PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87492
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

*NIEUSTANNY SPOILER ALERT / FANDOM FRIENDLY*

"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will...
Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat.
Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl.
Zapraszam do ożywionej dyskusji :)" Bonesss

http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu.,2650674

http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939?page=20#post_13795496

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

...I może jeszcze kocyk, gdyby po wyjściu na brzeg chcieli zrelaksować się w pięknych okolicznościach przyrody ;)

ocenił(a) serial na 10
Avone

Rozłożyliby ten kocyk niedaleko brzegu rzeki lub stawu. Siedzieliby obok siebie pośród traw, drzew i wonnych kwiatów, wdychając zapach lata i wystawiając twarze w stronę ciepłego słońca. Dłonie Willa pachniałyby rybami i mętną wodą, Hannibal ubrany byłby w luźną koszulkę i dżinsy. Jasne rzęsy rzucałyby cień na policzki Lectera, włosom Willa słońce nadawałoby cudownego blasku. Czas biegłby powoli i leniwie... :)

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Powoli zapadałby zmierzch. Will poszedłby do lasu po drewno,Hannibal zająłby się rozpalaniem ogniska,w którym usmażyliby ryby. Potem przytuleni do siebie,
wpatrywaliby się w blask migoczącego ognia. Powietrze było duszne i gorące.
Will zaproponowałby kąpiel w jeziorze,na co Hannibal przystałby z ochotą.
Rozbierając się rzucaliby ukradkowe spojrzenia,podziwiając nawzajem swoje piękne,smukłe sylwetki. Potem trzymając się za ręce,zanurzyliby się w ciepłą toń wody. Staliby blisko siebie,niebezpiecznie blisko. Dłonie Hannibala zaczęłby błądzić po nagim,drżącym ciele Willa... xD

ocenił(a) serial na 10
Avone

O cholera, nie ma 22:00 jeszcze ;p

Kontynuuj, proszę. *.* haha

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Zważywszy na dość wczesną porę,dalszą część pozostawiam
Waszej wyobraźni ^^

ocenił(a) serial na 10
Avone

Wolę sobie niczego nie wyobrażać. Tak będzie lepiej dla mojego zdrowia psychicznego ;p

ocenił(a) serial na 10
Avone

Bez przegięć bo nas zablokują :P

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

O kurczę, trudno powiedzieć. To musiałoby być dosyć duże miasto, ale nie powinno być zatłoczone. Dom Willa znajdowałby się gdzieś z dala od zgiełku, na przedmieściach, gdzieś, gdzie nie ma wielu domów, ale za to jest las i żwirowe ścieżki. A Ty masz jakiś pomysł? ;pp

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Ja wtedy na ten konkurs napisałam, że idealnym miejscem byłoby Zakopane.
Piękne plenery do tworzenia ich designu, zamknięta społeczność, specyficzna atmosfera, mogliby i odpocząć, pobyć razem, ukryć się przed Jackiem - kto by ich tu szukał a zarówno podziałać jako murder husbands. Już sobie wyobrażam te góralskie wersje ksywki il monstro :D

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Haha. Góry niezły kierunek. Ale Zakopane tłoczne i ta komercha ...

ocenił(a) serial na 10
ethi

... i te Krupówki, Gubałówka...
Ale jeśli się pójdzie w jakieś dzikie ostępy, to może być okey. :))

ocenił(a) serial na 10
ethi

Jak dla mnie, jeśli oni mieliby być w tym Zakopanem to na pewno nie komercha itp tylko raczej coś w stylu willi pod Jedlami :p
Ew. Bieszczady ;p

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

O! Bieszczady genialny pomysł!!!!!

ocenił(a) serial na 10
ethi

:D
" Hannibal. Bieszczady - alternatywny bieg zdarzeń"

ocenił(a) serial na 10
ethi

Bezcenne. *.*
https://31.media.tumblr.com/cb14b7d091847395ac08cf8cb6ff9628/tumblr_nuuacgMWZA1q izcd2o1_540.gif

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Czyżby to była noc poślubna? :D
Stremowany Hannibal czeka na swojego oblubieńca :))

ocenił(a) serial na 9
Avone

Zważywszy na stopień rozczochrania fryzury, najlepsze nas właśnie ominęło :D

ocenił(a) serial na 10
amacik

Nie sposób zaprzeczyć ^^

ocenił(a) serial na 10
amacik

Może się rozczochrał,gdy cały w gorączce pośpiesznie się rozbierał xD

ocenił(a) serial na 10
Avone

Mogło tak być. :)

ocenił(a) serial na 10
Avone

Może niekoniecznie noc poślubna, choć i takim scenariuszem nie pogardzę. Ja sobie wyobrażam, że Hannibal budzi się nad ranem zaspany i niemrawy po dusznej nocy. Jest taki ciepły i pachnący... Will patrzy i podziwia.

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Kobieto, dlaczego nam to robisz?!

Podrzuć coś jeszcze! Uczcimy kolejny piątek bez Hannibala.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Hannibal pachnie snem, a jest to słodka i jednocześnie ostra woń. Powietrze w sypialni stało się wilgotne i duszne od ich oddechów. Lecter mruży oczy w półmroku, przeciąga się i wyplątuje z kołdry. Potyka się lekko, kiedy wstaje z łóżka, na co Will reaguje lekkim, tłumionym śmiechem. Wchodzi do pokoju i podnosi poduszkę z podłogi, celowo omijając Hannibala. Krążą wokół siebie, napięcie rośnie, atmosfera gęstnieje z sekundy na sekundę. Kiedy Will się prostuje, wyczuwa, że za jego plecami stoi Hannibal. Stoi na tyle blisko, że Graham słyszy jego oddech, czuje strumień powietrza na swoim karku. Nie patrząc na Hannibala bierze jego dłoń i wyprowadza z pokoju. Zmierzają do kuchni. Hannibal dostrzega na stole śniadanie i bałagan w zlewie oraz na blacie kuchennym. Ignoruje to i siada posłusznie przy stole. Uśmiecha się ukradkiem i postanawia, że później wytłumaczy Willowi, iż powinno się po sobie sprzątać... *.*

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Widzę jest zmiennik odnośnie opisywania zapachów - mogę się w takim razie zwolnić :D

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Nie, nie możesz. ;*

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Damn. A juz miałam cieszyć się wolnym.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Nawet nie próbuj :D

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

No nie będziesz się cieszyć. Możesz coś zarzucić, cobyś nie wyszła z wprawy ^^

ocenił(a) serial na 10
ethi

:((

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

A czego woń chciałybyście poczuć ? ;p

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Nie tak łatwo określić. Zaskocz nas ^^

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Ooo... zamilkłam. Niegrzeczna dziewczynka. Dlaczego uważasz, że Will narobiłby bałaganu? ;) facet miał ład i porządek w swoim domku! pamiętasz te starannie poukładane podkoszulki?a przecież na dobitkę mieszkał ze stadem psów.

ocenił(a) serial na 10
amacik

A co jeśli jest nieporadny w kuchni? W półkach może mieć porządek, ale kuchnia to kuchnia ;p nie do końca jego rewir.

ocenił(a) serial na 10
ethi

True
https://41.media.tumblr.com/77230b9df2e5fb4a5083403cb7ee5334/tumblr_n6eakpDmgA1s deazvo1_500.jpg

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Another black friday :(

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Dobry wieczór. Przyszłam się przytulić. Przyniosłam ciasteczka i czekoladę i lody.
Eh, piąteczek...

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dobry wieczór. Przyda się prowiant. :)

ocenił(a) serial na 10
ethi

A kota, gdzie masz ? ;p

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Zostawiłam u Ciebie :D Podasz/rzucisz?

ocenił(a) serial na 10
ethi

Tyle tych kotów jest, że straciłam rachubę.
Wyślę ci go kurierem. :D

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Zostawiłam u Ciebie również dwie przytulanki, wrzucisz jedną do paczki? ;)

ocenił(a) serial na 10
ethi

zależy którą :>

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

No dobrze. Niech Ci będzie. Drugą ulubioną :P

ocenił(a) serial na 10
ethi

W takim razie ja nie będę głodna a ty... będziesz miała poukładane w szufladach. :p

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Ok. Ale od czasu do czasu się wymienimy ok? ;)

ocenił(a) serial na 10
ethi

Uwaga, niebezpiecznie zbliżamy się do wyczerpania limitu. ;))

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683879

Tu mamy pustą kuchnię możemy się ładować :) Ciekawe czy Sowa pozamiatała i usunęła pajęczyny... :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

No mam nadzieję, że złapała za odkurzacz. Nadchodzimy xd

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

No to dołożę jeszcze swoją cegiełkę do zakończenia tej części,jeszcze jeden post i możemy się przenosić.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Biorę przykład z wujka Hannibala, tam jest pedantyczny porządek i pachnie pieczonymi w winie gruszkami *.*