Mieliśmy już krwawych królów i dobrych, nigdy nie mieliśmy krwawego idioty.
Trochę fail, źle cytujesz:
"We’ve Had Vicious Kings! And We’ve Had Idiot Kings! But I Don’t Know If We’ve Ever Been Cursed With A Vicious, Idiot One!"
Nie mówiąc że "dobrych" ździebko nie pasuje do kontekstu.
Proszę nie wymagać zbyt wiele od Pana Jukatosa. Zajęty jest studiowaniem ksiąg historycznych, na których podstawie ten wybitnie uzdolniony historycznie Pan stwierdza, iż seriale takie jak Spartakus są wierną kopią wydarzeń historycznych. Wierzy też w spisek kosmitów przeciwko Ziemianom. Pozdrawiam serdecznie.
Pan wybaczy. Proszę pokazać, gdzie napisałem o "Spartacusie" jako wiernej kopii wydarzeń historycznych. Serial o gladiatorze do takiego nie pretenduje co Panu zapewne umknęło w ocenie.
Wiara w rzeczy wyimaginowane jest domeną osób słabych i prymitywnych. Czego Pan jest najlepszym przykładem. To Pan pisał o spiskach m.in. w Kościele Katolickim jak i w Stanach Zjednoczonych no i jest zadeklarowanym katolikiem.
Pozdrawiam serdecznie.
Proszę już nie zakładać tematów na podobnym, żenującym poziomie, gdyż ludzi wierzących w kosmitów i małpy rodzące ludzi nikt nie traktuje na poważnie, proszę Pana. Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Ludzi wierzących w zapłodnieniu bez stosunkowym z jakimś duszkiem, świecie liczącym 10 tysięcy lat, historii ludzkości pochodzącej z kazirodczego związku(jak ród Państwa Targaryenów jeszcze tylko smoków w tej bajce brakuje), piekle i niebie dodanego przez czarną mafie na potrzebę czasu i zapewnienie pozycji kościoła itd. traktuję się inaczej?
Pozdrawiam serdecznie.
Pan najwyraźniej przedawkował "Mity o faktach", taki popularny biuletyn wyznania ateistyczno-kosmicznego. Jako fan Pana Dawkinsa wierzy Pan w kosmiczne pochodzenie małp, które porodziły ludzkich synów. Pozdrawiam serdecznie.
Zapewne chodzi Panu o "Mity i fakty", tak mówi Pan Google . To nie jest ateistyczny tygodnik tylko antyteistyczny. Jako człowiek inteligentny i wykształcony musi Pan nauczyć się rozróżniać obie definicje. Wypraszam sobie Pańskie pomówienia, dopiero Pan mnie zapoznał w temacie "Kompanii Braci" z Panem Dawkinsa i jego naukami. Dla mnie to takie same bajki jak kult czarnej mafii. Pozdrawiam serdecznie.
No to Pan Smoking miał rację Jukatosie. Ty faktycznie wierzysz w lewackie zabobony.
Pozdrawiam serdecznie.
W zabobony to wierzą wyznawcy Świętego Kościoła Apostolskiego. Gra o tron nie jest dla prawiczków.
Pozdrawiam serdecznie.
Takiej riposty to nawet szanowny Pan Biedroń by się nie powstydził. Gratuluję. Gdybym byl rozpustnym lewakiem to pewnie by mnie to uraziło, ale że jestem szlachetnym katolikiem to pełen wiary równiez pozdrawiam serdecznie
Skoro jest Pan szlachetnym katolikiem dlaczego Pan czerpie rozrywkę z omawianego serialu pełnego pogańskich bożków i raczej nie biblijnych zachowań. Pozdrawiam serdecznie.
Ponieważ jak każdy szlachetny katolik potrafię czerpać satysfakcię z rozrywki na wysokim poziomie, zachowując przy tym odpowiedni do takich rozrywek dystans.
Nieuważnie Jukatosie oglądałeś , bo w serialu "biblijnych zachowań" jest właśnie bez liku.
Pozdrawiam serdecznie
No tak zapomniałem kazirodcze związki.
Proszę Pana, jeśli da Pana rozrywką jest łamanie przykazań bożych to jaki z Pana katolik?
Pozdrawiam serdecznie.
Przecież to prorok Pańskiej ateistycznej religii, Pan Darwin ożenił się ze swoją kuzynką, gdyż był kazirodcą jak każdy ateista. Pozdrawiam serdecznie.
Przesadziłeś, jak zwykle. Jestem ateistką, ale nie przypominam sobie, bym była spokrewniona ze swoim mężem. Zbastuj Waść, bo robisz się śmieszny.
Dokładnie Madam, Pan Smoking stara się wmówić niestworzone rzeczy na mój temat niczym czarna mafia o bogu i życiu po śmierci. Pozdrawiam serdecznie.
Została Pani zmanipulowana. Tak sympatyczna oraz rozsądna Dama nie może być zniewolona ateistycznym jarzmem, to sprzeczne z prawami logiki. Pozdrawiam Panią bardzo serdecznie.
Oj nie, jaśnie Pani Myszszata została oświecona. Nauki kościoła katolickiego są sprzeczne z logiką, dlatego dla Pana wszystko wydaje się abstrakcyjne.
Pozdrawiam serdecznie.
Niedobrze mi się robi, jak czytam te pseudo-uprzejmości zza których kipi wzajemna pogarda. Jak się uważacie jeden z drugim za takich katolików to traktujcie się z szacunkiem, a nie z obłudną grzecznością.
Dzięki Ci, dobry człowieku, ale ani ze mnie dama, a z pewnością nie zawsze sympatyczna. A ponieważ rozsądna, proszę o tegoż rozsądku uszanowanie. O logice możemy porozmawiać, bo z racji wykształcenia i zawodu, prawa logiki są mi na codzień niezbędne.
Ateizm to nieukrytyczniony politeizm - wiara w cokolwiek. Pozdrawiam serdecznie.
Wiara w rzeczy wyimaginowane jest domeną osób słabych i prymitywnych. Czego Pan jest najlepszym przykładem.
Człowiek nie musi wierzyć w wyimaginowane cuda aby żyć.
Pozdrawiam serdecznie.
Jest Pan najlepszym przykładem wiary w rzeczy wyimaginowane, jak małporództwo oraz wiarę w powstanie świata z niczego. Ateizm jest atawizmem, którego najprymitywniejsze osobniki jeszcze się nie wyzbyły. Pozdrawiam serdecznie.
Zatem, Twoim zdaniem, jestem najprymitywniejszym osobnikiem? Cóż, jakoś to przeżyję, Papa, jutro prymitywnie muszę popracować, zająć się logiką, i żaden Bóg mi w tym nie pomoże.
Jesteś Pan, Panie smokingu, przykładem twardogłowia: nie jest to choroba śmiertelna, ale mocno upierdliwa.
Została Pani zmanipulowana(pewnikiem przez męża), gdyż jako niewiasta jest Pani istotą kruchą i wrażliwą. Obiecuję Pani modlitwę. Pozdrawiam serdecznie.
To takie katolickie psuć związki małżeńskie i szukać sPISków..
Pozdrawiam serdecznie.
Ateickie konkubinaty nigdy nie będą małżeństwami, zwłaszcza między dwoma rozwiązłymi mężczyznami, choć szanuję Pańskie upodobania. Pozdrawiam serdecznie.
Zachowania homoseksualne to domena Świętego Kościoła Apostolskiego. Bo jaki zdrowy mężczyzna wybiera życie w celibacie albo żyje w obłudzie z kobietą na boku albo wykazuje skłonności homoseksualne lub pedofilskie. Pozdrawiam serdecznie.
Nie u każdego jest tak jak u Pana w rodzinie, katolicy to bardzo porządni ludzie, już o hierarchach nie wspominając. Pozdrawiam serdecznie.
Czy katolickie jest szykanowanie osób i rodzinny chociaż się nie ma o nich zielonego pojęcia. Pozdrawiam serdecznie.
W dzisiejszych czasach kobiety, czyli według ciebie tak zwane "niewiasty" są twarde. Czasy średniowiecza już minęły.
Panie takie jak Pani Ryszard Grodzki z pewnością na brak twardości narzekać nie mogą, choć w przypadku tej Pani może to okazać się raczej kompleksem. Pozwolę sobie jednak preferować przestarzałe, średniowieczne, delikatne Panie. Pozdrawiam serdecznie.
"Została Pani zmanipulowana(pewnikiem przez męża), gdyż jako niewiasta jest Pani istotą kruchą i wrażliwą. Obiecuję Pani modlitwę. Pozdrawiam serdecznie." - za to powinienes dostac bana ty prymitywny czlowieczku
A Pan za swoją niezwykle miłościwą i sensowną wypowiedź otrzymać winien pochwałę. Pozdrawiam serdecznie.
To nie ateizm głosił, że ziemia jest płaska i ma 10 tysięcy lat. Zniszczył dobytek Imperium Rzymskiego i przez tysiąc lat blokował rozwój nauki. To tzw. gen religii jest atawizmem.
Pozdrawiam serdecznie.
Ówcześni ateiści również o kulistości Ziemi wiedzy nie mieli. Pozdrawiam serdecznie. Natomiast ziemia jest płaska, czego Pan może nie wiedzieć.
CO ??? Ale żeś teraz strzelił. HA HA HA :D Twój cytat - "Natomiast ziemia jest płaska".
Większej głupoty nie czytałam.
Kształt Ziemi zbliżony jest do elipsoidy obrotowej, kuli lekko spłaszczonej na biegunach. Rzeczywisty kształt planety jest nazywany geoidą – jest to powierzchnia prostopadła do pionu w każdym jej punkcie.
Szanowna Pani jest łaskawa nie odróżniać Ziemi od ziemi, co jest zrozumiałe ze względu na Pani akceptację wobec ateizmu, co najczęściej równa się kaleczeniu mowy ojczystej, jak przypadku Pana Jukatosa. Pozdrawiam serdecznie.
Akceptuję Ateizm, bo sama jestem Ateistką. Nienawidzę ludzi którzy nie potrafią tego uszanować. Zmuszanie kogoś do wiary w swoją religię uważam za grzech. Nie powinno tak być. Trzeba to uszanować. A jeśli ktoś tego nie potrafi, no to już świadczy o jego wychowaniu.
Więc proszę mi wyłożyć jaka jest różnica między Ziemią a ziemią.
Szanowna Pani, ateizm jest religią obecnie narzucaną siłą wszystkim ludziom, przynajmniej po części(wmawianie wszystkim dzieciom w szkołach dogmatu o małporództwie oraz wielkim wybuchu - ateistycznym zaklęciu). Zatem cieszy mnie niezmiernie fakt Pani sprzeciwu wobec tej faszystowskiej polityki ateistycznej propagandy.
Ziemia pisana wielką literą to nazwa planety, małą natomiast - podłoże naturalne, mówiąc w dużym skrócie. Pozdrawiam serdecznie.
"wmawianie wszystkim dzieciom w szkołach dogmatu o małporództwie oraz wielkim wybuchu - ateistycznym zaklęciu" Osobiście uważam, że naukę można połączyć z religią, traktując 6 dni stworzenia świata jako milony lat ewolucji (podzielonej na okresy) - np. wileki wybuch = "i stała się światłość". Pozdrawiam serdecznie.
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem ekumenizmu, jako katolik, proszę Pani. Pozdrawiam serdecznie.