PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616779}

Dwie spłukane dziewczyny

2 Broke Girls
2011 - 2017
7,0 42 tys. ocen
7,0 10 1 41690
7,0 3 krytyków
Dwie spłukane dziewczyny
powrót do forum serialu Dwie spłukane dziewczyny

Jakkolwiek by na ten serial nie spojrzeć, jest on poniżej jakiegokolwiek poziomu, jednak najgorsze w serialu są bardzo sztywne, nieprzemyślane i nieciekawe dialogi, ich twórcy powinni odwiesić pióra na kołek jak najszybciej i drętwa, nieprzekonywująca gra 2 głównych bohaterek które mają z dobrym i poważnym aktorstwem komediowym czy po prostu dobrym tyle wspólnego co punk z baletem. Dlatego szczerze wszystkim odradzam to sztampowe i nudne widziadło, nie warto tracić czasu.

ocenił(a) serial na 9
arafenion

sztampowe? nudne? słabe? ktoś tu chyba inny serial ogląda...

http://www.youtube.com/watch?v=6pAfUdRVwC0

arafenion

a może po prostu nie masz poczucia humoru?

ocenił(a) serial na 1
ssami88

Możliwe, a może mam po prostu inne i nie widzę przeszkód w wyrażaniu swojej opinii.

klimuszko: racja, zapomniałem dodać infantylnie głupi

arafenion

wyrażaj ją jak chcesz, ale nie zaprzeczysz, że Kat Dennings jest bardzo dobrą aktorką ;) może jest tak dobra, ze myślałeś iż na codzień jest jak postać którą gra? :d

ocenił(a) serial na 1
hubert_wentland

Zaprzeczę, nie jest moim zdaniem ani b. dobrą ani nawet dobrą aktorką, ale ma czas, żeby coś pokazać jeszcze, póki co niestety się nie popisała :)

arafenion

a widziałeś ją w innych rolach? ;] większość osób z ameryki, które krytykowały serial, zazwyczaj tłumaczyły jego wysoką oglądalność obecnością Kat, która najwidoczniej jest u nich popularna za sprawą wcześniejszych 'dokonań'.

hubert_wentland

Popularna za sprawą przede wszystkim dwóch 'dokonań' i to całkiem sporych. If you know what i mean...

hubert_wentland

A o jakich dokonaniach mówisz? Bo najbardziej jest chyba z tego znana, że zrobiła zdjęcie swoim cyckom telefonem komórkowym i w jakić nieodgadniony sposób trafiły one do internetu;) a serial bardzo średni

hubert_wentland

Widziałem jeden odcinek serialu i zauważyłem, ze owa Kat Dennings nie jest w stanie nawet dobrze powstrzymać śmiechu, po każdym "śmiesznym" tekście błąkał jej się po twarzy uśmieszek, wiec nie powiedziałbym, ze jest bardzo dobra.

flamaster444

przecież to część roli o.o w każdym sitcomie tak jest. to naturalne. kiedy powiesz improwizowany żart znajomym i okaze się smieszny, Ciebie samego tez rozbawi ;p tak to działa.

arafenion

uwielbiam jak dzieciaki kreują się na pseudo dorosłych :D:D

arafenion

Serialu nie oglądałem jeszcze, ponieważ chciałem najpierw zobaczyć opinie o nim tych, którzy już go oglądali. Jednak Twojej opinii raczej nie posłucham bo wygląda jakbyś chciał napisać swoją krytyczną recenzję używając najbardziej wyszukanych słów jakie znasz, które ni jak nie pasują do wypowiedzi czy też metafor, które zapewne są bardziej drętwe niż dialogi, które krytykujesz. Ja chyba się skuszę, żeby go obejrzeć mimo wszystko. A Tobie jeśli poziom tego serialu nie odpowiada to proponuję oglądać inne "widziadła".

ocenił(a) serial na 8
chmielo2

Z całego serca polecam. Nawet jeśli Ci się nie spodoba, będziesz miał okazje ocenić sam Dobrze, że nie sugerujesz się tą pseudorecenzją napakowaną terminami, które zapewne sam autor nie rozumie.

ocenił(a) serial na 1
BeeBee61

Jeśli już to "których" zapewne sam autor nie rozumie, jeżeli uważasz to za pseudorecenzję, napakowaną terminami(których w mojej wypowiedzi, z recenzją nie mającą nic wspólnego, a będącą jedynie opinią o serialu, nie ma za dużo i wszystkie są doskonale zrozumiałe, dla mnie jako autora) to proszę wypowiadaj się poprawnie.

ocenił(a) serial na 5
chmielo2

Ja nie polecam, codziennie go słucham bo leci koło 20 pomiędzy lepszymi serialami i jak dla mnie, gra aktorska nie porywa, tak samo jak żarty, dość słabe, rzadko sprawiają że się uśmiechnę. Każdy ma inny gust, ale dla mnie jest to jeden z bardziej irytujących seriali.

ocenił(a) serial na 3
Macur

nic dodać nic ująć, często włączam CC ale jak ten serial się zaczyna od razu zmieniam na coś innego, nudny, w ogóle nie zabawny.

fibi_3

A na co zmieniasz?

ocenił(a) serial na 3
ntx

uwielbiam seriale takie jak the big bang theory, outsourced, It crowd, czasami 'yes, dear', a z brytyjskich to 'moja rodzinka' i oczywiscie 'allo allo' :) Dwie spłukane dziewczyny są na saaaamym końcu mojej listy, chociaż sama jestem dziewczyną i też bywam spłukana :P

fibi_3

Do mnie Big Bang w ogóle nie trafia, nie podoba mi się ten typ "dżołków".. Kocham Outsourced i oczywiście na pierwszym miejscu u mnie Scrubs :)
A poza CC to Desperate Housewives i 90210 :)

Macur

Możliwe że tłumaczenie jest do bani. Lektor jednak dużo psuje. Jak oglądam 2 and a half men w oryginale to śmieję się non stop, a z lektorem rzadko co, a dlaczego? Bo jest to serial pełen ironii i żartów językowych które:

a) ciężko jest przetłumaczyć
b) trzeba skracać bo lektor musi mieć czas na przeczytanie kwestii

więc koniec końców wychodzi co wychodzi.

2 Broke Girls też jest serialem ironicznym, pełnym żartów z ameryki i nawiązań do tego kraju. On jest takim krytycznym serialem który śmieje się z tego z czego się nie wypada śmiać w USA. Np z seksizmu, w "normalnym" serialu Oleg zostałby pozwany już 5000 razy :))
I to może wpływać na odbiór. Ja serial polecam, ale z napisami.

ocenił(a) serial na 9
arafenion

Ja uwielbiam ten serial.
A komuś komu się nie podoba, niech nie ogląda. Pozdro milion :)

arafenion

To prawda, nie jestem jakimś znawcą, ale gra aktorska dwóch głównych bohaterek jest okropna. Dialogi i humor też ssą, Comedy Central tylko traci czas antenowy na ten serial.

HeatherSweet

Offtop: Najbardziej to CC jednak traci na żenującym Łubu-Dubu :D
A ten serialik nawet spoko, taki luźniejszy.

ntx

obejrzałam pare pierwszych odcinków i zgadzam się z autorem- straszna nuda

arafenion

głupio gadasz "arafenion" - chyba się naćpałeś i inny serial widziałeś. Świetny serial i świetna gra obu dziewczyn i całej obsady - monologi super poukładane i na bierząco z tym co sie dzieje na świecie. Bardzo śmieszny serial i pomysłowo zrobione - gorąco polecam!

ocenił(a) serial na 2
arafenion

Zgadzam się. Strasznie liche żarty, głównie jakieś słabe erotyczne podteksty jak i rasistowskie, etnocentryczne żarty.

ocenił(a) serial na 1
arafenion

zgadzam się. A do tego obraża obcokrajowców

ocenił(a) serial na 8
arafenion

Serio? Porodziło się nam w tej współczesności pozerów, pseudo- krytyków, którzy oczekują od sitcomów drugiego dna, wyrachowanego żartu, nie wiadomo czego, przez co maja klapki na oczach i nie widzą, że ten serial właśnie to wyśmiewa.

Bisexidryna

Dr Brzezina, za to samo ten serial jest krytykowany w USA. Erotyczne podtesty, seksistowskie żarty, etnocentryczne żarty, ale zauważ że nie ma drugiego takiego serialu który by w ten sposób komentował rzeczywistość w USA. Większość seriali amerykańskich jest taaakie poprawne politycznie, aż mdło się robi. I ten serial tym się wyróżnia.

Może faktycznie, aktorki nie grają jakoś super, ale są zgrane, może nie wszystkie sceny są trafione. Część jest mocno naciągana :) . Jest to prościutki serialik, zwykła 20-sto minotówka.
Ale jak dla mnie ten serial ma żart i ironię i sarkazm, których potrzebuję w życiu. Stąd oglądam ten serial.
Widocznie tobie nie przypadł do gustu. Ale trwa tylko 20min więc Doktorze zrób sobie dłuższą przerwę na herbatę i już go nie ma :)

arafenion

dokładnie nie kimam jak ten syf mog nadawac chyba już 2 sezon podczas gdy tyle zajebistych seriali zdjęto po 1 sezonie...

ostatnio męczę 8 sezon Drew Careya ale to juz nie ten dowcip co kiedyś ...

ocenił(a) serial na 3
caninae

Akurat mi też jakoś specjalnie nie imponuje. Jak nie nic do roboty to można obejrzeć ale na CC wole inne seriale. 6/10

arafenion

totalna zgoda bardzo słaby serial polecam raczej 30 Rock, How to Make It in America, The Office czy The Big Bang Theory

benolinho

najbardziej czerstwe są dowcipy dziadka na kasie, wszystko jest sztuczne i kiepsko zagrane; no i ta Jennifer Cooldridge jako Polka...bleh. Modern Family wymiata.

benolinho

Scrubs i Outsourced! :D

ntx

no tak wybacz pominąłem te dwa tytuły swoją drogą szkoda że "dostawa na telefon" nie doczekała się kontynuacji a produkują takie ścierwo jak wyżej wymieniony tytuł

benolinho

Wybaczam ;)
Też mi szkoda że nie ma kontynuacji głupot "GłUPTY" i Rajiv'a.
No i Tod=Asha=Tonya ;]

ocenił(a) serial na 7
arafenion

Polecam oglądać z napisami bo z lektorem na prawdę serial jest trochę drętwy.
A co do autora tematu - nowy rodzaj trollingu : na intelektualiste :D
Lubię czasem odpalić sobie filmweb dla poprawienia humoru.

ocenił(a) serial na 1
Mrs-B

Filmweb nie jest zbyt przydatny do czegokolwiek innego :) IMDb lepsze :)

Mrs-B

"A co do autora tematu - nowy rodzaj trollingu : na intelektualiste :D"
Dobre! :D:D

ocenił(a) serial na 7
luki_kuki

No a Ja myślę że każdy ma prawo mieć własne zdanie.
Ja bardzo lubię ten serial ale jeśli dla kogoś to gniot - jego sprawa bo co mnie obchodzi zdanie kogoś kogo nawet nie znam? Zresztą lepiej obejrzeć samemu i wysnuć wnioski niż sugerować się opiniami z neta które często są na wyrost

ocenił(a) serial na 9
arafenion

Jak dla mnie serial świetny. Oprócz niego bodajże tylko Community posiada takie samo poczucie humoru i jest stworzony w lekko podobny sposób.
Do gry aktorek nic nie mam - po serialu nie spodziewam się nie wiadomo czego.
2 broke girls wyśmiewa m.in podstawowe cechy wielu zadufanych filmwebowiczów :)
Osobiście serial polecam BARDO gorąco i nie mogę doczekać się 2 sezonu!

ocenił(a) serial na 7
arafenion

Dla Ciebie ;)

arafenion

Jak dla mnie tez jest mało śmieszny. Główna bohaterka (ta z czarnymi włosami) jest irytująca i chamska, nie widzę w niej nic śmiesznego. Rozumiem konwencję jej postaci i w innych serialach wypada to fajnie, w tym jest po prostu głupie i rytujące. Ale co kto lubi.