PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35699
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Jako , że wyczerpał się stary wątek , zakładam nowy .

ocenił(a) serial na 3
Bogdan4674

Może chodzi o to, by wiarygodnie zakończyć wątek i nie mieć problemu, gdy po wakacjach będą wybory, zmiana rzadu i nie kończąc go teraz trzeba by się do tego odnieść.

Kapitan_Stopczyk

Fajny odcinek.Beatka cała w skowronkach, podjarana och ach :). Julka szaleje,a mała Zosia dowalila Marcie.

ocenił(a) serial na 3
mrs robinson

Julka już w tym mieszkaniu uśmiechnęła się tak złośliwie, że od razu można było się domyślić, że planuje zemstę na Miłoszu.

MarinaSamira

Po wakacjach bedzie się działo :-).

mrs robinson

Dzisiejszy odcinek mocno zawyżył oczekiwania;)

wiatriwoda

Nas wszystkich!

Mateusz15401

Szkoda,że teraz oglądalność jest niższa,w sumie nie tylko Klanu ,ale wszystkich programów,może więcej ogląda w sieci ,bo odcinki są na bardzo dobrym poziomie.

Kapitan_Stopczyk

Tak, Zosia dała czadu!

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Dzisiejszy odcinek bezapelacyjnie wygrała Zosia! Zgasiła Martę, aż ta nie wiedziała co powiedzieć. :D Swoją drogą to Zosia lepiej umiała dogadać niż własna matka. :D
No i końcówka totalnie zwaliła z nóg, nie wiem jak oni nakręcili te sceny, ale wyglądały bardzo wiarygodnie.

elmoo_filmweb

Jak na Klan i polskie seriale prawie idealnie.

elmoo_filmweb

Zgadzam się! Mała Zosia rządzi ;) Marta głupio tylko odpowiedziała że nieźle wychowała dziecko czy jakoś tak. Tak ją zgasiła że ta tylko to potrafiła wydusić z sb. Ostatnio i ona ma gorsze dni, kładzie się na parkingach a potem wstaje i hihi haha xD

wiatriwoda

Zosia ma ode mnie plusa za dzisiejszą akcję! ;) Ale wszystko to z Agą i ministerstwem zaczyna mnie już nużyć powoli. Marta wydała się być zaskoczona i nieco zakłopotana dziś. Julka dziś fenomenalnie, choć troszeczkę jej odwala i Miłosz dziś na plus! Na Sadybie ok. Beata w skowronkach za sprawą mocnej dłoni Adama. Co do nowego wątku z anestezjologiem to wydaje mi się że on coś spieprzy i bd kłopoty. Jak pisałeś książki Jula nie zniszczyła. Ona jest chora z miłości, nieszczęśliwie. Odcinek jak na początek tyg. dobry bardzo!

Mateusz15401

Tą książkę przewidziałem,ale że Bajka tak ozdrowieje ,a Julka zwariuje ,że będzie chciała zabić Miłosza tego nie przewidziałem ;)

wiatriwoda

Już myślałem że ten koń się przewróci czy coś, ponoć miała tylko na nim "spacerować" ;) Gdyby tak było to rzuciłaby się na niego z łapami!

wiatriwoda

Ktoś już tutaj przewidział Julce że zwariuje. Odsyłano ją nawet do zakładu ale ćśś...

Mateusz15401

Ja chyba ,ale głowy nie dam -pisałem ,że godna zastępczyni Julii.

Ja myślałem,że Miłosz spłoszy konia i Julce się coś stanie.

wiatriwoda

Dzisiaj odcinek nie to co wczoraj niestety , ale te z nie jakiś zły. Bardzo rozczarował dalszy ciąg wypadku Miłosza-nie rozumiem czemu nie zrobili tego inaczej ,że nic mu się nie stało trochę roztrwoniono potencjał, choć scena u Graży nie była zła, nawet powiedziałby, że Miłosz zagrał nieźle jak to opowiadał , podobnie w porządku Graża -no i historia o histerii Julki i zakończeniu akcji w stadninie z dwojga złego jakimś wyjściem była i wyszło o nieźle. Rozmowa Poldka z Grażą potem ok, choć Poldek co raz bardziej nużący swoi złotymi myślami - oderwany trochę i mający swój świat. Na spory plus wątek Sandry, sceny u Michała z Elą i Stefankiem fajne, Ela jak zawsze w formie, Zyta też nieźle, potem pojawienie się matki i ojca też OK , bo bardzo dawno ich nie było , szczególnie rozmowa z Elą o dzieciach pomysłowa, realistyczna , wpisana w wątek całościowo. bardzo dobra scena w szpitalu z Sandrą , dobrze aktorsko, trochę o rodzinie Sandry co na plus-mam przeczucie , że Ela kiedyś może ją zabrać na Sadybę. Powrócił wątek Małgosi, było oczywiście drewniano , podobnie Pola, w szkole i z dyrektorem aktorsko słabo, na plus telefon od bardzo chętnej Beaty, scena z Piotrem też bo trochę posuwa do przodu wątek , a Małgosia nie musiała nic mówić:) No i Paweł i pacjentka-jak na razie trochę zapychacz -ale dobrze zagrany, trochę śmieszny nawet, dość luźny , więc może być.

wiatriwoda

Może i jej tych kości nie połamie podczas masażu ale serce biednej Gośce to na pewno. Odcinek w miarę taki, ok. już nie to co wczoraj ale jak piszesz też nie taki zły. Komedia i kretynizm u dr. Wilka czy jak mu tam. Ta kobieta... ehh szkoda gadać. Ela i Sandra bdb, naj. z całego odcinka dziś. Ojca Zytki dawno nie widzieliśmy ale jak się pojawił tak znów nie chciałbym go oglądać przez długi czas. Noo naprawdę się przemęcza dziewczyna! Nie wspomnę o innych kobietach co to mają nie jedno dziecko i dom do ogarnięcia. Ale zaś matka Zyty w porządku. Można było się spodziewać tego że już więcej nie pokażą po wczorajszej akcji z Julką. Coraz częściej tak się dzieje niestety że jest już po. Miłosz nawet nawet i Grażynka z Poldkiem też może być.

Mateusz15401

Tak scenarzyści za często po super scenie zapominają o niej bez dalszego ciągu ;) Pułkownik jest denerwujący niech siedzi w domu, podobnie matka - przecież Zyta nic w domu nie robi , a Stefankiem opiekują się inni;)

ocenił(a) serial na 3
Mateusz15401

A ten pułkownik kiedyś był bardziej do rzeczy - chciał traktować Antka i Władka jak własne wnuki, ocenił że to bardzo dobrze, że Zyta stara się być w dobrych stosunkach z Kingą, nawet na basenie było widać, że do Eli czuje miętę.

ocenił(a) serial na 4
Mateusz15401

Teraz będzie wyścig matki i córki - która pierwsza zaciągnie do łóżka (albo chociaż na lody :D ) Wuefistę/Masażystę :P

andre_

Trzymam kciuki za Beatę :*

mrs robinson

Ale wtedy Małgosia się załamie ;)

Ojciec Zyty przesadza. Zyta tak się przemęcza, że hoho.
Michał dużo robi w domu i przy dziecku, a i tak ciągle jest źle i już.
Michał robi, a Zyta tylko się męczy ;)

Vanessa100

Małgosia niech się lepiej za naukę weźmie. :p Beatka górą! :*

mrs robinson

Zyta wypindrowana ciągle łazi,nie przemecza się aż tak,bez przesady :)

ocenił(a) serial na 4
mrs robinson

Coś czuję że Małgosia zaraz zapisze się na masaż, i to co najmniej lędźwiowego odcinka kręgosłupa :P

andre_

Gosia ma fanaberie.A co ten Adam by z nią robił? Mamuśka jest konkretna i apetyczna,mogliby przeżyć jakiś szalony romans. :P

ocenił(a) serial na 4
mrs robinson

Jak to co? Uczyłby ;)
O ile sam już coś potrafi oczywiście, a to wcale nie takie pewne.
A jeśli jest jeszcze zielony to rzeczywiście romans z apetyczną mamuśką mógłby mu tylko pomóc :P

andre_

Gosia wróciłaby z płaczem do mamy gdyby do czegoś doszło i Beata posadziłaby sobie ją na kolanach ( jak w Dzisiejszym odc.). Strasznie niedojrzała z niej osóbka jeszcze jest i bardzo emocjonalna :P. Dlatego osobiście kibicuję Beacie i czekam na rozwoj akcji we wrześniu, ten wątek jest świetny :).

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Stara zasada furmanów - w zaprzęgu pogania się batem tego konia który ciągnie, a nie leniwego. ;)

andre_

Haha,prawda :)

andre_

Oj, prawda ;)) haha

wiatriwoda

Odcinek bez rewelacji jak na to , że ostatnie odcinki już . Bardzo jest męcząca Małgosia -jej sceny w szkole, na schodach bardzo kwadratowe i mdłe oczywiście , potem beki przesadzone, trochę za szybko scenarzyści to przeprowadzili , na plus scena poranna z Beatą i Piotrem w tle, trochę się wyjaśniło przynajmniej, podobnie końcówka z telefonem Adama- ale trochę miszmasz. Na plus Ela z Jurkiem na Sadybie na temat Sandry była dość nerwowa, ale bardzo wiarygodnie, oczywiście potem w szpitalu trochę za słodko , ale może być , trochę inna twarz Sandry , ale czy prawdziwa? Gra aktorska jednak dobra. No i scena ze Stefankiem i matką Zyty OK. Ponadto dobry wąyek Bolka -rozmowa z Barbarą , która wreszcie odkryła karty co na plus, wyszło dość dobrze, podobnie rozmowa przed restauracją no i scena spotkania z Heniutką bardzo fajna-pomysłowa Barbara jak zawsze coś wymyśli -scenarzyści czasem też. No i Graża z Arkiem o Julce , Miłosz i Poldek-trochę nudnawo ,ale dało się to wytrzymać.

wiatriwoda

Jeju.Jaka dzieciucha z tej Małgosi! Śmiałam się prawie cały odcinek.

mrs robinson

Trochę dziś przesadzono:)

wiatriwoda

Hahaha,noo! :D

mrs robinson

Chyba przez to ,że w piątek koniec i przyspieszyli , wczoraj nie było powodów do 1 łzy , a dziś cały potok.

wiatriwoda

Zacznę od tego że dzisiejsza postawa Miłosza b. mi się podobała. Zaskoczył mnie. A i Arkadiusz też w porządku. No jakoś to z tą Julką będzie, dziewczyna potrzebuje czasu "na naukę" tej dorosłości. Scena z Bolkiem i Barbarą w tej restauracji ok. Ja myślałem że Heniutka zareaguje zupełnie inaczej, a tu spokój i takie podejście... może wygarnie mu innym razem. Sandra w porównaniu do Zyty zachowuje się inaczej. Nie robi z siebie wielkiej męczennicy. Ela miło dziś :) Beata z rana dziś tak próbowała się jakoś wymigać od tego ale wyszło jakoś niezręcznie i tak. Z tym telefonem to zapewne tylko dlatego by Małgosi więcej przykrości nie robić. W innych okolicznościach na pewno wyskoczyłaby na kolejne ugniatanie ciała.

ocenił(a) serial na 10
Mateusz15401

Durnowata Małogosia to powinna zostać solidnie opier*olona przez starą za to, że z powodu takiej bzdury wyciąga ją z pracy.

Kapitan_Stopczyk

Klapsa powinna dostać i spać :)

mrs robinson

Piotr stanowczo by zakazał! To takie niepedagogiczne...

Mateusz15401

Z pewnością :D

mrs robinson

Uznałby,że to zostawi ryse na jej psychice :).Ale serio,Gosia powinna udać się na wizytę u psychologa.

mrs robinson

Gosia powinna była za karę dostać zakaz oglądania w Tv dobranocek :D

Kapitan_Stopczyk

Że też oni wszyscy tak mogą urywać się z pracy ;)

wiatriwoda

Kiedy przerwa wakacyjna, znaczy ost. odcinek?

Mateusz15401

Ostatni odc.w ten piątek ( tak mi się wydaje ).

mrs robinson

Aha, ok. Dzięki... szybko jakoś. No ale to już czerwiec w sumie.

Mateusz15401

W tamtym roku Klan skończył się sporo wcześniej , a wcześniej bywało , że jeszcze krócej.

mrs robinson

Tak,od poniedziałku są powtórki.