Siemka :) mam pytanie zagadkę :) na którym piętrze szpitala House ma swoje biuro?
(powiem, że mam satysfakcjonujące uzasadnienie odpowiedzi na to pytanie)
Zapraszam do zgadywania :)
Niestety nie o to mi chodzi.
Podpowiem Ci, że miało to związek z bratem Wilsona...
Dobra odpowiedź.
A co o wieku Housa:
House urodził się 11 czerwca 1959 roku (zgodnie z jego szpitalną bransoletą w odcinku 2x24 „No Reason”) lub w grudniu (w odcinku 1x06 „The Socratic Metod”).
11 czerwca 1959 roku . ta informacja jest chyba nawet w ciekawostkach na Filmwebie. Że Greg ma urodziny 11 czerwca tak jak aktor Hugh Laurie. ;)
dodam nową zagadkę, bo widzę mały zastój jest.
Dlaczego Wilson zostawia w domu książeczkę czekową, a nie zabiera jej do pracy?
wg House'a, żeby mu nie pożyczać pieniędzy wykręcając się brakiem owej książeczki czekowej:)
Ayane, co do Twojego pytanie, nie chciałam już więcej strzelać, ale jeśli chodzi o brata Wilsona, to mógł przyjąć pracę, bo jego brat zniknął, a ostatni raz Wilson widział go właśnie w okolicy Princeton
było pytanie też o kitel, House założył go również wtedy kiedy Wilsona informował pacjenta o tym, że postawił złą diagnozę i ten nie ma raka:P
w którym odcinku w trakcie fabuły pojawia się nazwa serialu i w jakich okolicznościach??
Żeby nie pożyczać Housowi pieniędzy.
Ps. Też wczoraj oglądałam Housa na TVP2 ;)
to jak nikt nie zadaje pytania to moze ja zadam:D mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi ze sie wepchnelam w kolejke:D
Jakie pytanie (retoryczne) zadal Chase, jak House nakryl jego i Camereon w skladziku robiacych wiadomo co:D ?????
właśnie już było zadane pytanie, przeze mnie, bo wcześniej odpowiedziałam na pytanie z książeczką Wilsona
w którym odcinku w trakcie fabuły pojawia się nazwa serialu i w jakich okolicznościach??
sprecyzować? myślałam, że jest dość jasne:P
nazwa tego serialu oczywiście, nie żadnego co House go skasował, ani nie tego który tak namiętnie ogląda(w sumie to drugie za proste:P)
pytanie retoryczne hmm.. "przecież on nigdy nie sprząta" lub "od kiedy on sprząta?"
a co do serialu... hmm. alr którego?-tego który House usunął Wilsonowi? czy ten którego House ogląda? mogłabyś sprecyzować pytanie?
źle nacisnęłam, więc porządkuję, żeby było we właściwym miejscu
sprecyzować? myślałam, że jest dość jasne:P
nazwa tego serialu oczywiście, nie żadnego co House go skasował, ani nie tego który tak namiętnie ogląda(w sumie to drugie za proste:P)
chodzi o "House MD" czy wystarczy "dr House"? też nie wiem czy dobrze zrozumiałam xD
Eveline15:
-też tak myślałam ale to byłoby bez sensu. Przecież oni zwracają się do niego tak kilka razy w ciągu odcinka. ;)
dalej nie rozumiem o który serial chodzi.
no chyba w serialu angielskim nie może się pojawić nasz skrót dr House:P
nie chciałam pisać "House M.D" bo tak łatwiej skojarzyć z tym o co mi chodzi :) pojawia się nazwa serialu napisana w pewnym momencie fabuły (i nie chodzi mi o drzwi do gabinetu, bo tam nie ma nazwy serialu)
hmm.. może być napisana na poczcie, na czymkolwiek.
za dużo tego. poddaje sie. ;P
mam cos nowego:
-Co powiedział House do młodego chłopaka, kiedy szarpali się o laskę?
sezon 2 lub 3.
mała podpowiedź:chłopak go prześladował
sory ze tak sie wtracilam ale ta twoja zagatka jest niedorozwikłania. bynajmniej dla wiekszosci z nas. ;P
bynajmniej nie jest to takie trudne:P, oglądałam wszystkie 5 sezonów i nie zauważyłam, żeby nazwa HOUSE M.D pojawiała się częściej:)
malutka podpowiedź, jest to sezon 3
Chodzi ci o odcinek kiedy odebrano mu miejsce parkingowy? Na końcu odcinka robią mu tabliczkę na parkingu na której jest napisane HOUSE MD
trafione:)))) uwielbiam wyraz jego twarzy jak widzi tą tabliczkę:P
rzucaj pytanie
hehe . troche zamotane było z tym napisem. nie miałam pojęcia ze to o to chodzi ;)
Co powiedział House do młodego chłopaka, kiedy szarpali się i ciągnęli za laskę?
puść laskę bo stanie się twoim nowym chłopakiem :P
Jak House poznał Stacy ?
Witam przy okazji, to mój pierwszy post.
chyba postrzeliła go podczas gry w paintball'a prawnicy kontra lekarze
Dlaczego Cuddy nie chciała spełnić warunków Foremana gdy ten zdecydował się wrócić?
Bo wiedziała, że nikt go nie przyjmie nigdzie indziej, ponieważ mają go za House'a w wersji Lite.
Jak do tego doszło, że House w 4 sezonie skompletował 4 asystentów, a nie jak mu kazała Cuddy 3?
Forman wiadomo wrocił, a potem House zatrudnił Kutnera i Tauba, a Cuddy chciała aby mial kobiete w zespole wiec House zatrudnił jeszcze 13 (zwolnił ja gdyz wiedzial ze Cuddy chce miec kobiete w zespole wiec i tak ja przyjmie) ....... troche pokrecilam ale chyba wiadomo o co chodzi)
Dlaczego House nie kupuje lasek w sklepie rehabilitacyjnym??
EEJ.. JA to napisałam minutę później się dodało.. ;((
chyba dlatego że nie mają super wzorów i są nudne, nie to co ta jego z plomieniem,.
tak?
hmm.. chodzi Ci o to że:
ona kazał mu wybrać asystentów, on poprosił ją o rade(ona wiedziała ze jej nie posłucha) i powiedziała ze ma zstawić Tauba i Kutnera.
on powiedział że to oni zostają i zwolnił 13.
wtedy ona kazała mu ją zatrzymac. I było po jego myśli że zostawił 3...
o to ze w rehabilitacyjnym nie maja odjazdowych wzorow tak House powiedzial dokladnie:) Twoja odpowoiedz oczywiscie dobra:)
a zaloty polegaja na ciągłym obrazaniu:)
pytanie: Bylo pytanko pod jakim numerem mieszka House. A pod jakim w takim razie mieszka Chase?
to byl szkielet ubrany w marynarke (albo caly garnitur) nie wiem nie bylo dokladnie widac:D
moja zagadka prosta:D
moje pytanko: Ile lat mowil ze ma nr 26??
skoro nikt nie zadal to sie w kolejke wepcham jak zwykle:)
prosze wymienic jakas sytuacje kiedy house byl w krawacie:)
odp wyżej mogę potwierdzić, dodam od siebie tylko, że również na pogrzebie ojca
zadawaj:)
Greg szukał też odpowiedniego krawatu gdy zmienił leki (przestał odczuwać ból) i szykował się na rozmowę kwalifikacyjną w nowej pracy w 5 sezonie:)
No to ja zadam. Nie wiem czy nie było jeszcze takiej zagadki jak by byla to usuńcie.
Jak się nazywał kot przepowiadający śmierć?