Wszystko o serialu do przodu;) bo zajechałyśmy już 2 wątki ;)
ŁOj Kobieto zapiszesz się nam ;)))) zwolnij troszkę ;)))) hahaha powiedział pracoholik...
Staram się codziennie przepisywać po trochu, bo jak pisałam zajmuje to sporo czasu.
nie oglądałam, ale ty mi tak kiedyś napisałaś:
"życie,.............. jak powiedział ostatnio Umuś do Defne"
i stąd wiem hahah :D
a tak oj nie pamiętam..... stara już jestem pamięć nie ta ;)))
hahaha a tę scenę nie tak dawno oglądałam.... ;)))) bo robiłam sobie powrót do początkowych fragmentów odcinków KA.... wtedy to była magia....
............wtedy to była magia, a teraz to tylko Magii do rosołu gotowanego przed DefOm hahahhah :D
hahaha ano tak ta scena też przejdzie do historii gotowali ten rosół... Defne pouczała Umusia... a na końcu nawet go nie spróbowali hahahhaa;)))) co prawda chyba nagrali tę scenę, ale ją wycięli.... Meric za mało łiskacza wypiła..... i scena nie przeszła hahahha
info z teleforum od polina_momot:
Włosi mają w planach swoją własną wersję superprodukcji tureckiej "Sezon na miłość". Pojawił się nawet wstępny scenariusz:
Oyku to 23-letnia studentka literatury. Mieszka w małym, ale przytulnym domu na obrzeżach Włoch wraz z mamą Meral i bratem Cemem. Wiedzie spokojne, ciche życie, a jej pasją jest moda. Ma wielu przyjaciół i osiąga wysokie wyniki w nauce. W pewien letni poranek Oyku odbiera telefon, który odmieni jej życie. To właśnie on rozpocznie serię wydarzeń, które pchną dziewczynę w stronę jej własnego przeznaczenia.
Mete i Ayaz to dwaj przyrodni bracia. Ojciec Metego ożenił się z matką Ayaza jakieś dwa lata temu. Relacje między braćmi nie są zbyt dobre, ale jest to mało istotny fakt, biorąc pod uwagę, że Mete pracuje jako architekt we Włoszech, a Ayaz, który robi to samo - w Ameryce. Widują się może dwa razy do roku. Ale ma się to zmienić. Pewne zdarzenie doprowadzi do ich konfrontacji.
Nikt nie może uciec od przeznaczenia i tylko jedno, pojedyncze zdarzenie może wywołać łańcuch tysiąca innych zdarzeń, które na zawsze odmieni życie naszych bohaterów.
"Dwa serca" to tytuł telenoweli, dla powstania której inspiracją stała się turecka produkcja, znana tutaj pod tytułem "Cherry Season: La stagione del cuore".
źródło: FanGlobe - koniec cytatu od poliny :D
Ciekawe, czy serio, czy też jakieś plotki fanów z tą włoską wersją.
Włoska wersja KM - zaciekawiło mnie to
Jeżeliby rzeczywiście coś takiego nagrali, to jestem przeciekawa jak wyglądałaby włoska obsada - szczególnie Oyku i Ayaz
Od razu mi się przypomniało, jak kiedyś kompletowałyśmy polską obsadę polskiego KM
Ogólnie uważam, że oryginalnego KM nic nie przebije Tego niepowtarzalnego klimatu, a przede wszystkim głównej magicznej pary Ozge i Serkana
A to ciekawe co piszesz ;))))
hmmm włoska wersja sezonu na pewno będzie bardziej.....seksowna hahahhaha;))) w końcu to Europa.... hahahhaa;)))
no ciekawe czy we Włoszech mają takie ciasteczka jak w Turcji ;))))
Może i u nas by coś takiego zrobili.... niech się nie wysilają z obsadą....my już wiemy kto powinien zagrać w polskiej wersji ;)))) hahahhaha:)))
no tak, bardziej seksowna może być, bo akurat tego jednego w serialach tureckich brakuje..............
generalnie dla mnie oryginalne KM jest jedyne w swoim rodzaju, ale jakby zrobili Włosi albo inne kraje swoje wersje Sezonu, to ja chętnie z wielką ciekawością rzucę okiem :D
ja też ;))) ale powiem Ci, że Sezon był estra ale kilkanaście odcinków bym wyrzuciła..... ciotka z kurą, fochy dziadków...i takie tam.... bo serial robił się "myncący" tak jak kiralik od 30 odcinka.... a im bliżej końcówki I sezonu kiralika to już była masakracja....
wiesz mi chodziło o to, że tej magii głownej pary OzSer ciężko dorównać.
Bo jeśli chodzi o scenariusz, to rzeczywiście różnie bywało................
I Włosi może nie dorównają chemią OzSer, ale mogą zrobić też przyjemny i ładny ♥ serial o miłości, i lepiej prowadzić akcję, bez głupich wątków, może sami też coś wymyślą,pozmieniają, bo widzę po zarysie fabuły włoskiej że trochę już zmienili
O tak niech zmienią fabułę jestem za..... niech sobie przetłumaczą nasze kosmatki.... hahahhaa będą mieć jak znalazł ;))))
A o chemii tak masz rację.... ciężko dorównać Serkanowi i Ozge..... no może DefOM ;))) jeszcze dają radę....
już jedna wersja KM była - koreańska hahahhhha :D ale wg mnie do niczego ;))
liczę że włosi bardziej się postarają :D
Wśród Włochów jest sporo przystojniaków, liczę że wybiorą jakieś ciacho które nie tylko będzie wyglądało ale też będzie miało "to coś", bo turecki Ayaz jest och i ach :D:D:D (nie tak jak w HA hahahaa)
............... albo wybiorą jakiegoś takiego sobie, bo zdarzyło mi się nieraz gladać jakieś włoskie produkcje, to byłam rozczarowana niektórymi amantami - niby amanci a tacy sobie..............
no tak Siostry co się zowie.... hahaha już o sobie tyle peanów napisałyśmy, że skromność nie jest naszą cnotą ;)))) hahahahha
hhaa dokładnie ;))))
jak się nas czyta... to trudno powiedzieć o nas cnotliwe to niewiasty ;))))) hahahaha
raczej można powiedzieć dziewice mało używane hahahhaa;))) pojechałam tytułem książki mojej ulubionej autorki Moniki Szwai, niestety zmarła i już nic nowego jej autorstwa nie przeczytam..... a uwielbiałam jej książki.... każdą nowość czytałam cięgiem czasem do 5 rano ;))))
:D
Może niech włoskiego Ayaza zagra............ Serkan hahahaha :D
Ma wygląd na Włocha, włoskiego się szybko nauczy, bo to zdolny facet i umie kilka języków, poza tym jako Ayaz jest najlepszy hahahha :D Ta rola mu najlepiej wychodzi (i chyba tylko ta hahahhaha)
hahaha my tego Serkana to w każda wersję wkręcimy w naszej polskiej też miał grać, jak już nie znajdziemy.... polskiego amanta ;)))
no bo Ayaz jest tylko jeden - serkanowy ayaz jest naj ♥
ok serkan będzie grał ayaza we wszystkich wersjach KM - włoskiej, tureckiej, innych jakichś, w ten sposób będzie całe życie Ayazem :D:D:D
hahahaa i na koniec swojej kariery kiedy już Serkan będzie posunięty w latach... powie.... co za ironia.... grałem już chyba Ayazów we wszystkich krajach świata hahahhaa;)))
hahahhahaahah normalnie "Ayaz Serkan dookoła świata"
i plakat jak Ayaz biegnie na obracającym się wielkim globusie jak chomik w kółeczku :D:D
http://fotogenia.mojmac.pl/wp-content/T094494D.jpg
Staruszek Serkan dostaje telefon, a tu propozycja roli Ayaza w nowej wersji KM
Serkan............. o nie..........tym razem jaka to wersja? z jakiego kraju? chyba już we wszystkich grałem.......... nawet w eksimoskiej wersji............poza tym chyba za stary już jestem........
w słuchawce - tym razem to wersja KM dla seniorów - OyAz zakochują się w sobie jako staruszkowie, reszta bohaterów też jest staruszkami............ i każdy kraj teraz będzie nagrywał wersję KM dla seniorów, ty znowu będzie grał Ayaza......... na początek wersja włoska, potem amerykańska i od nowa kołem się toczy :D
Serkan - nieeeeeeeeee............. już nie mogę, dajcie mi spokój :D ............ ile jeszcze będę grał tego Ayaza, tak długo że chyba zejdę na planie :D
............ głupawka :D
hahahaha dobre leżę nie wstaję ;))))
Serkan.... gada do słuchawki..... o co chodzi jaki Ayaz.... to mój wnuczek... a producent hmmmm musimy mu odpuścić tego Ayaza biedak ma sklerozę..... i żegna się grzecznie : wszystkiego dobrego Panie Serkan :))))
a Serkan senior z łobuzerskim uśmieszkiem.. hahahaha udało się :)))) zrobiłem ich w konia.... dadzą mi święty spokój.....
dokładnie i Serkan mruczy do siebie..... o matko dlaczego ja na to nie wpadłem wcześniej.....
............. ale ja jestem bystry że dopiero teraz to wymyśliłem......... bystry jestem jak Szmapet z KM :D
hahahhaa dobre, a Serkan do siebie.... hmmm prawdą jest, że z kim przystajesz takim się stajesz.... cholera po co ja tyle w tym KM grałem z Szmapetem..... jego " lotność" umysłu przeszła na mnie....
hahaha Margo chyba wiem, jak serkan będzie wyglądał za 20 lat.............
spójrz na zdjęcie nr 3 ahahahhaha :D
http://cs629422.vk.me/v629422116/73cb2/WUDe0D9xljU.jpg
Na 7 tak super :D a na 8 z kucykiem jak ANtonio Banderas hahaha :D
na 3 naprawdę wygląda staro, ale Atessa mi napisała że to podobno jego stare zdjęcie z młodości.........hmmm..........
Dziwne, to co Serkan z wiekiem młodnieje i przystojnieje ??.......... jak Benjamin Button hahhaaa :D
:D:D
to zdjęcie nr 3 wygląda jak przerónka fanów pokazującaSerkana za 20 lat, ale jeśli z młodości, to dziwne naprawdę hahahah :D
ja liczę że serkan za 20 lat będzie się prezentował jako tako :D
bo jego tatuś wygląda cąłkiem, całkiem :D
jak się Serkan wdał w ojca to na starość dalej przystojny będzie... zresztą przystojni faceci przyprószeni siwizną hmm mnie strasznie kręcą....
hahaha Vanessa my to jednak niemożliwe jesteśmy pykamy sobie te komentarze.... i już prawie 700 będzie...
nie mam o co się obrażać - jestem z ciebie dumna, że wzięłaś się za charytatywną pomoc i inicjatywę obywatelską i pomagasz i przepisujesz tekst, tym bardziiej że naprawdę długo z tym schodzi :D