PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338040}

Jerycho

Jericho
2006 - 2008
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 14311
6,5 2 krytyków
Jerycho
powrót do forum serialu Jerycho

Jestesmy na pólmetQ sezonu , więc przyda się jakieś podsumowanie.
Ogólnie serial troche rozczarował. Moim zdaniem zmarnowano doskonały pomysł na dobry serial post-apokaliptyczny.. coś jak "the Day After" w odcinkach.
Najbardziej jest wQr...ny na cholerną nieścisłość.
Wybucha kilka bomb (beczek) atomowych ... Mieszkańcy są odcięci od swiata , po paru dniach impuls elektromagnetyczny rozwala całą elektronikę oprócz laptopa "nawróconego" spiskowca.
A mieszkańcy:
- piją w barze
- grają w futbol
- małolata robi domówke
- robią wybory
- kupują w sklepie (dolar pewnie sie nie załamał)
- jezdzą jak gdyby nic samochodami
- świętują hallowen
- zawiązują nowe, pielegnują stare miłoscie..

NO K#RWA wiem ze to film/fikcja/wizja scenarzyscy no ale oni chyba wszyscy przyjmują Prozak dożylnie bo jakos nie widać tego poczucia zagrozenia.. że świat się skończył. Wkurza mnie że bardzo mało mówi się o "Federal Responses" - kurde nawet jak wyjebało te kilkanascie miast to istnieje jeszcze 80% terytorium, 75% ludnosci ... no chyba ze Ravenwood czyli Blackwater kontroluje cały kraj. W "Day Afterze" gdzie akcja dzieje sie w Lawrence - też małym miescie w Kansan po 300 atomówkach przyjezdza juz po jakims czasie zajechany przedstawiciel sztabu kryzysowego.

Kolejna paranoja. MOST . No cholera 4 jezdzcy apokalispsy pojechali w 4 strony ... czyli co jest most ktory do wylotówki prowadzi a oni na wyspie kurde żyja czy co ?

no i te nieszczęsce watki romantyczne które wypełniły 80% serialu...które tak pasują do kliamtu serialu jak piesc do oka. Jeszcze zeby byly jakos powiązane z apokalispa. Np. Wnuczek Burgemeistera co sie ma urodzic , nie bedzie srał w pampersy tylko w tetry ktorych nie ma pewnie w USA... a tam wszystkie wątki są jak Beverly Hills

Jak w lutym nie przyspieszą to się wkurzę bardzo , pewnie dalej bede ogladal bo mnie bedzie ciekawic kto?co? i dlaczego? ale to juz bedzie jawne robienie widza w bambuko ze strony producentow.

ocenił(a) serial na 1
piet_ya

Lepiej stary nie mogłeś tego ująć. Podpisuje się pod twoim postem obiema rękami. Serial słabiutki i tak naprawde nie wiem co ludzie w tym widzą.
No chyba że lubią "Dynastie"

piet_ya

Dokładnie ja już walczę z tymi zdziecinniałymi fanami wszędzie(imdb.com). No ale cóż trzeba się cieszyć że są inni którzy też rozumieją.

Apropos tak samo nie lubię tandetnego shitu o nazwie V jak Vendetta :) Już mi ulżyło lol

piet_ya

dziwny jestes... nie jestem jakims tam fanem tego ale serial nie jest zly i nie ma niescislosci. Jesli chodzi o te jezdzace samochody to wszystko bylo wyjasnione i jest to normalne ze starsze samochody dzialaly, a co mnie bardziej rozsmieszylo w Twojej wypowiedzi to chyba oczywiste zelaptop spiskowca działa dalej, zostal on na to specjalnie przygotowany przeciez wiedzieli ze EMP rowniez bedzie a jakos sie komunikowac ze soba musza, to chyba logiczne ze na to byli przygotowani, czy tak trudno zrozumiec tak proste fakty? a to ze pija piwo w barze czy pielegnuja milosci co maja sie ku*** isc powiesic ? musza chyba dalej zyc prawda? ciekawy jestem co ty bys robil... na pewno bys poszedl szukac armii zeby sie zaciagnac i walczyc z napastnikami :P heh albo siedzial w domu i nie wychozdil ..

piotr8610

...ps. a ciekawe jak niby ten laptop byl przygotowany to wybuchu jadrowego? jakas supertwchnologia o ktorej nikt nie wie? wybaczcie, ale tekie wytlumaczenia moze i sie sprawdza, ale wedlug mnie jest beznadziejne. takie niedociagniecia i znajac zycie wiekszosc z nich nawet sie nie wyjasni - serial dla widzow ktorzy nie maja za duzych wymagan. bo mi sie przy tym serialu rzygac r u t y n ą chcialo.

malutka92

przed impulsem elektromagnetycznym można się bronić. wystarczy że urządzenie składa się ze specjalne izolowanych i choronionych przed przepięciami obwodów (emp indukuje w całym obwodzie wysokie napięcie uszkadzając go). takie zabezpiecznie chroni również przed bliskim uderzeniem pioruna, który działa w podobny sposób jak emp. tutaj jest wszystko:
http://www.measurement-testing.com/electromagnetic-pulse.html

piet_ya

Też się zawiodłem. Byłem tak ujarany tym serialem a tu taka lipaaaa :( Co prawda falloutu się nie spodziewałem po amerykańskiej telewizyjnej produkcji ale tym bardziej dynastii :/ Może gdyby dysponowali większymi funduszami - póki co mamy to co mamy - opium dla mas

piet_ya

Częściowo się zgadzam z Tobą. Pomysł serialu - świetny, ale dalej to już rozciągnięcie na maksa. Nie żebym nie czekał na pozostałe odcinki bo mimo to itak bede oglądał z zainteresowaniem.

piet_ya

zgadzam sie w 100%, wedlug mnie serial to kompletne dno, jest taki t y p o w y, typowo amerykanski, schematyczny, przewidywalny. te sceny rodem z 20 innych podobnych filmow o katasrofach..zadnego klimatu, nic, pelno niedociagniec, w 1szym odc. scena z dzieckiem, przemowienie burmistrza, znikniecie syna.. - kur*a przeciez takie cos jest w kazdym takim filmie i zawsze jest takie samo!!!!!

katastrofa a oni wszyscy jakos spokojnie, nic, zadnej rozroby, kradziezy, paniki, histerii, żaloby zbytniej ani czegokolwiek - taki dobry temat na film! czy oni nie widzieli nigdy tego co dzieje sie w amerykanskich miastach po katastrofie? nieeee no, bez sensu, zmarnowali calkiem dobry temat..

spodziewalam sie czegos naprawde super (w koncu porownywali go do Lost'ow, ktore wprawdzie w drugiej serii zaczynaly byc troche nudnawe - przynajmniej wedlug niektorych - ale mimo wszystko byly hitem i naprawde DOBRYM seraialem) a tu co? wedlug mnie - dno. oglada sie jak tanią, typową amerykanską produkcje. obejrze jeszcze jeden odcinek - jak bedzie taki sam, to przestaje.

piet_ya

Jak macie dostęp do grono.net to polecam forum Jericho ;)