Jak pozbyć się tego durnego opisu na stronie głównej 'Jericho' w filmwebie? Przecież nóż się w kieszeni otwiera gdy na środku ekranu wyskakuje pogrubiony napis "uwaga gniot". Nawet jeśli napiszę swoją recenzję to i tak tamta jako pierwsza ciągne będzie na początku. W forum jeśli ktoś pisze głupoty zawsze można 'zgłosić do usunięcia', w opisach tej funkcji nie ma. Czy ktoś zna jakiś sposób?
niestety nie wiem jak to zrobic, ale popieram to. jak mozna dac na glowna recenzje serialu taki subiektywny tekst, przeciez to odrazu narzuca czytajacemu negatywny odbior i zniecheca do ogladania
To napisał Abruzzi widać fan Prison Break'a. Musimy napisać jakąś recenzję i trzeba się skontaktować się z kimś z FILMWEB-u. Bo macie rację - tak być nie może.
zgadzam sie...nie mozna tego tak zostawic...w innych reckach mimo ze subiektywnych nie ma takiego dennego tytulu !!!
no i co? pisał ktoś do kogoś z filmweb.pl ?? bo rzeczywiście aż, chciało by się tego "Gniota" dorwać co to napisał!
patrzyłem na jego profil (Abruzzi).
Beznickowy mu napisał:
" Recenzja Jericho
Masz natychmaist usunąć swoją recenzję Jericho. A koniecznie ten napis pogrubioną czcionką: "Uwaga gniot". "
... niestety szacowny autor poskąpił odpowiedzi
Boże ludzie czy wy wiecie co to jest recenzja? To subiektywna opinia o czymś i nie zostanie usunięta, tylko dlatego że się z ta opinia nie zgadzacie. Jak tak kochacie Jericho to napiszcie własną recenzje, pozytywną a nie tylko marudzicie
Wiem co to 'subiektywna recenzja' i nie chodzi mi o jej usunięcie. Chcę tylko aby na stronie głównej nie straszył taki tytuł grubą czcionką. Napisanie nowej nic nie da ponieważ jako druga zostanie ona wepchnięta 'pod spód'. Poza tym, co to za recenzja całego serialu napisana po obejrzeniu tylko kilku pierwszych odcinków?
taki juz urok filmwebu, że recenzje sa na wierzchu z pogrubionym tytułem. Co do tego, która byłaby na wierzchu to nie wiem, próbowałeś? A nawet jesli 'gniot" byłby na wierzchu to jak ktoś inteligentny to by przeczytał więcej niż 1 recenzję i po sprawie.
Dałem szanse temu serialowi i musze powiedzieć że nie jest wcale taki zły.Nie ma porównania do lostów czy prison breaka ale itak będe go oglądał z czystej ciekawości i z podobno bardzo dobrego zakończenia sezonu.
6+/10 Z tego pomysłu można by zrobić coś dużo lepszego.
Idźcie się wypłakać w fartuch mamusi bo na głównej stronie pisze "Uwaga, gniot" <www.zenada.pl>. Jak przeczytałem posty niektórych z was mało nie spadłem z krzesła ze śmiechu.
Zarzucacie mi brak obiektywizmu a sami miotacie się jak g....o w przeręblu bo ktoś ostro skrytykował wasz serial.
Nie macie prawa negować ani tytułu ani treści recenzji bo wam akurat się serial podoba a mi nie. Nie wiem czy zauważyliście ale są też tacy, którzy podzielają moją opinie i wydaje mi się że nie są to jakieś pojedyncze jednostki.
Mam nadzieje że szybko powstanie ta wasza autorska recenzja wielbicieli i będziecie zadowoleni. Wtedy emocje jakie wzbudził serial będą wypośrodkowane.
Pozdrawiam
Oj, Abruzzi, ty masz jakiś kompleks? Miałeś blaszanego misia, czy jak? Mama kazała nosić ci do szkoły różowe skarpetki i kumple się śmiali a teraz odreagowujesz? Wiem, że dyskusja z tobą to jak kopanie się z koniem, ale piszę odpowiedzi na twoje żenujące posty żeby pokazać innym userom tego forum, że nie wszyscy się z tobą zgadzają.
Teraz co do miotania się "jak g... w przeręblu" (jaka poetycka metafora): My, fani serialu, uważamy, że twoja recenzja jest niesprawiedliwa (zabronisz nam tak uważać?) i jej tytuł po prostu szpeci stronę, więc szukamy sposobu jak się tego brudu pozbyć. Zachowałbyś się inaczej gdybym, dajmy na to, w twoim profilu napisał na samym środku "Uwaga, przygłup" i gdybyś nie mógł tego usunąć? Hę, cwaniaczku? A jestem pewien, że są też tacy, którzy podzielają moją opinię i nie są to jakieś pojedyncze jednostki.
A ty dalej jedno i to samo. Uważasz że recenzja jest niesprawiedliwa, a ja uważam że z punktu widzenia ludzi, którym się serial nie podobał całkowicie oddaje charakter ich negatywnych opinii. Czy napisałbym negatywną recenzję tylko dlatego żeby zrobić na złość Tobie albo innym wielbicielom tego serialu ? Raczej nie.
Po prostu, zażenowany poziomem kolejnych odcinków postanowiłem dać upust swojej niechęci do tego serialu i napisałem co o nim myślę. Nigdzie nie jest napisane że na forum filmwebu mają się pojawiać recenzje jedynie zachwalające daną produkcję. Wiem że trudno się pogodzić z "Uwaga, gniot" wywalonym pod opisem serialu ale Jezu Chryste, to tylko internet człowieku a ty zachowujesz się jakbym oskarżył twojego ojca o udział w aferze gruntowej. Należysz chyba do tej grupy użytkowników filmwebu dla których ważny jest nie serial ale jego statystyki, liczba pochwał itd.
A co do profilu, proszę bardzo, jeżeli ci się uda jeszcze dziś możesz mi napisać "Przygłup" "Pedał" "Idiota" "Niedorozwój" i co jeszcze tylko chcesz.
Gdybym faktycznie prowadził tak intensywne wirtualne życie jak część z was to pewnie bym się załamał i powiesił jak to molestowane dziewcze z gimnazjum ale tak naprawdę sieć jest tylko dodatkiem do życia a nie jego częścią.
Zapamiętaj to sobie i przestań wariować
"Po prostu, zażenowany poziomem kolejnych odcinków..."
Tak? A czy możesz napisać ile odcinków obejrzałeś? Brałeś serial jako całokształt czy tylko, kilka pierwszych epizodów pod uwagę?<Dla nas fanó ma to znaczenie!> Wnioskuje, że widziałeś tylko kilka z ponad 20-u odcinków, ponieważ takie były daty Twoich postów (przeglądałem forum)... Serial bardzo powoli się rozpędzał jak na dzisiejsze produkcje serialowe, jednak powinno oceniać się wszystko co powstało. Tak powinni przynajmniej na mój gust pracować rzetelni recenzenci. Mogę się mylić, jak tak to zwracam honory. Jednak czy sens miałoby pisanie po oglądnięciu dziesięciu odcinków Lostów(czy innego popularnego serialu, którego nazwy nie chcę tu wymieniać z oczywistych powodów) obiektywnej czy nawet ostrej, subiektywnej recenzji ?!?!
Widziałem 17 odcinków i każdy kolejny wprowadzał mnie w stan depresji. Problem polega na tym że "Jericho" to jedyny serial, którego nie obejrzałem do końca bo po prostu nie mogłem dalej znieść jego dennej fabuły.
To jeden z najgorszych seriali jakie w życiu widziałem, i wierz mi to nie są słowa przesady. Dlatego pewnie dałem tego upust w mojej recenzji. To że nie obejrzałem reszty odcinków tylko świadczy o jego żenującym poziomie bo nie mam w zwyczaju kończyć czegoś co zacząłem.
Wolę być oskarżany o nierzetelność niż męczyć się tylko po to by obejrzeć resztę odcinków i napisać ten sam krytyczny tekst.
Nie obchodzi mnie jaki był finał tego serialu (podobno rewelacyjny ale pierwsze 17 odcinków wg niektórych z was też takie były...)dla mnie nie dało się tego oglądać.
Moim zdaniem i tak dałem zbyt dużo szans serialowi "Jericho". W "Gazecie Wyborczej" krytyk zjechał "Włatców móch" po jednym odcinku, i jak się domyślasz recenzja nie była dla serialu zbyt miła.
A tak nawiasem mówiąc to miłe że tak pilnie mnie sprawdzacie i śledzicie moją karierę użytkownika filmwebu, czuje się jak Michał Wiśniewski w serwisie Pudelek.pl
Jak to mówią lepiej żeby mówili o tobie źle niż nic nie mówili
Pozdrawiam raz jeszcze
Włatcy móch to specyficzny serial skierowany do nieco innego odbiorcy niż "recenzent gazety wyborczej". Humor przedstawiony w nim nie każdemu też odpowiada, tak samo jak south park zresztą. Więc porównanie recenzji Jericho z WM uważam za totalnie nie trafione. To tak jakby porónywać lostów i pszczółkę maję. Jeżeli sugerujsz się GW no to już Twoja sprawa.
Jestem przekonany w 99% procentach, że oglądając resztę odc. zmieniłbyś choć trochę zdanie.
A teraz na wesoło: ;) (nie brać na poważnie)
Tak śledzimy cię jesteśmy cały czas w pobliżu, grupa operacyjna jest na strychu a ja z resztą drużyny A jesteśmy tuż za oknem i widzimy każdy twój ruch. Czujesz nasz oddech na swoich plecach :D?
W sumie trochę czerwonej farbki mógłbyś zaaplikować nie wiem czy byłbyś podobny do michasia z reklamy telefonów, jednak metodą prób i błędów...
Jak już nabierzesz wyglądu to zrobimy na forum jericho akcję i wyślemy 2 tony orzeszków do pudelka, powinni się ugiąć i zamieścić jakiś materiał :D.
pzdr
To co piszesz jest bez sensu. To co że serial jest skierowany do innego odbiorcy... ? Kto miał pisać recenzję ? Fakt, Super Express, Promyk Jutrzenki ? Zastanów się trochę nad tym.
Dalsza dyskusja jest myślę bezcelowa bo każdy z nas ma swoje racje i jest święcie przekonany co do własnych opinii.
Mam nadzieje że szybko zamieścicie swoją recenzję, która oczywiście na pewno mi się nie spodoba ;-)
Trochę więcej luzu chłopaki. Pozdrawiam grupę operacyjną, uważajcie bo na strychu mam nieposprzątane i możecie się potknąć o jakiegoś grata
Nie odpisałem od razu bo jestem nieco zapracowany. Przejdę więc do konkretów. To co napisałem wcale nie jest pozbawione sensu, może nie wyraziłem się jasno. Nie wychwyciłeś jednak tego, o co mi chodziło. No cóż "wyborcza" zabiera się za rzeczy, które nie pwoinny jej raczej interesować. Uważam, że zamieszczenie w niej recenzji "Włatców móch" było kompletnie bezcelowe i to tak na prawdę jest bez sensu. Niech piszą o filmach na poziomie, bo uważają się za gazetę "na poziomie"... mam nadzieję, że nie moszędalej tłumaczyć. Nie obchodzi mnie jakie tabloidy i świerszczyki czytasz, Promyk Jutrzenki z pewnością znajduje się na szczycie listy, gratuluje oryginalności.
Dobra "Abruzzi" wszyscy wiemy ze nie przepadasz za tym serialem, wiec mial bym do ciebie prosbe.
Nie podoba sie, nie udzielaj sie, nikt nie chce sluchac twojego marudzenia, fani tego serialu, tak jak to sie to rzadko zdarza, udowonili ze jest on wart uwagi i pomimo twoich uwag nadal chcemy go ogladac. Takimi argumentami za i przeciw mozna wymieniac w piaskownicy i moze to trwac bez konca. Jezeli do ciebie nie przemawiaja nasze argumenty, ( jezeli chodzi o mnie, bo mi sie bardziej podobalo Jericho niz Prison Break), to bylbym wdzieczny jezeli bys sie powstrzymal od nie konstuktywnych komentarzy.
Ride the big one!