PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706416}
7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1334
Grantchester
powrót do forum serialu Grantchester

Twórcy "Grantchester" najwyraźniej próbują nowej formuły, cały sezon wiążąc jedną sprawą - Abigail, co wyszło serialowi na dobre, bo pogłębiło relacje między głównymi bohaterami. Przy okazji, niezbyt konsekwentnie i czasem nieco na siłę, próbują tematów, "krążących" po rozmaitych filmach i serialach. Od eksponowania urody i seksualności głównego bohatera, przez trudne losy uzależnionych od mężów kobiet, po tragedię rodziców, którzy stracili dzieci, a do tego problemy z miłością homoseksualną, księża pedofilia, której przełożeni dają przyzwolenie... i całkowity galimatias z wątkiem szpiegowskim :-)
Kilka motywów było znakomitych. Femme fatale z odcinka 3 - jak to było zagrane! Rozziew między przekonaniem a powinnością, poczuciem sprawiedliwości a sprawiedliwością instytucjonalną. Pochylenie się nad małą społecznością w obliczu tragedii (trochę w dialogu z "Broadchurch").
James Norton oczywiście cudny... i hasło "Nikt nie jest doskonały" bardzo odpowiada postaci, jaką buduje. Fajnie rozwinęła się postać gospodyni, a jej podsumowanie formułki "...na dobre i na złe..." warte zapamiętania. Mam też nadzieję, że miła sekretarka z komendy pozostanie na stanowisku w sezonie trzecim.
Bo zapowiedziano trzeci sezon!

ACCb

Bardzo żałuję, że nie mam możliwości obejrzenia. Widziałam zaledwie 1 odcinek 2 sezonu.

bemol33

Oglądałam online na takiej rosyjskiej zdaje się stronie ze sloganem "Świetny sposób, by zacząć mówić po angielsku". Plusem są napisy angielskie, minusem - że można oglądać przez godzinę dziennie...

bemol33

Jeśli nadal nie obejrzane (wiem że stary post @bemol33 to na Alltube są wszystkie :)

shopenfeldziarz

Wielkie dzięki:)

bemol33

Nie ma za co ;)