Mieliśmy już krwawych królów i dobrych, nigdy nie mieliśmy krwawego idioty.
Dobra idziemy do łóżka. Ale dzisiaj łapki przy sobie, Jestem zmęczona po podróży :-)
Przepraszam Efrelku za sprowokowanie Cie do żartu, który ten debil tak skomentował.
Ehhh nie przejmuj się :) Przynajmniej pośmiać się z jego interpretacji można było :)
Właśnie widzę jaki z Pana szlachetny katolik z byle jaką ciii---pką idzie do łóżka.Z Pana jest co najwyżej katolik obłudnik, ale niech Pan się nie martwi do dzisiejszej zgniłej sekty pasuje Pan idealnie. Pozdrawiam serdecznie.
Jest pan pozbawionym jajek chłystkiem. Jeśli jeszcze raz w taki sposób wypowie się Pan o mojej pięknej damie, to Pana odnajdę i publicznie wychłostam na najbliższym rynku.
To takie katolickie grożąc publiczną chłostą na rynku, podobnie traktowana Pana Jesusa największego oszusta w dziejach człowieka. Pozdrawiam serdecznie.
Razem go wychłostamy :) Poprosimy Cersei Lannister o wymyslne tortury dla tego niegodziwca :)
:*
Razem go wychłostamy :) Poprosimy Cersei Lannister o wymyslne tortury dla tego niegodziwca :)
Ista z Pani czarownica, w średniowieczu czarna mafia już Panią spaliłaby na stosie. Do tego ten kot w avatarze synonim szatana.
Pozdrawiam serdecznie.
W średniowieczu to Efrel byłaby księżniczką, a ty co najwyżej jej wykastrowanym podnóżkiem.
W średniowieczu liczyło się dziewictwo u kobiet/księżniczek. Założę się, że Pani Efrel straciłaby je z byle pastuchem. Co raczej wskazuje na co najwyżej kurtyzanę lub jakoś wiedźmę lasu z czarnym kotem pod ręką.
Ja pochodzę z szlachetnej rodzinny. Więc mój status społeczny byłby ponad was plebsie.
Pozdrawiam serdecznie.
Proszę nie ubliżać dzieciom z takiego domu to nic śmiesznego znależć się w takiej sytuacji. Jako szlachetny katolik powinien Pan współczuć im. To tylko dowód, że Pan jest katolikiem obłudnikiem. Pozdrawiam serdecznie.
Każdy twój wpis tutaj świadczy o tym , że to faktycznie nic śmiesznego.
Mimo pogardy serdecznie ci współczuję. To oczywiste.
szkoda ze do katolicyzmu w takim razie pan dystansu nie zachowuje, bo ja nie mam pojecia czym sie to rozni od bozkow z gry o tron . zaden czlowiek zyjacy w 21 wieku przy informacjach jakie posiadamy, rowniez na temat biblii na przyklad, ktory wierzy, sam sobie odmawia rozsadku i rozumu.
Zupełnie się nie dziwię ,że nie ma Pan pojęcia, ale dziwię się, że posiada Pan jakieś informacje.
Co do kosmitów: we wszechświecie są miliardy planet. Na prawdę myślisz, że tylko na jednej jest życie?
Idąc Szanownego Pana tokiem rozumowania, jest Pan pewien, że na żadnej z tych planet nie ma Pana Boga? Eddard Stark też tam może być. Pozdrawiam serdecznie.
To nie oglądaj takich wersji, bo widać, że tłumaczą kiepsko i wychodzą Ci potem takie kwiatki, jak z tym cytatem.
Nie rozumiem was ludzie,koleś chce założyć jakiś fajny temat na tym forum a wy zaraz po nim jedziecie.Fakt może nie zbyt oryginalny bo było już Najlepsze postacie,Najlepsze momenty i może nawet Najlepsze cytaty,ale lepsze to niż czytanie ciągle że albo serial odbiega od książki albo że dużo seksu albo że nie wiadomo co.
Wcale nie pojechałam po założycielu. Strasznie przewrażliwiony jesteś. Ale jak już ktoś zakłada temat o cytatach (który jest dobrym tematem), to niech nie posługuje się cytatami z wersji dubbing'owanej.
Ludzie, rozróżniajcie dubbing od lektora bo to dwie różne rzeczy. Mimo wszystko autor tego tematu się pomylił. Oglądałem ten odcinek i lektor powiedział "Mieliśmy krwawych królów i głupich", a nie "krwawych i dobrych".
Ma Pan rację przepraszam za wprowadzenie w błąd z cytatem i z dubbingiem. Pozdrawiam serdecznie.
'krawych królów' - i tak ta konstrukcja jest jakaś pokraczna, krwawa to może być bitwa, a król krwawiący jak na tej bitwie zostanie ranny, a jeśli tę bitwę wywołał to mógł być królem rządnym krwi, ale krwawym? vicious to raczej okrutny, ale widać mało drastyczny wydał im się ten epitet to trzeba było stworzyć jakiś bardziej 'krwawy'
Chyba troszkę się czepiasz. Określenie "krwawy władca", "krwawy tyran" są jak najbardziej poprawne.
uuch, saga, a nawet sam serial, to prawdziwa kopalnia cytatów; ostatnio rzuciło mi się:
“If I find them soon enough, I won’t hurt them.
Well, I’ll hurt them, but I won’t kill them.”
plus zawsze
Illyrio Mopatis: "Dothraki wedding without at least three deaths is considered a dull affair",
Jaime Lannister: "The things I do for love" (wraz z przepięknym utworem o tymże tytule http://www.youtube.com/watch?v=gFNnjTDfYBY )
smoking chyba nie ma co robić, wiec atakuje ludzi w miejscach do tego nie przeznaczonych odbiegając od tematu
smutne i nie fajne, nie powinno się oceniać gustu i poziomu wyobraźni innych ludzi
tym bardziej mówić im w co mają wierzyć a w co nie...
Np ten:
Shaggar: "How would you like to die, Tyrion, son of Tywin?"
Tyrion: "In my own bed, at the age of 80, with a belly full of wine and a girls mouth around my cock"
A ja przypomnialem sobie fajny dialog
Sezon 1, odcinek 5
Scena z Robertem, Eddardem i Lancelem
Robert o Lancelu:
"Spójrz na niego, ani jaj, ani mózgu"
R: Ta zbroja się na mnie nie mieści.
E: Bo jesteś spasiony.
R: Spasiony? Czy w ten sposób przemawia się do króla?
Robert się śmieje, Lancel również.
R: To cię bawi?
L: Nie, panie.
R: Nie śmieszy się żart Namiestnika?
Asha/Jara o Theonie: "wszystko co ma ku*asa, można oszukać"
Davos: "nie ma lekarstwa na bycie pi*dą"
Chyba najlepszy cytat i chyba jeden z najczęściej występujących w książce. :)
Wracam do tematu ( po 6 z górą stronach "dziwacznych treści"
"Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." Tyrion L
to co "zacytowałeś", nie ma sensu. (a miało sens w oryginale)
nie ma też sensu zdanie: "Wiara w rzeczy wyimaginowane jest domeną osób słabych i prymitywnych. Czego Pan jest najlepszym przykładem." - na tym polega każda wiara, że odnosi się do tez nieudowodnionych naukowo - inaczej byłaby wiedzą, a nie wiarą. A jeśli ktoś tu jest prymitywny, to twórca tego tematu, o czym świadczy jego wypowiedź w temacie (a także większość z pozostałych wypowiedzi).
"Gra o tron nie jest dla prawiczków." - no to z kolei musi nieść jakąś głębię :D