Bo to grzech
powrót do forum 1 sezonu

Ile można wypuszcza filmów o tej tematyce.
Może niech też zrobią o produkcję o fetyszach np stóp. Zdecydowanie ich za mało!

ocenił(a) serial na 6
lakimakromedia

Ile jeszcze? Co najmniej tyle samo, ile o osobach hetero.

ocenił(a) serial na 1
Lenasambora

No cóż, osób homoseksualnych w/g różnych statystyk jest w społeczeństwie maksymalnie 6%. Czemu więc są promowane? W życiu mniejszość dostosowuje się do większości, a nie na odwrót

ocenił(a) serial na 6
lakimakromedia

Statystyki są różne, ale nawet przyjmując 6%, co by to miało oznaczać? Że te osoby mają być wciąż marginalizowane, że mamy udawać, że nie istnieją, że nie są naszymi sąsiadami, lekarzami czy nauczycielami? Ten serial sam w sobie nie tyle porusza kwestię bycia osobą homoseksualną, a konkretnie życie w kryzysie AIDS.

Dziwi mnie, że włączasz serial, którego tematyka będzie się koncentrować wokół osób homoseksualnych i jesteś zawiedziony, że tak właśnie jest. Masz tyle innych produkcji do wyboru.

Zasada o dostosowaniu się mniejszości do większości - jak by to miało według Ciebie wyglądać? Że mają siedzieć pod kamieniem, bo tak się komuś podoba? Osoby reprezentujące większość w tym wypadku powinny mieć świadomość swojego przywileju i dbać o dyskryminowane mniejszości, a nie na nie spluwać. Czy to, że niewielki % społeczeństwa to np. osoby niepełnosprawne oznacza, że mamy tworzyć przestrzenie, w których te osoby nie mogą normalnie funkcjonować? No nie.

Prawa innych osób nie ograniczają Twoich praw.

ocenił(a) serial na 1
Lenasambora

Ten serial komentuje bo jest promowany na HBO które mam.
Netflix już od dawna wciska homoseksualizm wszędzie i zaprzestałem ogladania.

Prawa mniejszości czy mnie ograniczają. Już tak dzięki mniejszości która chce chronić uszkodzone płody.
Z powodu wielu mniejszości jak takich jak gender, wprowadza się teraz trololol do codziennego życie.
Więc tak, moje prawa są ograniczane, a całe prawo wypaczane.
Czemu dzieciom się mówi, że mogą być obojętne płciowo. Takie osoby to margines, a teraz wciska się to większości.

lakimakromedia

Lepiej nie pisz juz nic wiecej po co ludzie maja sie smiac z ciebie.

ocenił(a) serial na 1
olek_tomasz

To Ty nic nie pisz....

ocenił(a) serial na 7
lakimakromedia

Uważamy, że masz masz pewne problemy, o których dobrze by było porozmawiać z terapeutą. Podpisano: Większość.

ocenił(a) serial na 1
Kotodzik

No cóż, dobrze, że nie masz głosu większości...
Ja się wypowiadam za większość normalnych ludzi, którzy nie mają czasu i chęci ujadania się z takimi ja Wy.

lakimakromedia

Wydaje mi sie ze oceniasz sytuacje dosyc niesprawiedliwie. Tym ludziom naprawde nie jest latwo zyc poniewaz spoleczenstwo ciagle patrzy na nich przez pryzmat tego z kim sypiaja a nie jaki maja charakter i osobowosc. Ta cala kampania bombardowania homoseksualizmem z kazdej strony ma tylko jedno zadanie - znieczulic ludzi na te ceche. Z czasem ludzie przestana widziec homoseksualizm jako cos bardziej odmiennego niz piegi czy rude wlosy. Trzeba tylko by ludzie pojeli ze homoseksualizm to cos z czym sie czlowiek rodzi i jest tak samo naturalne jak to ze ludzie rodza sie zespolem downa albo piegami. Ze wzgledu na to nie mozna traktowac ich inaczej i nie mozna odmawiac im jakichkolwiek praw ktore przysluguja wszystkim innym osobom w spoleczenstwie.

ocenił(a) serial na 10
lakimakromedia

Wybacz, ale na HBO jest mnóstwo seriali nie dotyczących tematyki LGBT. Jeśli wchodzisz na Filmweb dlatego, bo zauważyłeś taki serial, co więcej, tylko z powodu poruszanego tematu oceniasz pracę setek osób (z czego zdecydowana większość jest na pewno hetero) na 1, to obawiam się, że możesz mieć jednak pewien problem. Pomyśl o tym. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
lakimakromedia

Kolejny film o hetero... Ile można wypuszczać filmów o tej tematyce.

lakimakromedia

Kolejny idiota na forum. No ile można :)