Niech nikt nie wierzy w to, że serial ten to jeden wielki gniot. Gniotów mamy naprawde dużo na polskim rynku (całkowicie zakochanym w serialach), więc łatwo zaszufladkować prawdziwego knota. Jest to całkiem przyzwoite kino, ktore potrafi wkręcić widza. Jest co prawda kilka przegięć w fabule i to co mi najbardziej przeszkadza w tym serialu, mianowicie pedalskie melodyjki (pościelówki)na koniec każdego odcinka, ale myśle, że przynajmniej warto jest dać szansę twórcom Jericho. Pozdrawiam wszystkich FILMWEBowców!!!!!!!!
Mam w zwyczaju kompletować na płytach rózne seriale gdyż czasami lubię wkręcić znajomym jakaś dobrą pozycję (tak było z Prisonem, Dexterem, IT Crowd czy Lostami)
Wczoraj obejrzałem 17 odcinek Jericho po czym postanowiłem usunąć pozostałe odcinki z dysku by nie zaśmiecały mi komputera. Tym samym po raz pierwszy w życiu :
a) Wyrzuciłem do kosza w połowie ściągnięty serial nie nagrywając go na płytę
b) Zakończyłem oglądanie serialu tuż przed ostatnim odcinkiem
Do tej pory, choć serial był żenujący chciałem wiedzieć co sie dalej stanie. Teraz już mnie to nie interesuje bo cokolwiek by zrobili to wiem że jest to NAJGORSZY amerykański serial jaki w życiu widziałem. I nie chodzi tutaj o pedalską muzyczkę bo i tak lepiej posłuchać jakiegoś szlagieru z Zetki niż patrzeć na tych pożal się boże bohaterów.
Twócom serialu gratuluje - tak skutecznie mnie znięchęcić nie jest łatwo a im się udało. Przyjemnego oglądania
Obejrzałam całą I serię i powiem, że całkiem mi się spodobała. Niestety po obejrzeniu 2 odcinków II serii wyemitiowanych w AXN pozostał mi niesmak. Przeciąganeie wątków do maximum, beznadziejne retrospekcje, które tak na dobra sprawę niewiele wnoszą, i to ciągłe odwoływanie się w stecz " 24 godz przed wybuchem" "32 godz. przed wybuchem" .....nawet najwytrawlsi po czymś takim odpadają. Osobiście ledwo dociągnęłam do końca odcinka i niestety raczej niezamierzam oglądać kolejnych.
Pozdrawiam:-)
Ciekawe bo jeszcze 2 serii nie ma. Pewnie musialabyc ciekawa :) Jedni lubia losta inni jericho. W recenzji Aburaziego moglbym pozamieniac tytuły jericho na lost i wyszlaby moja recenzja losta.
Dwa komentarze osób wyżej należą do osób cienko ograniczonych, nie należy polegać na takich ludziach. Każdy mądry powinien to wiedzieć.
@Abruzzi,podaj mi chociaz 5 lepszych seriali z tego sezonu serialowego!
Moge ci podac 3,ewentualnie 4:
Dexter,
Heroes,
The Black Donnellys-tyle ze odpada bo nie jest juz emitowany
Day Break - to samo.
Akurat ostatnie odcinki pokazaly ze to serial z pazurem,czekam na nastepne.
Od Jericho?
Te kilka co wymieniłeś +
Lost - 3 sezon się rozkręcił i naprawdę jest rewelacyjny
Rome - rewelacyjny 2 sezon, aż żal że nie będzie kolejnych :(
BSG - 3 sezon słabszy niż 2 poprzednie, ale lepszy od Jericho
Prison Break - słaby 2 sezon, ale napewno lepszy od Jericho
24h - nie oglądam, ale kumple się podniecają dalej tak samo jak poprzednimi
W sumie już mamy 9 seriali lepszych!:]
Jakbyś poszukał to byś znalazł jeszcze dużo, dużo więcej.
Pozdrawiam
Ja dodam jeszcze 1 sezon The Class, 1 sezon Heroesów, 3 sezon "Desperate Housewives" i 2 sezon "Trawki". Prawdziwym mistrzowskim serialem jest "Studio 60 in the Sunsetstrip" który niestety okazał się za inteligentny dla Amerykanów i go zdjęli.
Naprawde nie trudno znaleźć serial lepszy od "Jericho". Właściwie każdy nowy serial jest prawdopodobnie lepszy niż "Jericho" choć po obejrzeniu kilku odcinków 4400 zaczynam podejrzewać że istnieją twórcy gotowi zrobić jeszcze gorszy serial.
Do krytykujących Jericho: skoro to taki denny serial to dlaczego ciągle go oglądacie? Bo chyba oglądacie? No na pewno oglądacie, inaczej nie komentowalibyście, wy przecież nie jesteście z tych co krytykują a nawet nie widzieli całości. Prawda? Przecież każdy człowiek uważający się za jako-tako obytego z serialami doskonale wie, że nie da się przewidzieć jak rozkręci się dana seria po obejrzeniu tylko kilku odcinków. Mam rację? Mam. Więc jeszcze raz pytam co was trzyma przy tym serialu i nie pozwala przerwać oglądać? Bo mam nadzieję, że naprawdę nie wypowiadacie się w ciemno opierając swoje zdanie na kilku tylko pierwszych odcinkach.
Obejrzałem 17 odcinków i dalej nie zamierzam oglądać. Ale tak jak lubie chwalić świetne produkcje tak też lubie gnoić żałosne seriale w stylu Jericho którego serdecznie nie znoszę.
"Obejrzałem te odcinki Prison Break na polsacie i też już nie będe oglądał bo tak im sie biednym psuje cały czas wszystko, i tak mają pecha cały czas, a jednak im się uda na końcu, a potem znowu będą mieli pecha i znowu im się uda, i jeszcze raz, i jeszcze. Nudne to i tyle. A serial jest do kitu tylko dlatego bo go nie znoszę." I co, uważasz takie argumenty za logiczne? Chłopcze...
Jakie to małostkowe. Jesteś już chyba setną osobą która sugerując się avatarem najeżdża na Prison by mi zrobić na złość :-) Żałosne
A na Polsacie to sobie możesz oglądać Pierwszą Miłość a nie Prisona. Sorry, Skazanego na śmierć
Oglądam, bo nie lubię czegoś kończyć w połowie. Dodskonale sie też usypia przy tym serialu - mającym problem ze snem szczerze polecam jericho.
@Info - proszę Cię, czepiasz się Prizona a dokłądnie na tym samym się opiera Jericho. Coś spotyka bohaterów, jakiś pech, ale oczywiśćie i tak się dobrze wszystko kończy.Taką cechę ma chyba 99% seriali - na tym chyba polegają? Głupota tego serialu zaczyna przerastać niektóre najewiększe głupoty z drugiego sezonu Prisona. W ostatanim odcinku jedna osoba, uber agent wybił pół miasta, wysadził fabrykę i uwolnił więzniów...n/c
Pozdrawiam
Witam. Com napisał napisałem. Jednak małe sprostowanie: Nie czepiam się "Skazanego na śmierć" (chwała tłumaczom), ba, nawet lubię popatrzeć na fikołki jakie tam odchodzą. Moim zdaniem podtutuł tego serialu powinien brzmieć: "Jeden wielki zbieg okoliczności", sensu zero ale fajnie się ogląda. To tak na marginesie. To co napisałem wyżej wziąłem w cudzysłów ("), zabieg taki miał na celu pokazanie jak wiele logiki mają w sobie niektóre argumenty ludzi, którzy atakują ten serial tylko dlatego, że nie jest Prizyn Brejkiem właśnie, albo jeszcze gorzej, nie jest Lostem . Śmieszą mnie także wypowiedzi typu "To jest wszystko wymyślone i bez sensu a prawda o zagładzie atomowej pokazana jest w Threads". Ok. Ale dlaczego te same osoby zaraz potem zachwycają się owymi Zagubionymi czy Skazanymi i nic ich nie obchodzi totalny bezsens tych produkcji. Równie dobrze mogę napisać, że ucieczka z więzienia wygląda jak w filmie "Ucieczka z alcatraz" a ludzie żyjący na wyspie jak w dowolnym filmie o Robinsonie. I co nie będę miał racji? Chciałem po prostu pokazać miałkość tego typu argumentacji.
lost-w polowie 1 sezonu sobie odpuscilem bo to syf bez konca, dexter heh licze ze w 2 sezonie ktos sprzatnie tego pojeba i sie skonczy ;) 24- dobry serial, kazdy sezon trzyma poziom, BG dobre 2 pierwsze sezony i poczatek 3, biorac pod uwage budzet to 4 sezon bedzie raczej w stylu koncowki 3, licze ze skupia sie na fabule ;) PB heh obejrzalem pierwszy sezon w dwa dni, poznije juz bylo tylko gorzej, mam nadzieje ze w 3 sezonie nie okaze sie ze scoffield jest jakims produktem genetycznym amerykanskiej armii, skonstruowanym do genialnego myslenia i ucieczek lol bo i tak juz jest smiesznie w tym serialu ;) heroes hmm na poczatku zaciekawienie a teraz to juz raczej na sile, przedluzanie watkow itd. mam nadzieje ze nie nastawiaja sie na 5 seoznow, bo narazie na to wychodzi, Jericho dobry serial, nie dla kazdego, na poczatku troche dziwny ale ostatnie odcinki sa naprawde dobre, szkoda ze za tydzien konczy sie sezon