Czyli wszystko o serialu do przodu ;))) jeśli ktoś chce coś wiedzieć wcześniej ;)
Brawo Ja ;))) tak się rozpędziłam, że założyłam 2 wątki ;))) ot blondi komputerowa ;)))
A tutaj pozwolę sobie na dygresję o odcinku 17 - tym
ostatnia scena miód ;)))
No i 2 bardzo fajne momenty ..... włoska larwa IZ zmuszona przez Umusia do zwrotu książki .... na oczach Defne ;))))
I scena w biurze podpisywanie dokumentów ..... co za zgranie .... i miny Sinanan i IZ bezcenne ;))))
COś mi ten Omer za dużo pije ostatnio a taki grzeczny był .... co miłość robi z człowiekiem ;)
Jaka książka, jakie dokumenty? :D..możesz mi trochę objaśnić?...ja tak daleko jeszcze nie jestem, bo oglądam z napisami :).
jak już wiesz z 3 odcinka Omer jest romantyczny ( gabinet w jego domu) ...
No więc lubi książkę duma i uprzedzenie miał nawet plakat w tym gabinecie.
Jak miał urodziny to Defne długo szukała w księgarniach starego wydania Dumy i Uprzedzenia... w końcu znalazła i już miała mu wręczyć ten prezent na urodzinach Omera, ale podsłuchała rozmowę Yasemin i Darii i oddała książkę Yasemin a ta wręczyła mu ten prezent ... Omer był zachwycony tą książką i tym że Yasemin o takim prezencie pomyślała....
Defne było smutno, a póżniej zaczął ją pocieszać Sinan i się Omuś wkurzył ;))) to chyba 6 albo 7 odcinek jest.
Potem w odcinku chyba 8 po przyjęciu u Neriman jak Omer jedzie do domu to szofer mu mówi, ze ma pozdrowienia od właściciela księgarni i czy podobała mu się książka którą Defne mu kupiła ( a w zasadzie Defne posprzątała tę księgarnię, bo nie było jej stać, żeby za całą książkę zapłacić) Tak Omer dowiedział się kto tak naprawdę kupił mu tę książkę.
Potem w 16 odcinku Iż znalazła w domu Omera tę książkę i sobie pożyczyła.
W tym samym odcinku w biurze jak Omer podpisywał Defne dokumenty to IZ wpadła niezapowiedziana i stwierdziła, że przez pomyłke rano zabrała mu dokumenty, przy okazji wyjęła tę pożyczoną książkę... Omer z przerażeniem patrzył na Defne, a Defne też miała smutne i wściekłe spojrzenie.....
Jak tylko Iż wyszła , Defne zabrała dokumenty, Omer chciał się tłumaczyć, ale Defne wyszła z biura....
To tyle w kwestii książki
A jeszcze w kwestii książki to teraz w tym 17 odcinku jest scena jak IZ oddaje książkę Omerowi przy Defne .... zresztą Omer zmusił IZ do oddania książki ....
Jak się Defne do Omera uśmiechała jak już miał tą książkę na biurku ;)
A co do tej sceny z podpisywaniem dokumentów.... to bardzo fajnie wyglądało jak zgrani są Omer i Defne.... bo bez słów ona podaje mu dokumenty i kawę on pije kawę a ona już ma dla nieg przygotowaną wodę .... i zamienia mu długopisy i jeszcze on podaje jej telefon a ona coś sprawdza.... po prostu to trzeba zobaczyć bo działają jak zsynchronizowani bez słów.... a miny Sinana i IZ jak na nich patrzą bezcenne ;)
http://www.startv.com.tr/dizi/kiralik-ask/video-galeri/sayfa/1/kari-koca-gibi
link do sceny w biurze jeśli nie oglądałaś ;))) od 1.05 się zaczyna ;)
Dokładnie a tym bardziej, ze to mój debiut w zakładaniu wątków to i wpadka była ;)))
Tłumaczenie : odcinek 17 - scena z domu Omera rano w kuchni ;))) dla tych co nie wytrzymają i obejrzą po turecku ;)))
Rano w kuchni;Omer myje warzywa;
Omer;Defne,gdzie byłaś wczoraj wieczorem? Sinan powiedział,że pożegnałaś się i wyszłaś.
Defne:patrząc na pana,nigdy się nie wyleczę,musiałam wyjść.Tak jak pan musiał wyjść ...na spacer...,porozmawiałam z Sinanem i wyszłam.
Omer: i jak zdrowiejesz?
Defne:nie, nie przechodzi
Omer;Defne my wczoraj..
Defne: nie musi się pan tłumaczyć..dusza mnie boli,dlatego nie rozmawiajmy na ten temat..
Omer;nie chcesz mnie wysłuchać?
Defne:nie chcę,włściwie nic dobrego z tego nie wyniknie..
Omer:posłuchaj,wczoraj...
Defne:nie rozmawiajmy o tym..
Omer;dobrze,nie będziemy o tym rozmawiać..dalej rozmowa schodzi na rysunki
Scena z Szukru w sam.Omer:idzie Ci lepiej,niż myślałem,trochę praktyki Ci potrzeba..
Defne:na to potrzeba czasu..
Omer:Jeśli chcesz,mogę wieczorami Cię POUCZYĆ .
Defne:jest pan pewien?jest pan pewien że ma pzn wolne wieczory..tzn.nie chcę panu zawracać głowy
Omer;czy Ty naprawdę myślisz,że to będzie dla mnie kłopotliwe?naprawdę tak myślisz...
Odeszła, bo nie chce z nim być na zasadzie, ze ciotka jej zapłaciła, żeby rozkochała w sobie Omera.
Jak wiesz z odcinków 1-3 Defne miała spodobać się Omerowi, mieli wziąć ślub, a potem ona ma zniknąć.
Tylko, ze Defne się za mocno zakochała i taki układ jej nie odpowiada..... Omer zresztą nie wie na razie że Defne została podstawiona i jeszcze dostała kasę od ciotki za rozkochanie go w sobie ... jak się dowie to będzie jazda ;)
W 14 odcinku jest scena gdzie Neriman musi coś dosadnie Defne i ona nic nie tłumacząc odchodzi od Omera.... co powiedziała ciotka dowiemy się jak dziewczyny przetłumaczą ;)
Jak Omer się dowie prawdy to naczynia polecą :D (już widziałam jak Defne rzucała naczyniami, ale nie wiem z jakiego powodu:D)
Żeby tylko naczynia oj będzie ostro ;)))
W zasadzie między mini ciągle iskrzy od 5- 6 odcinka....
Omer się o coś wściekł się na Defne... tylko nie wiem o co i kazał jej cały dzień spędzić jako asystentce Yasemin i Darii , woził ich szofer Omera. Oczywiście Yasemin poniżała Defne i ta nie wytrzymała wpadła wieczorem do Omera i zrobiła mu małą rewolucję w kuchni ;)
No i bardzo dobrze zrobiła :D..a potem widziałam, że Defne spała u Omera , a on jej zrobił śniadanie...normalnie ideał :D
No to jest mój ulubiony odcinek.... Omer dżentelmen jak nazwał go fotograf Koray ....
Skopiowałam link żeby być na bieżąco ;)
http://www.telenowele.fora.pl/telenowele-wyemitowane,70/kiralik-ask-milosc-na-wy najem,30938-765.html
A tu moja ulubiona scena z 17 odcinka .... ściana ;)))
http://www.startv.com.tr/dizi/kiralik-ask/video-galeri/sayfa/1/iste-17-bolumun-m uhtesem-final-sahnesi-senin
A to wyobrażenie zresztą okrojone ... jest z początku odcinka 17 - Omer rysuje oczywiście Defne w swoim domu i pije ( coś ostatnio za dużo) ... przychodzi do niego IZ i on wyobraża sobie, że to Defne i ją całuje, szybko się orientuje, że całuje nie tę kobietę.... IZ wychodzi ....
.... po prostu był wstawiony..... ale ta wizja później go prześladuje przez cały odcinek....
sceny z 13 odcinka ;) z polskimi napisami i oczywiście..... pocałunek.... dla tych co chcą zobaczyć ;)))
https://www.youtube.com/watch?v=lh5qz7D-q5Q
Wrzucam tu bo ja już oglądałam wszystkie odcinki po turecku - mimo, że nic nie rozumiem.... ale się zafiksowałam i trudno ;)))
Tak tylko Defne jest bardziej stonowana i nie wpada na idiotyczne pomysły;))) przynajmniej nie w takiej ilości ;)
Zgadza się niech będzie drapieżna.... tylko niech już z niej nie robią takiej idiotki jak w I serii... bo nie zdzierżę ;)
hehehe mam prawie prywatny wątek ;)) tylko w zasadzie z Paulą komentujemy ;))
http://www.startv.com.tr/dizi/kiralik-ask/fragmanlar/sayfa/1/kiralik-ask-18-bolu m-2-fragmani
2 zwiastun 18 odcinka kiralik ask.... Omer i Defne niczym mąż i żoneczka super ;))))
a tutaj 1 zwiastun 18 odcinka z polskimi napisami;)
https://www.youtube.com/watch?v=JRoBwniKMxM
Mnie się teraz kiralik ask bardziej podoba niż Sezon....nie wiem dlaczego, ale o ile premierowy odcinek sezonu oglądałam z wypiekami na twarzy hehehhehe to już kolejny mnie zmęczył;)))
A kiralik oglądam po turecku i mnie fascynuje ;)))
No coś w tym jest.... też mnie zafascynował ten serial.... a Omer..... taki cukiereczek, że się słabo robi;))))
A te spojrzenia;)))
Paula na razie tylko my jesteśmy zafascynowane ;))) reszta .... się na razie czai ;)))
drugi zwiastun przetłumaczony 18 odcinka ;)))
https://www.youtube.com/watch?v=88mNQYgzNco
Proszę , proszę .... monitoruję dziewczyny z teleforów.... jak tylko mam czas ;)))
A swoja drogą.... Defne naczelna muza Omera ;))))
A scena z poranka.... miód normalnie mężuś i żoneczka ;))))
No i tak powinno być...mąż i żona (dosyć sporów)...przecież się kochają, ale mi się wydaję, że oni boją się do tego przyznać! :)