PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407852
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Bardzo średni odcinek. Totalnie nie rozumiem po co twórcy uśmiercili Pypa i Grenna skoro w książce
obaj przeżyli bitwę. Nie było też przypadkiem tak że te ataki nie były skoordynowane? No i chyba
najważniejsze...gdzie Stannis z odsieczą? :<

ocenił(a) serial na 10
Destr0

ale 10 odc sie zajebiscie zapowiada :D

ocenił(a) serial na 10
Replikant2

ma ktos zwiastun do 10 odc?

ocenił(a) serial na 9
Diablicaaa

zwiastun 10 odcinka: http://fdb.pl/film/506833-the-children/trailers

SebNaist

O będą smoki. Czyli jednak się zgadza w sezonie 4 pokażą więcej smoków ;-D

ocenił(a) serial na 10
Replikant2

odcinek 8 też się świetnie zapowiadał a nie dostaliśmy nic specjalnego... ale przynajmniej 9 był lepszy

ocenił(a) serial na 9
theMedicalDoctor

Mnie końcówka 8. odcinka zmiażdżyła.
Nie tego się spodziewałam, nie tego.

Ale wątek Sansy z Baelishem podoba mi się coraz bardziej.

ocenił(a) serial na 10
Destr0

grenn robil za donala noye'a ktory zginal walczac z olbrzymem. a odcinek sredni, zgadzam sie.

ocenił(a) serial na 9
cha0s

Szkoda, że postaci Noye'a nie zrobili. Byłby charakterystyczny i łatwy do zapamiętania. A Grenna i Pypa szkoda, bo już prawie nikt nie zostaje z 2planowych postaci na murze...

użytkownik usunięty
MowmiSasiad

Dokładnie.

Destr0

Głupoty gadacie. Jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) odcinków serialu. A już na pewno najbardziej epicki. Brak odsieczy Stannisa nie razi tak bardzo (choć na nią liczyłem), jeśli weźmie się pod uwagę fakt, że byłoby tego za dużo jak na jeden odcinek :)
Śmierci Pypa i Greena nie oceniam, ale może wyjść serialowi na dobre, bo coraz więcej i więcej tych wątków.
Dla mnie zdecydowanie 10/10. Cztery lata czekałem na jakaś bitwę w tym serialu (ta nad Czarnym Nurtem mnie trochę zawiodła)

elensil20

Nie wczuwaj się tak, bo Ci żyłka pęknie, fanatyku. W rzeczywistości był to jeden z najnudniejszych odcinków całej serii (w tym momencie nie przypominam sobie nudniejszego). Pierwsze 15-20 minut to totalna strata czasu na nic nie wnoszące rozmowy między postaciami powszechnie uważanymi za najmniej interesujące. Już od dawna twierdzę, że ten serial jest przereklamowany, a ostatni epizod to kolejny dowód na poparcie tej okoliczności faktycznej, która powinna być dostrzegalna dla każdego obiektywnego odbiorcy, który nie jest zaślepionym dżihadystą twórczości p. Martina, jak również jej ekranizacji.

kamil_aleksander

you know nothing

użytkownik usunięty
kamil_aleksander

kamil, też mam tak na imię:d każdy, ma prawo odbierać, wszystko jak chcę, ale nie mamy prawa, oceniać ludzi negatywnie, bo widza, rzecz inaczej niż my. Moi rodzice, są katolikami np, jak wszyscy moi przyjaciele, a ja się brzydzę jezusem, d i żyje z nimi :d
Dla mnie odcinek rewelacja, brak stanisa, ale mi to nie przeszkadza :d Nieważne jak by zrobili, odcinek, zawsze znajdzie się, ktoś kto powie, ze słaby, Takie jest życie
choćby wałęsa , udał miliony ludziom, jakie obiecał, :d znaleźli by się tacy, co by chcieli odsetki

ocenił(a) serial na 10

polać mu :)!

Jaki jest klucz wstawiania przez Ciebie przecinków? :) Nie mogę tego rozszyfrować.

ocenił(a) serial na 10
nessi6

haha dołączam się dopytania :P

ocenił(a) serial na 8
mon_r

Podbijam!

ocenił(a) serial na 7
nessi6

Któryś z polityków tak się chyba wypowiadał. albo nawet kilku takich.

użytkownik usunięty

Byś się wstydził.

użytkownik usunięty

jak to czytam, fakt :D
Ale na obronę :d pisałem, z mego nowego od 2 dni S5 :d

ocenił(a) serial na 9

Twój? Rodziców raczej, którzy za niego zapłacili. Ech dzieci - chwalisz się, choć nie masz czym.

użytkownik usunięty
conrad_owl

jak to nie mam, czym. Od dziś dysponuje nowymi sandałami

"ale nie mamy prawa, oceniać ludzi negatywnie, bo widza, rzecz inaczej niż my"
To żeś dowalił. Nie mam prawa negatywnie osądzać Breivika tylko dlatego, że mam różne zdania na temat mordowania i niemordowania ludzi. Seems legit.
Ocenianie ludzi ze względu na poglądy jest jak najbardziej w porządku, ale najpierw trzeba jeszcze coś wiedzieć o świecie, żeby się nie skompromitować :)

A marynarze się nie brzydzą Szanownego Pana Matką. Pozdrawiam serdecznie.

użytkownik usunięty
szambelan

kolego chcesz mnie obrażać, spoko
ale nigdy nie obrażaj nikomu czyjeś matki, bo to poniżej godności

Szanowny Pan raczył źle zrozumieć moją wypowiedź, mającą w istocie charakter chwalebny Szanownego Pana pracowitej rodzicielki. Pozdrawiam serdecznie.

kamil_aleksander

"Dżihadystą" to jesteś ty, ale spójnego wypowiadania się.

ocenił(a) serial na 8
kamil_aleksander

Po takich "fachowych" recenzjach sprawdzam oceny filmów takich "inteligentów" jak Ty, no i

1 dla "Nietykalnych" i 10 dla "Terminatora" mówi wszystko. Spokojnie można olać twoje wypociny.

gawlacki

Myślę, że można uzasadnić takie ocenianie. Jak wiadomo 1 to nieporozumienie. Ten film jak najbardziej mógł się okazać nieporozumieniem, zwłaszcza po niezliczonych jego gloryfikacjach. Taa... jest to na wyrost, ale zawsze można tak tłumaczyć.
Jeśli chodzi o terminatora, to nie wiem skąd Twoje zdziwienie. To ogromnie ważny film dla kinematografii, należy mu się ogromny szacunek i wciąż jest genialny ;)

ocenił(a) serial na 8
OjciecNieChrzestny

oczywiście, że się nie da, 1 powinna być dla totalnego gniota typu "kac wawa", a na 10 to może kilka, kilkanaście filmów zasługuje w całej historii kinematografii... a Terminator się na pewno do tych filmów nie zalicza.

gawlacki

Podobnie uważam, co do 10, jednak nie sądzę, żeby jednym z takich filmów była Incepcja (chociaż można tu się spierać), a już na pewno nie Gra o Tron. Terminator jak najbardziej tak. Kwestia spojrzenia.

ocenił(a) serial na 9
OjciecNieChrzestny

Oczywiście 1 dla Nietykalnych to kompletna pomyłka. Patrząc całościowo, nawet w najgorszym razie trzeba zauważyć dobre aktorstwo, niezły scenariusz etc. Nie wiem według jakiego kryterium można ocenić Nietykalnych na 1 (no chyba, że: ,, bo tak" albo nadużywane teraz: ,,O gustach się nie dyskutuję". Co do Terminatora to też dałem 10, z tego względu, że jest to chyba najgłębszy film sensacyjny (sci-fiction trochę tu schodzi na dalszy plan).

ocenił(a) serial na 10
OjciecNieChrzestny

Gra o Tron na 10 zdecydowanie zasługuje. To najlepszy serial jaki widziałam, więc daje 10. Nie oceniam seriali w kategorii/przez pryzmat filmów.

Colka

Po 3 sezonach na 10 zasługiwał, obecny sezon to jest 1 wielkie nieporozumienie, 2-3 odcinki fajne resztę nudne jak flaki z olejów, czekając rok na ten sezon jestem rozczarowany, może za rok reżyser się zrehabilituje

Colka

I to jest Twoja prywatna ocena odpowiednia do poziomu "lekko inteligentnej" dziewczyny (wnioskuję po wypowiedziach, a nie po wyrazie twarzy na zdjęciu).

ocenił(a) serial na 9
kamil_aleksander

aaa, srednio inteligentna, jak już ktoś ma inne zdanie niż ty to głupi? :D to pewnie masz sie za inteligentniejszego? lepszego?

ocenił(a) serial na 10
kamil_aleksander

Czemu średnio średnio inteligentna? Bo mam własne zdanie, bo używam emotikonek ;p, bo nie sugeruje się opinią dzieciaka z internetu?
No tak potworna idiotka ;d

ocenił(a) serial na 9
kamil_aleksander

Kamil, Kamil, skończ się sapać. Srasz na trzecim piętrze z głową zakopaną parę metrów pod piwnicą. Zamknij komputer, wyjdź z domu, poznaj fajną dziewczynę- zobaczysz, świat okaże się odrobinę mniej gorzki niż ci się wydaje :) Po wypowiedziach i komentarzach widać jak na dłoni mnogość kompleksów i ewidentne poczucie bycia gorszym, ale zapewniam cię, że tak nie jest! Jesteś cudownym stworzeniem takim, jakim jesteś, wylej ten gorzki popiół z porannej kawy i idź cieszyć się życiem.

ocenił(a) serial na 8
Colka

Seriali znam kilka lepszych. Tematyką się Gra o Tron trzyma.

użytkownik usunięty
Colka

polecam, poza grą o tron:
Breaking bad
true detective
Shogun
twin peanks
walkind dead

ocenił(a) serial na 10

Walking Dead oglądałam i mam zamiar kontynuować jak wyjdzie kolejny sezon, ale szczerze, bo pierwszym sezonie jak wywalili Franka Darabonta z reżyserowania to serial zrobił się nudny ;d

ocenił(a) serial na 7
gawlacki

Ja mam pytanie. Obejrzałeś coś spoza top 100, czy tylko te ckliwe dramaciki typu "Braveheart" i "Skazani na Shawshank"? Id

ocenił(a) serial na 8
Tanatos

"ckliwe dramaciki"... oho, już widzę dokąd zmierza ta rozmowa. Oczywiście, że obejrzałem, aczkolwiek często w wyborze filmu posługuję się rankingiem filmweba.

ocenił(a) serial na 7
gawlacki

Posługiwanie się rankingiem filmwebu w doborze filmów jest co najmniej żałosne. A ckliwe dramaciki można skwitować tak: rzeka łez i tona pretensjonalności.

ocenił(a) serial na 8
Tanatos

no dokładnie wiedziałem do czego zmierzamy, jak mam więc znajdować dobre filmy jak nie posługując się rankingiem widzów? Wpisać w googlach frazę "dobre filmy do obejrzenia"?

Poza tym to widzę, że trafiłem znowu na pseudo-znawcę, w dodatku takiego w stylu macho. Oszczędź mi proszę swoich pseudo-męskich przemyśleń, bo strasznie wieje od nich biedotą umysłową.

ocenił(a) serial na 7
gawlacki

Jeżeli kierujesz się opinią publiczną (i to taką wyeksploatowaną do granic możliwości), to wiele nie odkryjesz. Internet fajny wynalazek, szkoda że nie każdy umie z niego korzystać.

ocenił(a) serial na 8
Tanatos

dzięki tej opinii publicznej zdążyłem już poznać parę fajnych filmów i seriali, w tym "Grę o tron"

gawlacki

Tu masz kilka arcydzieł, których nie znajdziesz w rankingu :)
Cienie zapomnianych przodków
Małgorzata, córka Łazarza
Niezwykła podróż Baltazara Kobera
Dersu Uzała
Rudobrody
Tysiącletnia pszczoła
Dolina pszczół
Palacz zwłok
Harakiri
Idź i patrz
Lawrence z Arabii
Baza ludzi umarłych
Siekierezada
Bunt

Szczególnie polecam 4 pierwsze.

ocenił(a) serial na 8
kendo777

Coś tam jednak oglądałem i tych z mniej znanych, bo rozpoznaję tu niektóre tytuły Kurosawy ;)

użytkownik usunięty
kendo777

ale, który bunt z Melem Gibsonem, jak z nim to film genialny