Ile można wypuszcza filmów o tej tematyce.
Może niech też zrobią o produkcję o fetyszach np stóp. Zdecydowanie ich za mało!
No cóż, osób homoseksualnych w/g różnych statystyk jest w społeczeństwie maksymalnie 6%. Czemu więc są promowane? W życiu mniejszość dostosowuje się do większości, a nie na odwrót
Statystyki są różne, ale nawet przyjmując 6%, co by to miało oznaczać? Że te osoby mają być wciąż marginalizowane, że mamy udawać, że nie istnieją, że nie są naszymi sąsiadami, lekarzami czy nauczycielami? Ten serial sam w sobie nie tyle porusza kwestię bycia osobą homoseksualną, a konkretnie życie w kryzysie AIDS.
Dziwi mnie, że włączasz serial, którego tematyka będzie się koncentrować wokół osób homoseksualnych i jesteś zawiedziony, że tak właśnie jest. Masz tyle innych produkcji do wyboru.
Zasada o dostosowaniu się mniejszości do większości - jak by to miało według Ciebie wyglądać? Że mają siedzieć pod kamieniem, bo tak się komuś podoba? Osoby reprezentujące większość w tym wypadku powinny mieć świadomość swojego przywileju i dbać o dyskryminowane mniejszości, a nie na nie spluwać. Czy to, że niewielki % społeczeństwa to np. osoby niepełnosprawne oznacza, że mamy tworzyć przestrzenie, w których te osoby nie mogą normalnie funkcjonować? No nie.
Prawa innych osób nie ograniczają Twoich praw.
Ten serial komentuje bo jest promowany na HBO które mam.
Netflix już od dawna wciska homoseksualizm wszędzie i zaprzestałem ogladania.
Prawa mniejszości czy mnie ograniczają. Już tak dzięki mniejszości która chce chronić uszkodzone płody.
Z powodu wielu mniejszości jak takich jak gender, wprowadza się teraz trololol do codziennego życie.
Więc tak, moje prawa są ograniczane, a całe prawo wypaczane.
Czemu dzieciom się mówi, że mogą być obojętne płciowo. Takie osoby to margines, a teraz wciska się to większości.
Uważamy, że masz masz pewne problemy, o których dobrze by było porozmawiać z terapeutą. Podpisano: Większość.
No cóż, dobrze, że nie masz głosu większości...
Ja się wypowiadam za większość normalnych ludzi, którzy nie mają czasu i chęci ujadania się z takimi ja Wy.
Wydaje mi sie ze oceniasz sytuacje dosyc niesprawiedliwie. Tym ludziom naprawde nie jest latwo zyc poniewaz spoleczenstwo ciagle patrzy na nich przez pryzmat tego z kim sypiaja a nie jaki maja charakter i osobowosc. Ta cala kampania bombardowania homoseksualizmem z kazdej strony ma tylko jedno zadanie - znieczulic ludzi na te ceche. Z czasem ludzie przestana widziec homoseksualizm jako cos bardziej odmiennego niz piegi czy rude wlosy. Trzeba tylko by ludzie pojeli ze homoseksualizm to cos z czym sie czlowiek rodzi i jest tak samo naturalne jak to ze ludzie rodza sie zespolem downa albo piegami. Ze wzgledu na to nie mozna traktowac ich inaczej i nie mozna odmawiac im jakichkolwiek praw ktore przysluguja wszystkim innym osobom w spoleczenstwie.
Wybacz, ale na HBO jest mnóstwo seriali nie dotyczących tematyki LGBT. Jeśli wchodzisz na Filmweb dlatego, bo zauważyłeś taki serial, co więcej, tylko z powodu poruszanego tematu oceniasz pracę setek osób (z czego zdecydowana większość jest na pewno hetero) na 1, to obawiam się, że możesz mieć jednak pewien problem. Pomyśl o tym. Pozdrawiam.