tam gdzie on zawsze idzie ;P

ocenił(a) serial na 8
zakrencona_

no to napewno widzialas:) bo ja tez ogladalam tylko do konca 4 wiec pytania zadaje zawsze z pierwszych czterech sezonow, a to dokladnie z 4 sezonu:) i rzezba nie jest w tym miejscu gdzie napisalas:)

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

no to obstawiam gabinet cuddy, albo kapliczkę. bo jakby była przy wejściu to mogliby ukraść ;D Wiem! Była w tej sali gdzie on miał spotkania z kandydatami! pewnie znowu się mylę ;)

ocenił(a) serial na 10
zakrencona_

fajnie byłoby wiedzieć jakiej wielkości jest ta rzeźba. Bo jak duża to nie wiem. Ale małą, wielkości pucharu czy coś ma Wilson w gabinecie... Jak się pakował to była widoczna.
;))

ocenił(a) serial na 8
zakrencona_

rzezba jest duza, taka czarnawa (ciemnobrazowa??) i nie ma jej tez w gabinecie Cuddy jak napisalas ani u Wilsona...:) jak na moje oko kolo 2metry:)

ocenił(a) serial na 8
ewcynka16

widac ja w odcinku w ktorym Camereon poraz pierwszy ma blond wlosy.....:)

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

Rzeźba stała na korytarzu w rogu, przy drzwiach, za którymi zabarykadowała się pani niedoszła pilot NASA. Dokładniej nie umiem opisać nawet jak mam ją przed oczami xD

Moje pytanie. W pewnym odcinku dziewczyna wymieniając swoje dolegliwości powiedziała Gregowi, że nie może się długo przytulać do chłopców, bo się przegrzewa. On odpowiedział, że też nie może się długo przytulać do dziewczyn. Dlaczego? :D

ocenił(a) serial na 9
Astartte

Bo House płaci im tylko za godzinę.

W pewnym odcinku House miał problemy z oddawaniem moczu i musiał się sam scewnikować. Gdy Wilson się o tym dowiedział, wyraził swoje zdumienie, mówiąc że musiało to być bardzo bolesne. Co odpowiedział House?

ocenił(a) serial na 9
Petrikauer

Odpowiedział że po 15 centymetrach poszło łatwo, albo coś takiego ;)

ocenił(a) serial na 9
MilkyWay93

15 centymetrami nie ma się co chwalić. ;) Jeśli dobrze pamiętam, mówił o 20. Ale odpowiedź zaliczam - prosimy o zagadkę.

ocenił(a) serial na 9
Petrikauer

Dobra, robię to pierwszy raz więc może nie być za bardzo błyskotliwe albo trudne no ale spróbóje ;)

W odcinku 5x01 Taub, mówi Cuddy,że dzwonił do House'a trzy razy a ten nie odebrał więc co mają robić? Cuddy powiedziała: "To co byście zrobili gdyby tu był" Co odpowiedział Taub?

ocenił(a) serial na 9
Petrikauer

Dobra, robie to pierwszy raz wiec może nie być zbyt trudne i błyskotliwe ;)

W odcinku 5x01 Taub rozmawia z Cuddy i mówi że dzwonił do House'a trzy razy a ten nie odebrał, więc co mają robić? Cuddy powiedziała: "To co byście zrobili, gdyby tu był". Co odpowiedział Taub?

ocenił(a) serial na 9
MilkyWay93

że spytaliby go co robić... :)

ma ktoś pytanie ??

ocenił(a) serial na 8
kasia_nirvanka

ja moge zadac:)

w odcinku o kierowcy (kobieta) wyscigowym House powiedzial ze bierze ten przypadek bo...... wlasnie dlaczego??

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

no bo w ramach podziękowania za ocalenie życia da mu się przejechać ;)
niestety mu to nie wyszło.

ocenił(a) serial na 10
malgos_n

Czym bawi się House czekając na awanturę Cuddy za stworzenie zawodów?

ocenił(a) serial na 10
malgos_n

Czym bawi się House czekając na awanturę Cuddy za stworzenie zawodów ;)

ocenił(a) serial na 8
malgos_n

czyms co bylo w takiej krysztalowej szkatulce ale nie weim dokladnie co...:) nie widac chyba za bardzo...

użytkownik usunięty
ewcynka16

Fajne Fajne POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO MNIE :-)
.
.
.
.
.

ok teraz ja mam pytanie house powiedzial cycat z z pewnego popularnego serialu o jaki serial chodzi ?

hiczek102

bylo to w 5 sezonie za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/>

ocenił(a) serial na 10
hiczek102

W odcinku 1x12 nawiązał do 24 godziny.
moja zagadka:

House w pewnym odcinku stoi przed kwiaciarnią. Jakiego koloru są kwiaty za nim? (Lub obok niego.) Proszę napisać w jakim to było odcinku lub z kim tam był.

zakrencona_

chodzi o 5 sezon

ale nie znam odp do twojej zagadki.

ocenił(a) serial na 10
hiczek102

co 5 sezon?

ocenił(a) serial na 9
zakrencona_

Czy to już nie przesada jeśli chodzi o szczegółowość zagadek?...

A jeśli to faktycznie piąty sezon, to proponowałbym ograniczenie zagadek do zagadnień z sezonów 1-4. Niektórzy wolą poczekać na emisję serialu w telewizji, nie widzę powodu by przez to mieli przez to mieć mniejsze szanse.

ocenił(a) serial na 10
Petrikauer

Dobrze. Jeśli NIE PASUJE CI zagadka zadam inną.
W jaką grę planszową grał House?
Co dalej za duży szczegół? W tym temacie były już większe.
to sezonu 1-4.

zakrencona_

chodzi o cytat z popularnego serialu s-f ktory powiedział house
w 5 sezonie || niestety nie znam odpowiedzi do twoich zagadek moze ktoś inny wie ???

PS jesli ktos chce moge podac linki do 5 sezonu

ocenił(a) serial na 8
hiczek102

ok nie wiem czemu ale co do gry to kojarzy mi sei tylko chinczyk:) co do szczegolow: nie mam nic do szczegolowych zagadek a takie sa bo po pierwsze ciezko juz cos wymyslac bo jednak 10 stron zagadek to juz sporo... po drugie nie mozna pytac o rzeczy oczywiste bo wtedy cala zabawa traci sens:) i gral tez napewno w szachy ale to nie gra planszowa:)

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

Hej mam pytanie , całkiem nie związane. Może wiecie który to był sezon i odcinek w którym House wysyłała Cuddy kwiaty i wszystko wskazywało na to że to Willson jej wysyła. Pod koniec odcinka jest jak Willson mówi Housowi ze pójdzie i powie że ją kocha a potem cofa się bo sie się zorientował że to House wysyłał te kwiaty. wie ktoś może który to odcinek??? proszę o odp. :D

ocenił(a) serial na 8
Moniarynka

O ile dobrze pamiętam w 3x19 House wysłał Wilsonowi kwiaty, które miała podobno wysłać Cuddy. Wilson, podczas rozmowy z Housem, stwierdził, że pójdzie do niej i ją pocałuje. Następnie wrócił do gabinetu House'a i pytał się, dlaczego chciał mu na to pozwolić ;) Mam nadzieję, że to o ten odcinek chodziło.

ocenił(a) serial na 8
Lilia

poniewaz jest troche balaganu pytania bez odpowiedzi do tej pory sa dwa: pierwsze o gre planszowa w jaka gra House i drugie o kolor kwiatow, kiedy House byl w kwiaciarni i z kim tam byl:) niech zadajacy oba pytania podadza jakies podpowiedzi chyba ze ktos zna odpowiedz:)

ocenił(a) serial na 10
Lilia

kurcze...patrzałam ten odcinek i to nie ten. :(((

Moniarynka

jesli chodzi o moje pytanie odp. house powiedzial uratuj czirliderke uratujesz swiat jest to cytat z seriali heroes

ocenił(a) serial na 8
hiczek102

a ja patrzalam na 3x19 i to ten:) dokladnie tam jest ta sytuacja o ktorej mowilas:)

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

no też sprawdziłam dobry tym razem odcinek i wszystko gra. Dzięki bardzo :)

ocenił(a) serial na 8
Moniarynka

poniewaz nikt nie odpowiedzial na zadne pytanie ani nie dal podpowiedzi pozwalam sobie zadac nowe pytanie:

Wilson powiedzial kiedys ze rzekomo uczy sie pewnego jezyka... O jaki jezyk chodzi i dlaczego Wilson sklamal?

ewcynka16

Elementy agitacji wyborczej za którym kandydatem na prezydenta zauważyliście w Housie?

ocenił(a) serial na 9
yasioo

Chyba powinniśmy najpierw odpowiedzieć na pytanie ewcynka16... Ale skoro wiem, to powiem: za Obamą. Odcinek z czarnoskórym kandydatem na prezydenta z obozu demokratów to wyraźna aluzja.

ocenił(a) serial na 8
Petrikauer

i z ciekawostek House powiedzial tam ze nigdy Czarnoskory nie zostanie prezydentem bo to Biały Dom:) widac ze sie pomylil:) i zgadzam sie z kolega\kolezanka ze najpierw odpowiadamy na pytanie a potem zadajemy nowe:)

ewcynka16

Zdaje się że to był pierwszy/drugi sezon, nie? Wtedy chyba nikt nie znał Obamy.

Chodziło mi faktycznie o Obamę, ale zauważyłem nalepki z hasłem "Vote for change" (które były elementem jego kampani) na ścianie wc w którym trzynastka płakała, że ma pląsawicę Huntingtona(s04e15/16).

yasioo

Przepraszam, że piszę post pod postem, ale zapomniałem:
Sorry, że zaczynam zagadkę bez odpowiedzenia na Twoją, ale blokujesz grę. Po 2dniach ciszy, powinna być jednak zmiana.

ocenił(a) serial na 8
yasioo

powinna byc podpowiedz a nie zmiana:) a nawet nikt nie napisal ze jej chce:) zmiana jest jak po 2 dniach od prosby o podpowiedz nikt nie odpisuje podpowiedzi:) wiec podpowiedz do mojej zagadki jest taka: jeden z watkow odcinka dotyczy pewnego instrumentu.... i w tym odcinku wlasnie jest odpowiedz

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

Wilson uczy sie hiszpańskiego to było w pierwszym odcinku czwartego sezonu , ale nie wiem dlaczego skłamał

ocenił(a) serial na 8
BeautifulSoul

ok odpowiedz uznaje zadajesz pytanie:) a sklamal kiedy House zapytal po co jest mu potrzebne El fuego del amour (jakos tak) a on odpowiedzial ze uczy sie hiszpanskiego (a oczywicie byl fanem tej telenoweli)