PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 407170
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Jaram się tym serialem jak nie wiem czym. Czy warto sb przeczytać wszystkie tomy, aby fajnie uzupełnij jakieś wątki? Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Kacpi_123

Ogólnie książki warto czytać, zwłaszcza dobre, a te z sagi Pieśń Lodu i Ognia są dobre. ;-P

Kacpi_123

Warto, sporo wątków jest znacznie bardziej rozwiniętych w książkach.

ocenił(a) serial na 6
Kacpi_123

Moim zdaniem książki bo są rewelacyjne. Film jest słaby i kompletnie odbiega od sagi Martina - zbyt tu dużo pozmieniali, poplątali i dodali bezsensownych scen często przedłużających się a przy okazji wykastrowali serial z mnóstwa ciekawych postaci/wątków. Zapewne za chwilkę zjawi się tu jakiś pajac-obrońca filmu ale mam to głęboko w czeluści.

Pozdrawiam i jeszcze raz polecam sagę :)

ocenił(a) serial na 10
adam_marczuk

Serial jest na podstawie powieści, nie jest jej wierną adaptacja, zacznijcie to w końcu odróżniać.

ocenił(a) serial na 10
Kacpi_123

Zdecydowałeś się na czytanie sagi? Jak wrażenia?

ocenił(a) serial na 10
Tonguek

Tak, już dawno przeczytane! Najlepsza decyzją jaką podjąłem. Zdecydowanie polecam przeczytać wszystkie książki. Dużo innych wątków oraz wszystko z trochę innej perspektywy : )

ocenił(a) serial na 10
Kacpi_123

Dzięki !

ocenił(a) serial na 10
Tonguek

Tylko musisz przeboleć trochę pierwszy tom, bo był prawie identyczny z serialem. Kolejne książki robi się dużo ciekawiej :D

ocenił(a) serial na 7
Kacpi_123

I tak nie warto pierwszego tomu odpuszczać ze względu na dużą ilość nawiązań do wydarzeń które sie wydarzyły przed GoT, w serialu tego nie ma przez co można pewnych rzeczy nie do końca rozumieć ;)