PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 409442
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Wojna na Północy

ocenił(a) serial na 9

Czy tylko ja mam wrażenie, że skopali/pokpili ten wątek w piątym sezonie?

W ogóle jest to jakaś wielka abstrakcja dedeków. Wojna się rozpoczęła a nawet przez chwilę nie było mowy o lordach z Północy, wojna to prywatna potyczka Stannisa z Boltonem. Fakt, że Stannis zabrał ze sobą Mel, żonę, córkę czy Davosa można przemilczeć, ale palenie dziedziczki do kolejny idiotyzm. Jakieś partyzantki Ramsey'a, Sansa w Winterfell i wiele innych. Nie mówiąc o tym, że wlecze się to jak flaki z olejem.

Pewnie w 10 odcinku ograniczą się do bitwy, w której Stannis dostanie po łbie albo w ferworze walki zabije go Brienne. Odbębnią bitwę o Winterfell i uznają, że wątek jest zakończony...

Szkoda bo kibicuje książkowemu Stannisowi. Serialowemu też kibicowałem, ale po tym co serwują nam scenarzyści przymykam na to wszystko oko.

ocenił(a) serial na 9
fune

No ja bardzo wątpię żeby Podrick mówił ewentualnie o śmierci tylko moich ulubieńców. Ja się boję że tam na Północy pozadychają wszyscy prawie, Boltony w piń, Stannis w piń, LF, Sansa Theon, Brienne, Pod w piń...to by było kużwa przykre.

ocenił(a) serial na 9
fune

To jeśli 10 ma być jeszcze gorszy jak 9, bo 9 już rozwalił internet to ja już nie wiem...

WhiteDemon

Zresztą dziesiąte odcinki zawsze były spokojniejsze, to dziewiąte miały wbijać w fotel. Też już nie wiem.

Ponurge

Biję pokłony przed tak wielkim talentem :D

ocenił(a) serial na 7
Ponurge

Hahahahahahhahahaahha, o Boże, człowieku, jesteś geniuszem xD Śmiałam się, a przeziębiona jestem, i takiego ataku kaszlu dostałam, że matka przybiegła i mnie zaczęła po plecach uderzać XD

Ale to wszystko to nic, bo gorszy jest DDsowy fan-fick. Gdy go oglądam mam ochotę zdzielić ich maczetą i wystrzelić w nich rakietą. Bo to co odwalają jest niedopuszczalne i ogromnie nieintelektualne. Swoją drogą, Tyrion nie wszędzie jest mały, powiedział mi gdy kupował u mnie sandały. Wyznał też coś o swej siostrze Cersei - że ma silikonowe piersi. Morału na koniec nie ma, bo się rymy skończyły, więc siema :D

martis999

Miał Bronn chętkę na bękarcice, lecz wielki murzyn go trzasnął w potylice. DeDeki wiedzą co jest dla nas dobre, Neda Starka wskrzeszą na swą modłę. Varysa ożenią z Dejneris. Sam nowy dostanie tytuł, oto DeDekowy "niszczyciel dziewic". A co tam jakiś Goździk, ona się nie liczy. Może mały Olly się dobierze do jej... ekhem.

ocenił(a) serial na 7
Ponurge

...C**y xD

Olly to jest sukinsyn mały, pewnie dźgnie Jona zza jakiejś skały. Bardzo tego chłopca nie lubię i cieszę się, gdy znika gdzieś w tłumie. Deanerys nie będzie z Varysem, bo ktoś musi zadowalać jej chcicę. Dedeki dodali jej lat i Jorah nie będzie pedofilem, gdy ją rzuci na blat. Daario będzie o nią zazdrosny i Jorah pewnie nie doczeka wiosny. I tak by długo nie przeżył, ale tak to przynajmniej się Danką nacieszył...

martis999

Daario to se może, chyba ślepą w oborze. W serialu nie ma niebieskich włosów, minus tysiąc do jedwabistości bez tych błękitnych kłosów. Dany skamienieje z wrażenia, gdy Jorah odsłoni swego smoka z kamienia. Adoptują razem cudem ocaloną Shireen i będą żyć długo i szczęśliwie na Essos moi mili.

martis999

Zapewne Ty byś była szczęśliwa mogąc się bratać z mordercami swych rodzicow.

ocenił(a) serial na 10
DawidSt

Dokładnie. Dobrze, że w książce Stannis nie zrobił czegoś takiego bo chyba bym przestał czytać.
Martin, kończ wreszcie te Wichry bo mnie szlag trafi.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Scena zrobiona tylko po to by zrobić ze Stannisa jeszcze większego gnojka niż w pierwowzorze...

DawidSt

Może ten dzisiejszy idiotyzm to wprowadzenie do śmierci Stannisa choć wątpie skoro posłał Davosa po prowiant teraz nie bedzei nagle maszerował na winterfell w 1 odcinku. Nie oczekuje większych rewalacji w tym wątku w 10 odcinku. Prędzej dedniecie Meryna Tranta

DawidSt

"Pewnie w 10 odcinku ograniczą się do bitwy, w której Stannis dostanie po łbie albo w ferworze walki zabije go Brienne. "
xD

ocenił(a) serial na 6
matiiii

Plus "Odbębnią bitwę o Winterfell i uznają, że wątek jest zakończony...", autorowi wątka gratuluje jak to wszystko przewidział :> Ja liczyłem, że to jeszcze trochę potrwa, że pojawią się jakieś inne postacie na Północy - a to wyglądało jakby przyszedł i walczył z zjednoczoną Północą pod Boltonami

kozas15

Zgadzam się - w ogóle myślałem, że 'batalia' (ogólnie wszystko z tym związane) Stannisa z Boltonami zostanie rozegrana na dłużej, np. do połowy s6 z jakimiś oblężeniami WF dla przykładu. Wielka szkoda.

matiiii

A skad w ogóle w ludziach (była) ta pewność, że Stannisowi uda się odzyskać WInterfell? Ba, że w ogóle będzie dla Roose'a jakimś godnym przeciwnikiem?

fune

Dlatego, że książkowy Stannis to dobry dowódca. Jeden z najlepszych o ile nie najlepszy z żyjących. Obronił Koniec Burzy z 500 ludzmi przed cała potęga Reach, zdobył Smocza Skale, pokonał na morzu Żelazną Flotę pod dowództwem Victoriana Greyjoya, rozbił Króla za Murem i jego zastęp. A jaką bitwę wygrał Roose Bolton oprócz Krwawych Godów o ile można nazwać to bitwą? Roose jest dobry i przebieglym graczem nie przeczę. Tylko twórcy serialu mają Stannisa za głupca i fanatyka.

ocenił(a) serial na 6
ceglany

Wszystko się zgadza. Niektórzy toczą wojnę za pomocą intryg, a inni pokazują na co ich stać na polu walki. Stannis jest w tej drugiej grupie.

użytkownik usunięty
ceglany

300,nie 500 ludźmi.Albo nawet dwustoma.

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Jeszcze udało mi się przewidzieć, że Olly zaprowadzi Jona w pułapkę :D

DawidSt

DawidSt, liczę, że rozpiszesz taką rozpiskę na przyszły sezon :D Będę mógł zawczasu przygotować się psychicznie xP

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Haha spoko :D Obym tylko trafiał z tymi dobrymi przewidywaniami :)

ocenił(a) serial na 10
DawidSt

ale się w trafiłeś z przemyśleniami odnośnie odbębnienia bitwy o Winterfell :D

ocenił(a) serial na 10
szymon230895

Ja mam wrażenie, że Stannis w ogóle nie umarł, przecież słyszeliśmy tylko jęk Brienne (prawdopodobnie dostała mieczem w plecy) To byłoby logiczne bo trzeba już skończyć jej wątek-nie ma żadnych zadań, a przecież w następnym sezonie nie będzie szkoliła giermka. Stannis w niewoli u Boltonów to byłoby coś.

użytkownik usunięty
west88

A kto miałby jej wbić miecz w plecy?Olly?Sam the Player?No błagam cię

Jeden z 20 dobrych ludzi ;)

użytkownik usunięty
NikKlik

Tak, pewnie z peleryną niewidką :D

DawidSt

Nie sposób się nie zgodzić. Cały sezon był słaby. Chociaż i tak wątek Stannisa na tle tego wszystkiego wydawał się dobry przed dwoma ostatnimi odcinkami, gdzie zrobili groteskę po całości.
Śmieszne, że lordowie północy byli potrzebni teraz a kastingi na nich są po tym sezonie. Chyba WF odbiją oni i siły Doliny. Tylko Sansy żal :(

ocenił(a) serial na 9
DawidSt

Ja to uważam, że ta wojna była bezsensowna. Absurdy. Ja nie wiem o co kaman, że wszystkie postacie, które lubimy, umierają, a zostawiają te, które z "20 dobrymi ludźmi" zarzynają całe armie... To jest gorsze niż fantasy... Gdyby nie zarzynanie postaci, dla których serial się oglądało oraz 5 sezon, który był gówniany, dałbym 9... Wstyd.