PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661974}

Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
2013 - 2017
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10903
Jeździec bez głowy
powrót do forum serialu Jeździec bez głowy

Witam , w końcu po świątecznej przerwie powrót.. chyba twórcy czytali komentarze widzów :D chcieli ubrać naszego
głównego aktora ale nic to nie dało szkoda, chociaż spodnie rurki? przecież jest tyle innej garderoby nawet płaszcze
męskie dobrze wyglądające .. nie dziwiem się sam bym w rurkach nie chodził !

ciekawy odcinek z tym demonem :)

no i zapowiedź 2 godzinny finał sezonu

A Wy co sądzicie o nowym odc? zapraszam do dyskusji :)

ocenił(a) serial na 9
Magii_Mistrz

Końcówka była trochę głupia. Napisał "December 18th" a zmarł 14? Hmm... Może po prostu napisał tę datę innego dnia? Nieee... Na pewno wstał z martwych.

ocenił(a) serial na 10
Agness_92

okaże się, że tak na prawdę nie zmarł 14 i w historycznych ksiązkach jest błąd i bla bla bla wyjaśnią to na pewno, i znowu sensacja zmarł 4 dni później ? co za różnica : P?

ocenił(a) serial na 5
Agness_92

No właśnie :D Też nie kumam skąd od razu założenie, że data 18 grudnia musiała być napisana... 18 grudnia ;)

Magii_Mistrz

Serial robi się coraz gorszy. Chciałabym żeby poświęcali więcej czasu na adaptowanie się Ichaboda do nowych czasów. On czuje się za swobodnie wśród całej elektroniki itd. Już myślałam, że go w końcu przebiorą (żebym nie musiała się zastanawiać jak bardzo już śmierdzi), wyglądał tak dobrze w tej czarnej koszuli. Nie dziwię się, że pogardził rurkami, żaden facet nie powinien tego nosić:/ Moim największym problemem jest aktorka grająca Abbie, która potrafi w sobie wykrzesać mniej emocji niż pensjonariuszka domu starców. I to taka w śpiączce.

ocenił(a) serial na 10
alien_2

zgadzam się ... spadł poziom.. .! główny bohater powinien by już dawno przebrany na nasze czasy , przecież jest bardzo duży wybór klasycznych ubrań , teraz płaszcze marynarki są stylizowane na mundury wojskowe ! zgadzam sie co do rurek .. jak w takim czymś ma facet chodzić to kpina jakaś !!
a Abbie no tak jakby wyssało z jej emocje te , które miała na początku serialu..

wolałbym więcej grozy zagrożenia niebezpieczeństwa !!

a nie , że w ciągu trwania jednego odcinka pojawia się na początku zagrożenie, które są w stanie pokonać tuż na samym zakończeniu serialu !! ;/

będę oglądał jeszcze dam szanse ale już nie z takim zapałem jak na początku..

jeśli chodzi o serial fantasy Sleepy Hollow zdecydowanie przegrywa osobiście jak dla mnie z Once Upon Time

Magii_Mistrz

I gdzie jest Jeździec? Czy w każdym odcinku musi pojawiać się jakiś nowy wróg, jak i tak wiadomo, że zaraz go zabiją? Ichabod jest mądry, ale dlaczego musi być wszechwiedzący? Skąd żołnierz Waszyngtona zna aramejski? I dlaczego jedyną reakcją Abbie na coś co wygląda jakby wyszło z sennego koszmaru jest "Och"? Zobaczymy jaki będzie koniec, ale nie wiem czy skuszę się na kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 5
Magii_Mistrz

Oj tak. Co prawda to są 2 różne seriale, ale trzeci sezon OUAT to jak dla mnie mistrzostwo. A Sleepy Hollow bardzo obiecująco się zaczął, początkowe odcinki były całkiem całkiem, ale teraz już tak nie zachwyca.

Magii_Mistrz

To samo pomyślałem o czytaniu for itp.itd. i 'narzekaniach' na ciuchy, hahaxD

Słaaaby odcinek, i to chyba nawet mocno słaby. Cały ten wątek z tym demonem w ogóle mi się nie podobał nic a nic <a w poprzednim odcinku przed przerwą nawet robiło to na mnie wrażenie, ale wykonanie już w tym.. słabe>. Chyba jedynym ciekawym motywem był ten z ciuchami Ichaboda - siostry myślą podobnie, fajnie, że to tak rozwleczyli na gagi po całym odcinku i w ogóle że się pokusili o tego typu komentarze Ichaboda <teraz osoby, które narzekają w zasadzie dostały uzasadnienie, nawet jeśli było.. cienkie, haha>. Jakoś specjalnie nie czekam na następny odcinek, i w ogóle mam nadzieję, że drugiego sezonu nie będzie.. : ( <coś wiadomo, czy będzie czy też nie?>

ocenił(a) serial na 5
matiiii

Wiadomo, że będzie drugi sezon. Serial ma niezłe ratingi. Tak czy siak, ja się raczej na drugi sezon nie skuszę... Jak ktoś wyżej słusznie zauważył: gdzie jest jeździec? :D Na serial o opętaniach i egzorcyzmach się nie pisałam :/

Zuzhet88

haha, wiesz, w innym temacie dopiero co <parędziesiąt minut/godzinę temu> napisałem, że za drugi sezon się nie wezmę, ale dokończyć pierwszy dokończę <dla własnej zasady> xD

ocenił(a) serial na 5
matiiii

Ja takich zasad nie mam, jak mi coś bardzo nie pasuje to przerywam, ale na szczęście sezon jest krótki i te 1,5h można jeszcze poświęcić na dokończenie go (tymbardziej, że 2 ostatnie odcinki wyemitowane zostaną tego samego dnia). Ale to by było na tyle :P

Zuzhet88

Kurcze, to jestem masochistą - ale lubię mieć świadomość, że mogłem ocenić sobie 1 sezon serialu <aniżeli parę/naście odcinków> xd

ocenił(a) serial na 10
matiiii

jak dla mnie osobiście serial ma predyspozycje ale aktualnie brakuje mu mocnego kopa ! coś w rodzaju naprawdę poajawia się 3 czy 4 jeźdzców i robi "burdel" na mieście , takie mocne uderzenie, że popłoch po stronie dobra...

ehh się rozmarzylem ; > ? ?

Magii_Mistrz

Jest wielce prawdopodobnym, że tak powinno być teraz w finale xP <ale jak będzie..>