PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338040}

Jerycho

Jericho
2006 - 2008
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 14317
6,5 2 krytyków
Jerycho
powrót do forum serialu Jerycho

Jak to w końcu jest z tymi atakami? Jeśli dobrze zrozumiałem, to ataki przeprowadził jeden gościu - John Smith, a raczej brał udział w ich przygotowaniu - czyli osoba próbująca zniszczyć rząd Cheyenne. Pytanie więc po co Cheyenne chciało bombę (właściwie to wiem, ale wydaje mi się to nielogiczne)? Trochę niejasno dla mmnie został przedstawiony spisek Smitha.

Poza tym jeśli chodzi o serial to 1 połowa 1 serii była dziwna - niby był wybuch, a tu ludzie jakoś tak pogodnie się zachowywali. W ogóle atmosfera była w miarę normalna. 2 połowa była ok, już człowiek przyzwyczaił się, że zachowanie ludzi nie ma wiele wspólnego z realiami jakie prawdopodobnie by panowały i rozwinęły się inne, ciekawsze wątki. Potem 4 odcinki 2 sezonu ok, ale zakończone tragiczną końcówką - 2 ludzi ratuje świat, wiele osób tak nagle zmienia zdanie, widać że serial skrócony na siłę. No i jeszcze jedno mnie drażni - jak na atak nuklearny to w filmie nie widać było żadnych jego efektów - zero problemów zdrowotnych, zero komplikacji z żywnością, wodą, powietrzem. Jak na serial postnuklearny to duże niedopatrzenie.

ocenił(a) serial na 10
differ

Widać, że dokładnie nie oglądałes serialu, problemy z żywnością były, ale przecież znaleźli najpierw pociąg z jedzeniem a potem chyny i inne kraje zrzuciły kontenery z zaopatrzeniem, a woda i powietrze były normalne ponieważ promieniowanie ich nie dotkneło bo byli daleko Kansas. A Chayenne potrzebowało tej bomby aby pozbyc się dowodów, że to oni stoją za tymi atakami, Smith był tak jakby przewodniczącym tej akcji, tzn: zniszczenia rządu USA.

ocenił(a) serial na 6
Chatkins

Chyba oglądaliśmy inny serial, bo poza wspomnieniem, że żywność może być skażona w serialu w ogóle nie wystąpiły żadne problemy (nie licząc dostaw, ale nie o to przecież mi chodziło). Ja wiem, że teoretycznie Jericho było poza strefą rażenia, ale brak jakichkolwiek efektów, jakiegokolwiek odbicia na zdrowiu mieszkańców był nienormalny. Tym bardziej, że wybuchło kilka bomb i to na pewno odbiło by się na mieszkańcach... No i byli poza strefą rażenia, ale widzieli grzyb wybuchu. Wybacz ale w Polsce w ogóle nie było widać Czarnobylu, a i tak nawet z takiej odległści zostały zanotowane drobne zmiany u nas.

No i właśnie ten nieszczęsny Smith - zaplanował zniszczenie poprzedniego rządu, potem chciał zniszczyć nowy rząd, który chiał ukryć dowody, które mogły wskazywać, że to nowy rząd obalił stary. Czyli według tego co piszesz Smith chciał zniszczyć ludzi z którymi wcześniej współpracował... po prostu bosko!

ocenił(a) serial na 10
differ

Smith chcił zniszczyć ludzi z którymi współpracował, bo ten nowy rząd zacząr być taki jak ten stary, ktory zniszczyli

ocenił(a) serial na 6
Chatkins

Już niestety skasowałem serial, więc nie przytoczę dosłownych cytatów, ale w rozmowie telefonicznej Smith mówił, że zaplanował te wybuchy by wyniszczyć zły wpływ Jennings & Rall na USA, po czym okazało się, że ludzie z którymi niszczył ten rząd to było właśnie Jennings & Rall... czego wynikiem było rozpanoszenie się tej firmy po atakach. Jak dla mnie to mocno naciągane, że gość zdolny do zaplanowania i zniszczenia USA nie był w stanie rozpoznać, że tak naprawdę współpracuje ze swoimi wrogami. Tak czy inaczej - ciekawy sposób na rozwiązywanie problemów.

ocenił(a) serial na 10
differ

Smith wiedział, że współpracuje z J&R i razem z nimi chciał zniszczyć rząd USA, ktory jak twierdził on i J&R jest rakiem dla kraju, ale po atakach okazało się że nowy rząd czyli J&R rzadzi podobnie jak poprzedni i trzeba go zniszczyc