PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78171
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Szczerze? Temat zmałpowany z tv.com, ale my w polskim wydaniu też powinnyśmy mieć coś takiego, nie? Więc... jedna pisze zdanie, a kolejna pisze czy się zgadza czy nie i daje kolejne. Czyli już wasza wola czy to będzie prawda czy nie... Zaczynam:

Booth powiedział Parkerowi, że małpy są, jak ludzie.

gainka

Może popęta się pod nogami i odpęta się szybko gdzie indziej;)?

ocenił(a) serial na 8
_LG_

no ja myślę :) innej opcji nie przewiduję :D

ocenił(a) serial na 8
gainka

a tak z innej beczki, jak brzmi w wymowie ten cały Pyton ??

gainka

W uproszczeniu ['paiten] - znaków fonetycznych nie można skopiować tutaj

_LG_

rzeźnik był dezerterem z Gwardii Narodowej.

Annie Oakley zabiła swojego niesfornego kuca.

piegza

Zabiła, a jakże

Annie była spokrewniona z szefem "hotelu" - "zajazdu".

_LG_

Amazonka-zbrodniarka to była żona Lucky`ego.

Kto tworzył "małą, szczęśliwą międzynarodową unię pomagającą w śledzdztwie"? 4x01

andzia_45

Sensu stricte zaliczyć można było do niej Bootha, Bones, dra Wexlera z Oxfordu i inspektor Kate Pritchard ze Scotland Yardu, ale dodatkowo można tu dodać pracowników Instytutu Jaffersona, bo oni opracowywali dowody rzeczowe.

Booth kocha Broadway - 2x09.

_LG_

"Uwielbia" wręcz te "rozmowy i śpiewanie, i rozmowy, i tańczenie, i jeszcze więcej śpiewania".

Cam tak naprawdę nie wie, co o niej i jej umiejętnościach zaodowych myśli Brennan. 3x01

piegza

To prawda, Cam nie miała w tej kwestii jasności.

Po tym jak Bones otrzymała w 3x08 "nietypowy" list Booth zaproponował jej, by nocowała w hotelu lub u niego w mieszkaniu.

_LG_

Booth użył słowa na "f". być może mówiąc, żeby zatrzymała się u "friend-a", myślał o sobie i swoim mieszkaniu ;) wprost jednak tego nie powiedział :)
tak, proponował jej też nocleg w hotelu ;) ale nie wspólny :)

Sweets widząc jak Cam wyciąga ze zwłok wątrobę, krzyknął tradycyjnie: "awesome"! 3x08 ta sama scena

piegza

Obserwując działanie Cam wybąkał - cytuję: I, uh oh my, that is - gross. A potem: Oh my god!
Zwrotu : Oh, awesome! użył w odniesieniu do szkieletu syna wdowy.

Kim był Eugene w 2x13?

_LG_

Brawo!
Eugene to gator ali.

w FBI trzeba złożyć wniosek i dać łapówkę, aby otrzymać nowe krzesło.
4x06

piegza

Brawo należy się transkrypcji odcinka, bo ja nie rozumiałam bełkotu Lance'a;))

Teoretycznie starczył wniosek, ale dla pewności można było "posmarować", nakłamać i dołożyć zaświadczenia lekarskie. Protekcja telefoniczna też była mile widziana.

Wyjaśnij proszę metaforę wspinaczkową z 4x01.

_LG_

tiaaaa, piegża wyjaśniająca seksualne metafory. GRATULUJĘ pomysłu!!!
czy jeszcze cóś dołożyć? może zrobić szpagat i zagwizdać lewym okiem???
;D

czekaj, Mała! piegża musi wprowadzić się w odpowiedni klimacik ;)

piegza

Ok Duża, czekać warto;))) Jak będzisz gwizdać nie przeszkadza mi, bo mam dziś muzykalny dzień - łazi za mną piosenka i nie daje spokoju
http://www.youtube.com/watch?feature=related&v=5OMUO7JrFnY

_LG_

"metafora wspinaczkowa", zwana też przez badaczy "przenośnią everestejską", dotyczy dwóch znaczących momentów sławnej rozmowy doktor Brennan z inspektor Pritchard.
Pritch nie mogła uwierzyć, że Brennan nie spała z Wexlerem. Bones z całą swoją naiwnością wyznała, że Booth ostrzegł ją przed wykorzystaniem przez brytyjskiego playboy`a, przed zostaniem jego jednorazową "podrywką".
zasadniczo uważam, że Brennan nie miałaby nic przeciwko takiej jednorazowej konfrontacji. myślę, że intuicja kobieca dobrze jej podpowiadała. jak się później okazało, doktorek był mistrzem alkowy i pomieszczeń przylegających, czego dowodzą słowa Pritchard o wrażeniach zapierających dech w piersiach. to nic, że byłaby to przygoda na jedną noc albo krócej. to nic, że jego alkowę zalewało wcześniej morze kobiet. to nic, że przed nim było wielu, a po nim będzie jeszcze więcej. ważny jest moment zaliczenia TEGO szczytu i odczucia TEGO na własnej skórze...
zresztą, jak mówi poeta: śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą... i, kurde, znowu ma rację!
czemu Booth tak skutecznie odwiódł Brennan od seksu z Wexlerem, zapytacie. chyba naprawdę go nie lubił. i jak widać, życzył mu jak najgorzej.
druga część metafory wspinaczkowej jest jeszcze ciekawsza. Pritch zachęca Brennan, żeby nie rezygnowała z Everestu. o którym "Evereście" mówi, skoro już nie ma Wexlera pod ręką?
ale czy Booth dałby się tylko jednorazowo zdobyć jak ten ośmiotysięcznik?

piegza

Wexler został dźgnięty widelcem.

piegza

Wexler był facetem od kości, a wiadomo, że kto mieczem wojuje...

Sweetsa fascynuje ludzki mózg nie tylko w przenośni 4x01-02

_LG_

Sweets chcial go paluchem pomacac i udalo mu sie.
)klawiatura swiruje=

piegza

Ok. nie naprawiaj jej sama, ja jak naprawiłam, to nadawała się na złomowanko... Pytanko zadaj, jak opanujesz sytuację;)

_LG_

źle się w ogóle dzieje z moim sprzętkiem, chyba muszę się windowsem pobawić ;) ale to jutro

piegza

XP jest stabilny i raczej sypie się sporadycznie...viśta vio nie napawa ponoć optymizmem;)

_LG_

mam xpeka, ale widocznie przy poprzedniej instalacji coś pochrzaniłam, muszę poprawić.

piegza

Teraz mnie klawiatura szwankuje. Co jest...

_LG_

przesłałam Ci coś małego, czarnego i bardzo szybko przemieszczającego się po światłowodzie ;DDD zarazik się nazywa:)

piegza

Przeszło, bo już miałam wysłać małego odysowego konika;)

_LG_

Booth obiecał Brennanm, że jak następnym razem umrze, powiadomi ją o tym osobiście.

piegza

To prawda - obiecał to będąc nietypowo ubranym.

Ulubiona ciotka Bootha miała na imię Rachel.

_LG_

chociaż listopad, wpuszczasz mnie w maliny ;) to była ciotka Ruth.

Brennan uważa, że pewnych czynności nie powinno się wykonywać w miejscu badań naukowych.

andzia_45

Metaforyczne maliny nie są złe;)
Rozmawiamy oczywiście nadal o 4x08

Platforma przeznaczona do autopsji nie jest miejscem dobrym do wszystkiego;) Choć np. Zack spał na niej w 3x01

Brennan niosła w kubełku ciecz przeżerającą metal

_LG_

kubełek zawierał oraganizmy żywe, owszem żrące, ale nie metal, tylko zgniłe mięsko. organizmy te nazywamy potocznie robakami Hodginsa.

Brennan prawie udało się podpalić czuprynę Bootha.

piegza

Nie leżał na podłodze, jak ona bawiła się zapalniczką, w związku z tym chodziło o nogawki od spodni;)

Cam była w Vegas – 3x03

_LG_

eufemistycznie mówiąc "o nogawki od spodni" ;)))

była w Vegas prawie kurczakiem :)

tytuł powieści Brenan z pilota brzmi "Fabryka kości".

piegza

"Bred in the Bone" - a to z całą pewnością fabryką nie jest...
BTW Pilot - minuta 2 i 1x02 min. 4:50... czy tylko mnie się to wydaje?

Booth uważa, że kiedy zamieniasz kogoś w przedmiot seksualnej przyjemności, to jest złe, bo tak mówi prawo kanoniczne.
3x03

_LG_

BTW, to ten sam gość, nie wiem, może im się właściwy aktor pochorował? ;)

twierdził, jakoby w Biblii tak napisano, ale znawczyni Pisma, Brennan, zaraz to sprostowała.

Booth czasem wymaga od Brennan, żeby kłamała.

piegza

Zdecydowanie nie, Booth jako archetyp nigdy nie kłamie, ale czasem zdarza mu się oszukiwać:)) np. 4x01 scena czytania listu:)))

Zack nie zagrzał miejsca w Iraku bo miał złe podejście do ducha wojskowości. (3x01)

_LG_

w takim razie jak nazwać to, że "w razie czego - drzwi były otwarte" w 4x08?
ominięciem prawdy? udaniem głupiego? tworzeniem alternatywnych wersji zdarzeń? :)))

piegza

tak ,tak, już doczytałam, że czasem zdarza mu się oszukiwać ;)))
muszę chyba jeszcze dospać, bom niezbyt przytomna :)

piegza

Żartowałam sobie, jak zwykle:))) miłego spanka:D

_LG_

zgadza się, Zack miał złe podejście do ducha, ale moim zdaniem, to nie jego wina, to wojsko nie potrafiło przystosowć się Zacka. :)

żebro wolne jest nam niepotrzebne. 3x01

piegza

Nie musze sprawdzać w Kościach, by to wiedzieć. Wiele kobiet operacyjnie usuwa sobie te żebra by wyszczupleć;)))

Angela podczas spotkana ze Sweetsem piła wódkę, a Sweets drinka przyczepę 4x08

_LG_

zgadza się , jeśli "sidecar" to "przyczepa", aj dont noł ;)

Angela nazwała Sweetsa "synkiem".

piegza

(Cognac Brandy, Cointreau i soku z cytryny + chodzilam kiedys z barmanem)

Wnukiem

Nastolatki, ktore znalazly cialo szukaly Hondy.

_LG_

pozbywszy się w końcu kota z kolan, mogę porozmawiać ;)))

nie, potrzebowali części do Toyoty FJ-40.

teraz muszę kota wypuścić na dwór
wrrrrr

piegza

okej, Roxie dostała po artyście 10 milionów dolarów w spadku.

andzia_45

Niestety nie tak wiele kasiorki, ale około miliona...

O byłej dziewczynie Ange słyszeliśmy już kiedyś słówko. W którym odcinku?

_LG_

3 seria

_LG_

kurcze, Wyście Wasza Wysokość, może słyszeli, ale my, prości ludzie, zdążyliśmy zapomnieć, że słyszeliśmy ;D

za cholere nie pamiętam!!!

piegza

Dobrze już dobrze. Ja też przypomniałam to sobie tylko dzięki "przeglądowi" na potrzeby "wyczerpujących"
3x05 - cyt. Dziewczyna o imieniu Roxie, której złamałaś serce na drugim roku sztuki.

Wytatuowany artysta podejrzany z 4x08 nazwał Bootha pacanem (lummox)