Pytanie standardowe: Polecacie ten serial do obejrzenia? lub Czy warto zacząć oglądać ten serial?
Czekam na bardzo szybką odpowiedź!
Powiem tak: To jest jeżeli czujesz się zwiedzony oglądając supernatural od powiedzmy kilku sezonów: sięgnij po ten serial! niezobowiązująca, lekka rozrywka na poziomie na wieczór.
Ja nie jestem zawiedziony serialem ,,Supernatural", bo to jest mój ulubiony serial. ,,Sleepy Hallow" też obejrzę :)
To jeżeli nie jesteś zawiedziony to przynajmniej zobaczysz że supernatural stracił polot przy SH.
Wydaje Mi się,że ,,Supernatural" ma bardzo dobry scenariusz i ten serial z sezonu na sezon jest coraz lepszy.
SPIOILER Obejrzałam 4 pierwsze odcinki i jak na razie pół na pół tak jak z Supernatural. Dwa pierwsze odcinki przerażające, horror na maksa tak jak w początkowych 5 sezonach Supernatural. Dwa kolejne odcinki spuściły z tonu i nie musiałam już zakrywać oczy w obawie przed zawałem. Czekam na resztę i muszę przyznać, że spodziewałam się czegoś innego (chodzi mi o historię) myślałam, że będzie dotyczyć tylko i wyłącznie jeźdźca bez głowy a tu się okazuje, że nasz tytułowy Sleepy Hollow jest tylko malutką cząsteczką wielkiej układanki. I przeplatają się tutaj wszelkiego rodzaju stworzenia nadnaturalne i mimo wszystko trochę zalatuje Supernatural z sezonu dotyczącego otwarcia wrót do piekieł. Poza tym główny bohater jest boski i nie mam tu na myśli ttego pana paradującego bez głowy, który aktualnie gdzieś się zaszył. Zaraz wracam do kontynuacji serialu. ;) A potem Pod Kopułą ;)
Dzięki, za odpowiedź, w takim razie na pewno obejrzę, ale najpierw muszę dogonić ,,Agentów TARCZY" przed premierą kolejnego odcinka 4.03 i dogonić ,,Doktor Hart", ''Draculę", ''Chicago P.D.", ''Piękną i Bestie (2012), ''The Originals" i ''Reign'', ale o taką recenzje mi chodziło.
A Dracula? Warty obejrzenia? Mam pierwszy odcinek ale jakoś nie mogę się zabrać. Polecasz czy odradzasz?
Powiem tak; Ja polecam,bo mroczny klimat, niezłe intrygi. Mi ogólnie podoba się ,,Dracula'' jako serial.
,,Marvel's Agents of SHIELD", ,,The Originals", ,,The Tomorrow People"; ,,Dracula". Jakie Ty oglądasz seriale? Ja oglądam: ,,90210"; "Arrow";"Beauty and the Beast (2012); ,,Castle" ,,Chicago Fire"; Chicago PD"; "Dracula"; "Gossip Girl"; Grey's Anatomy"; "Grimm"; "Hart Of Dixie"; "Lost";"Marvel's Agents Of SHIELD";"Nikita(2010)";Once Upon A Time"; "Pretty Litte Liars";"Reign";"Revenge":Revolution": "Sleepy Hollow": "Star- Crossed"; "Smallville": "Supernatural"; "The 100": "The Mentalist":"The Originals";"The Tomorrow People": "The Vampire Diaries,,. Wiem, że jest ich sporo, ale co poradzić jeśli każdy z nich jest interesujący. niektóre seriale dopiero zacząłem oglądać tj. ,,Castle'', ,,Chicago PD''; ,,Grimm"; ,,Marvel's Agents Of SHIELD"; ,,Nikita(2010)":"Once Upon A Time":" Pretty Little Liars"; ,,Revenge": ''Revolution";,,Sleepy Hollow"; ,,Smallville";,,The Mentalist". Zaś ,,Star-Crossed" ma jutro wieczorem w USA premierę, a ,,The 100" bodajże 19 marca.
Fajny Serial, tylko drobna rada: Jeśli nie jesteś fanem CliffHangers, czyli "Ciąg dalszy nastąpi" w bardzo nieodpowiednim momencie, to wstrzymaj się z oglądaniem ostatniego odcinka, dopóki nie wypuszczą drugiego sezonu.
To odpowiem innym niezdecydowanym:
Bardzo dobry pilot; ogląda się jak film, z niezłym zakończeniem.
Drugi obowiązkowo, i 3 odcinek też całkiem dobre.
Potem trochę zwalnia, żeby przyspieszyć na 6,7 i 8 odcinek.
No i finał 13 całkiem dobry.
Serial nie jest tylko o Jeźdźcu bez głowy, co sugeruje tytuł.
Pojawia sie w ważniejszej roli on w odcinkach 1,7,8,13.
i jest jednym z groźniejszych przeciwników.
Gatunek określiłbym jako fantasy / horror / policyjny.