PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35708
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Jako , że wyczerpał się stary wątek , zakładam nowy .

ocenił(a) serial na 4
mrs robinson

Mogliby puścić powtórki od pierwszego odcinka, tak jak swego czasu TVP2 z MjM w porannym paśmie zrobiła.

andre_

O tak! Chociaż kilka pierwszych odcinków albo i więcej więcej...

andre_

Ano mogliby.Ja wcześniej rzadko oglądałam ten serial, ale od paru tygodni nie opuściłam żadnego odcinka i po wakacjach będę oglądac. :)

mrs robinson

Pierwszy odc. można gdzieś zobaczyć w necie pewnie.

mrs robinson

Małgosia się załamała, bo Adam ją "minął"
:D

Vanessa100

A Beti myślała,że wpadł pod samochód :p ale miałam ubaw z tej akcji!

mrs robinson

Beata MILF ;)

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Skąd ty znasz takie słowa??? ;)

andre_

Żartujesz sobie czy poważnie pytasz? :D

Mateusz15401

W piątek.

wiatriwoda

Beata MILF ;)

Vanessa100

Niech pojadą po bandzie.

wiatriwoda

Mam wrażenie, że w ostatnich odcinkach ciągle jadą po bandzie ;))
Ale mogą jeszcze bardziej :D

Vanessa100

Zdecydowanie albo ktoś młodszy pisze te wątki albo starzy poszli po rozum do głowy.

wiatriwoda

haha tak ;)

wiatriwoda

Odcinek dobry, w duchu tego tygodnia wszystkie wątki. To co przewidywałem , czyli nowy wątek przewodni -operacja pacjentki -sceny zwiastujące w porządku, było już pewne , że kobieta nie przeżyje , jej mąż bardzo dobrze gra-takiego trochę zakręconego -scena finałowa na duży plus za to , że powiedziano to co nastąpiło , podobnie telefon ze zdjęciem-myślałem , że uderzy Pawła , a jednak nie. Zapowiada się , że watek ten będzie wiodący jesienią. Wiga też dziś dobrze z zagrała scenę z telefonem , Junior OK. Oczywiście sporo było też Bolka-fajna scena poranna na Truskawieckiej -o Topolinie i Heniutce , dobra scena także z żoną w kawiarni , ok zagrane jego zaskoczenie, choć było to do przewidzenia , będzie ciekawie, na plus Barbara- mam wrażenie , że przy Bolku w scenie w parku, dużo lepiej-bardziej wyluzowana i naturalna-wątek też na przyszłość , celem odzyskania Heniutki-czyżby może uwiodła Adriana? Był i powrót Michała-który jest denerwujący swoim stosunkiem do Sandry-ale gra na plus , wiarygodnie, Ela oczywiście bardzo dobrze aktorsko, Zyta też , nieźle, Stefanek jak zawsze musi być i daje radę:) Przeczuwam , że coś może jutro się tu wydarzy. No i Małgosia z Adamem-nudno w szkole, ale za to fajnie z Beatą-trochę widać jakby między nimi chemię-nie wiem czy to grają , ale jeśli tak to trochę to widać, w scenie w Salonie myślałem , że poparzy ją tą oliwą -ja zawsze wietrzę hardcore:) -szkoda:) Ale Beata w tym ręczniku całkiem , całkiem. No i najmniej ciekawa para-Graża i Poldek -pogadali i tyle-Graża jedynie w tej fryzurze jakby młodziej.

wiatriwoda

Adaś zarumieniony...i ten tekst Beatki " mocno,ale przyjemnie ". Mrrrr. :)

mrs robinson

Oczy się świeciły mocno- w sumie Beata , a Małgosia nie ma się co dziwić.

wiatriwoda

Pan anestezjolog to dawkę podał jak dla słonia :P I kopnęła w kalendarz kobieta, trudno. Ale dla mnie tacy oboje durnowaci. W ogóle mi jej nie szkoda heh. Ale scena jako tako to w porządku. Paweł bdb! Michał na dwa etaty robić nie będzie ale do łóżka to już tak ;) Ela w porządku i Wiga także. O jakiego Adriana ci chodzi? Grażyna z Poldkiem z rana sucho. Beata odrobiła wczorajszą nieobecność. Heniutka dziś wg mnie to nie udawała tego. Po prostu chce rozwodu i już. Bolek sprawia że Beata ukazuje inne, łagodniejsze oblicze. Gośka totalna załamka. Może jakaś ucieczka po wakacjach, gdy już Beata wspomniała coś na temat artykułu w gazecie? Rafalski powinien być zazdrosny już!

Mateusz15401

Adrian -jeśli nie pomyliłem imienia -to nowy facet Heniutki. Też mi się wydaje , że ona nie udaje i chce rozwodu, ale kto wie co po wakacjach-Adrian może uciec z kurczakami i kasą i po związku będzie:)

wiatriwoda

Krystian :)

Mateusz15401

Aaa hah blisko bylem ;)

Mateusz15401

Bolek sprawia że Barbara*...

Mateusz15401

Niby dlaczego oboje durnowaci?

Vanessa100

Chociażby z zachowania. On jak i ona - najbardziej.

Mateusz15401

Hah ;)
Ten aktor to Hubert Zduniak - w prawdziwym życiu były mąż Dominiki Ostałowskiej, czyli pożal się Boże Martusi z M jak miłość

Vanessa100

Nie znam, nic nie wiem :P Ale ta kobieta zrobiła z sb idiotkę gdy ten zaczął wypytywać ją o leki jakie przyjmuje na stałe a ta nawija o suplementach i przez to chciała być fajna! "Patrzcie jaka jestem! Dbam o siebie i jestem głupia jak but z lewej nogi"

Mateusz15401

To prawda ;)

ocenił(a) serial na 9
wiatriwoda

Watek Beaty śliniącej się do szczeniaka-masażysty wydaje mi się zupełnie odjechany, jeśli chodzi o psychologię postaci.
Ile było w tym sezonie ględzenia, że Beti chce nadrobić stracony czas i jest przez to matką-kwoką? I teraz ta kwoka spotyka sympatię córki i w kwadrans wpada w zauroczenie, olewa uczucia dziecka i partnera (z którym niedawno w zasadzie związała się na poważnie) i leci się masować gorącą oliwą? Mocno, ale przyjemnie?
O co tu chodzi? Czy Beata jest chora psychicznie?

karutex

Beacie najbardziej zależało na Małgosi,gdy walczyła o nią z Jackiem-jak ją odzyskała w jej mniemaniu zajęła się Jaśkiem i Ramoną -od tego momentu Małgosia zeszła na drugi tor. To taka pokręcona osobowość Beaty;).

wiatriwoda

W tym uczucia Piotra są poniekąd zaniedbywane. Po śmierci Joachima to właśnie Piotr stał się jej wsparciem no i to teraz z nim jest w związku. W takim razie po co ten cyrk z Barbarą był... mam nadzieję że jakoś, póki do niczego za bardzo nie doszło opamiętają się oboje.

Mateusz15401

Ostatnio też przecież robiła cyrki zazdrości wobec Piotra ;)

wiatriwoda

Właśnie, ciekawe czy wątek koleżanki wróci jeszcze.

Mateusz15401

W sumie nie wiem po co,ale kto wie czy jak Beata z Adamem to Piotr wtedy z tamtą i po to to bylo.

karutex

To było tak jakby uprawiali ostry seks "mocno,ale przyjemnie". jak dla mnie to Dziwne nie jest,takie sytuacje się zdarzają :).

wiatriwoda

Stockinger bardzo dobrze wczoraj zagrał

Vanessa100

Ostatnio aż dziw bierze bo lepiej gra.

wiatriwoda

Ja byłam pod wrażeniem ;)

Ten aktor grający męża zmarłej pacjentki to Hubert Zduniak - w prawdziwym życiu były mąż Dominiki Ostałowskiej, czyli pożal się Boże Martusi z M jak miłość.
Tylko jakoś dziwnie tutaj w Klanie mówi - jakby ust nie otwierał ;)

Vanessa100

Wydaję mi się celowo to -aktor miał zagrać lekko osiłka troche mało inteligentnego ,ale mocno zakochanego i zagrał to dobrze.

wiatriwoda

No i ostatni odcinek i wielki zawód. Spodziewałem się dużo więcej, czegoś na koniec , jakiegoś twistu a tu nic. Odcinek sam w sobie nie byłby tragiczny , gdyby nie to , że ostatni , ponadto wielki misz masz wątków zrobili-jakby na kolanie niektóre chcieli zamknąć.

Ten , który wydawał się dziś kluczowy , to śmierć pacjentki-scena poranna w gabinecie z Taduszem i Piotrem dość dobra, atmosfera i nie przegadana, potem wizyta w szpitalu też spoko, akcent z potasem dodaje trochę tajemniczości wątkowi, reakcja męża jednak na końcu przewidywalna, za słaba jak na koniec sezonu, nie mógł się choć rzucić na nich-dodatkowo bardzo słabo zagrane o dziwo przez tego faceta-emocje nie najlepiej pokazane. Na plus wplecenie Oli i Agi- ale też takie trochę na siłę , szczególnie słaba scena Oli z Rafałem i wątek rowerowy, , a u Agi Janusz, Pompon i kleszcz-bardzo słabo , namieszane, bez jakiejś logiki. Scena na Truskawieckiej na koniec niby spoko, pozytywna , ale nie na ostatnią scenę.Wiga też nie źle, ale jakoś bez polotu to wszystko aktorsko wyszło.

Na kolanie jakby zakończony wątek Agi -po jej powrocie info o Marcie niby pozytywnym zakończeniu-bezsenownie pomyślane. Na plus wplecenie jej do ewentualnych kłopotów ojca.

Jeśli chodzi o Michała i spółkę-scena poranna urodzinowa dość fajna, Zyta jak nie ona -jej inna twarz, Stefanek w formie jak zawsze, na Sadybie bardzo dobra scena Eli i Jurka z telefonem od Sandry w tle-kłótnia zawsze w cenie, zagrana dobrze. Potem pojawienie się Michała i Zyty- wszystko zwiastowało , że pojawi się Sandra, że wszystko wyjdzie na jaw albo coś sie stanie. A tu fakt Sandra się pojawiła, Ela zagrała jakby ducha uwidziała , Zyta prawie też , szczególnie , że kadrowano ją na tych schodach jakby miała spaść przynajmniej-a tu wielkie nic- taki potencjał scenarzyści całkowicie zmarnowali. Fakt pojawienie sie Sandry pewnie coś tam da do myślenia Zycie- ale nie na ostatni odcinek sezonu.

Właściwie poniżej krytyki przypomnienie nagle o wątku Anny i Alicji oraz Sylwii-tylko upchnęli je by zakończyć przed wakacjami, podobnie Moni i Feli-tragiczny wątek dziś , z tą nieszczęsną gałęzią-żadnej nowości , czegoś na kolejny sezon.

Po tak wielu odcinkach dobrych lub bardzo dobrych dziś klops.Szkoda.

wiatriwoda

Jak na ostatnio odcinek tyg. i ost. w ogóle to średnio. Kilka miłych scen. Szczególnie poranek ze Stefankiem - uroczo! Urodziny Michała, Nawet Zyta dziś nie dokuczała. Zakończenie na Sadybie ciekawe, choć myślałem że sekret wyjdzie na jaw gdy Zyta akurat przystanie na schodach czy coś takiego. Krótka scena z Anią i Alicją. Jak zwykle ze Ślubu Sylwii nic, nawet zdjęć. Ale może pojawi się jeszcze, tym bardziej gdy mowa była o projektowaniu sukien. Coś a' la "Na dobre i na złe" dziś w El-Medzie (Rozmowy lekarzy). Ale nieźle rozegrane to gdy do rozmowy wkroczył Koziełło. Późniejsze groźby tego pana. Bóg wie co łykała za suplementy i teraz ma... Pewne że wątek wróci po wakacjach + może Marta do tego. Aga dziś mniej formalnie w fartuszku :) Miło! I mini przyjęcie na Truskawieckiej, do tego Wiga. Janusza zabrakło. Chyba nie było tak źle... Nie pozostaje nic innego jak czekać na kolejne odcinki - po wakacjach!

ocenił(a) serial na 2
Mateusz15401

Czy ten Stefanek Michała to jakaś niemowa?

ocenił(a) serial na 4
Bogdan4674

Najwyraźniej. Dzieciakom w jego wieku buzia się nie zamyka, a on wciąż wymownie milczy :)

Mateusz15401

Anestezjolog bardzo słabiutko gra.
Na jego twarzy nie widać absolutnie żadnych emocji.

Moni i mandat za gałąź - hahaha rozbawiło mnie to ;)

Sylwii nie pokazali. A grała ją Joanna Jabłczyńska.

Vanessa100

Na temat mandatu nie bd pisał nic. Już ost. akcja z gałęzią była przegięciem... Pompon i kleszcz to też już zostawiam bez komentarza. Co innego w odcinku było godniejsze opisaniu :P

Mateusz15401

Akcja z gałęzią było śmieszna ;)
Pożywka dla klanowych youtubowych parodii :D

Vanessa100

I śmieszna, tak :)

Mateusz15401

Mandat Moni - kto za gałąź chwyta, ten od gałęzi ginie ;))

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Anestezjolog gra jak uśpiony ;)

andre_

"Anestezjolog gra jak uśpiony ;)"
buhahahahahaha trafnie to ująłeś :D:D