PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78084
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Szczerze? Temat zmałpowany z tv.com, ale my w polskim wydaniu też powinnyśmy mieć coś takiego, nie? Więc... jedna pisze zdanie, a kolejna pisze czy się zgadza czy nie i daje kolejne. Czyli już wasza wola czy to będzie prawda czy nie... Zaczynam:

Booth powiedział Parkerowi, że małpy są, jak ludzie.

_LG_

no nieee, w nocy szczela do ludzi, zabija ich tysiącami, w jakiejś fajnej grze ;)

Brennan kocha święta Bożego Nardodzenia.

piegza

Po tych ostatnich świętach, to nie wiadomo, tyle się wydarzyło dobrego (zwłaszcza bez cenzury;) Do świąt w 3 sezonie koniec grudnia źle się jej kojarzył - ze zniknięciem rodziców, odejściem brata. Nic dziwnego,że ich nie lubiła.

To, co najlepiej wychodzi Maxowi jest zwykle zgodne z prawem.

_LG_

Twoja odpowiedź jest tak wyczerpująca, że nawet zadając pytaniem, nie wiedziałam, jak wiele można o tym zagadnieniu powiedzieć. Pokłony

Max nazywa siebie "wyjętym spod prawa" i chyba taki stan najbardziej lubi, i w taki sposób najlepiej mu się żyło, do czasu....

Booth nie lubi koniny.

piegza

Booth bardziej niż koniny nie lubi patrzeć i myśleć o ludziach, którzy zadowalaja się byle jakim seksem.

Mąż Angeli ma ksywkę "mały flet". Cokolwiek to znaczy;)

_LG_

odpowiedź jak zwykle genialna

tak, birimbau - cokolwiek bądź ;)

Brennan jest osobą, której nie jest pisane mieć rodzinę.

piegza

Twoje odpowiedzi są ze wszech miar zadowalające... a na niektóre pytania tródno odpowiedzieć po kantowsku kategorycznie.

Brannan w 1 serii była przekonana, że nie jest jej piasne mieć rodzinę w wąskim tego słowa znaczeniu. W 2 i 3 serii stała się zwierzęciem bardziej stadnym i rodzinnym. Nawet jej stosunek do dzieci się zmienił.

Bones nie popiera okłamywania dzieci.

_LG_

Holender - trudno piszemy przez zwykłe. Przepraszam polszczyznę i Pana Miodka,Bralczyka...

_LG_

oczywiście, jak to Brennan, prawda i tylko prawda, ale... jeśli nawet dzieci zdają sobie sprawę, że dane kłamstwo zostało użyte z miłości do nich, wtedy takie kłamstwo jest dopuszczalne, nawet do Brennan to w końcu dotarło.
Ten świąteczny pocałunek pod jemiołą chyba ją tak odmienił ;)

Sweets dostałby bęcki, gdyby Booth dowiedział się o jego "eksperymencie" na Brennan i Boothie po jego rzekomej śmierci.

piegza

To prawda, prawda. Dziwne też, że Bones mu nie przyłożyła choć go przejrzała. Po wydaniu swej książki Słodki się nie uchowa. To pewne.

Hodgins jest niższy niż Bones, ale wyższy od Angeli.

_LG_

chciałby być wyższy od Angeli. Dla Brennan nie dorasta do...kolczyków :)

Angela chiałby mieć setkę takich młych, słodkich Andych.

piegza

Trudno orzec, co miałana myśli Angela mówiąc, iż chce mieć milion takich dzieciaczków. To była raczej hiperbola, zwłaszcza, gdy wziąć pod uwagę jej niechęć do utraty szczupłej sylwetki.

Bones pocałowała Bootha w dłoń.

_LG_

hiper...co?
najlepsza była reakcja Hodginsa :"Co ona miała na myśli mówiąć setkę? DWOJE?" Się uśmiałam.

fizycznie doszło do kontaktu: usta-dłoń, ale metafizycznie to nie był pocałunek dla Brennan, dla Bootha i jego subiektywnego odczucia - był.

Zgadza się ludzie.Booth jest nieustającą zagadką.

piegza

Nie rozumiem pytania. Wyjaśnij... proszę

_LG_

Booth mówi o sobie, że jest nieustającą zagadką (3x12)

piegza

tak mam w tłumaczeniu, może lepiej, że "nieustannie potrafi zaskakiwać" albo coś takiego..

piegza

To prawda,zwłaszcza jak wyleci z jakimś terminem naukowym lub zna np. hasła dostępu Bones,Cam i wie o Bones "prawie" wszystko.

Brennan poznała Angelę w stolicy DC.

_LG_

Czyżbym zagięła Piegżos doskonałos?

Gdzie się poznały kobitki z Inatytutu ... ja dziś ogladałam ten odcinek i mi się przypomniało... Mała rzecz a cieszy;-)))

_LG_

zagięłaś, to mało powiedzialne, nie jestem zagięta, jestem załamana
który to odcinek, plisss?!

piegza

Spoko Piegżencja. Poszukaj w bezkostnej - Angela przekonuje Bones do wyjazdu z S.

_LG_

Zapytam inaczej: czy prawdą jest, że Bones i Angela poznały sie na Barbadosie?

_LG_

z pewną taką nieśmiałością i utrudnieniem w postaci kota na kolanach powiem, ze bones i angela nie poznały sie na barbadosie, ale pewnie w stolicy.

co woli brennan - piwo czy wino?

piegza

Droga Piegżo, Cytuję Angelę: "Spotkalibyśmy się na Barbadosie. Odkąd cię poznałam, nieustannie pracujesz. Najwyższa pora..." w Bezkostnej pannie młodej. Z tym Barbadosem to była zmyłka i namotałam. Przepraszam - poprawię się - nie gniewaj się i mścij się proszę;)

Co do preferencji alkoholowych Brennan, to trudno je określić. Raz piła z Boothem (Stażystka w piecu) zdrowie Gorgonzoli. Toasty wznosili czymś mocniejszym niż piwo i wino. Bones trzyma w lodówce piwko i wyciąga je jak odwiedza ją brat lub partner. Nie przypominam sobie by piła wino, ale mogę się mylić.

Cam czytuje po pracy horrory.

_LG_

Szanowna lg, nie gniewam się i nie mszczę, po prostu zachowałam się jak najgorszy kujon przy tablicy: usłyszałam łatwe pytanie, ale zaczęłam na siłę szukać jakiejś przemądrzałej odpowiedzi, dlatego tak mnie zatwardziło.

alkohol: raz - piwo z lodówki, raz - procenty z Boothem, ale wydaje mi się, że przynajmniej cztery razy wino - przy makaronie, kolacja z Boothem po odnalezieniu matki i w knajpie, np. koncówka "man in the SUV", "dziewucha w lodówce" - pije z profesorem. (jestem wzrokowcem :)))

Cam czytuje "feministyczne śmieci o seksie".

Hodgins tęskni do swojego pierwszego mikroskopu.

piegza

Hm... do posiłków owszem, w restauracjach i w domu najk gotowała dla Bootha. Ale o preferencjach nic nie wiemy, bo nie powiedziała.

Hodgins tęskni za swym pierwszym mikroskopem - Prawda

O tym, że Zack nie całkiem przyjął gormogońską logikę przekonał Bones fakt, iż młody asystent bał się o zdrowie i życie swego przyjaciela Hodginsa.

_LG_

noo, jak Ci tu powiedzieć, Zach, ten mały zdrajca, KTÓRY TĘSKNI ZA SWOIM PIERWSZYM MIKROSKOPEM, faktycznie dopuścił się niekonsekwencji w rozumowaniu, bo bał się o Hodginsa, KTÓRY MÓWIŁ O BUJANIU SIĘ NA HUŚTAWCE

Booth przynajmniej dwa razy nie postąpił według prawa, ale zrobił to,by pomóc Brennan (np.1x19, 3x13)

piegza

To prawda. W 1x19 postawił na szali swą karierę, a w 3x13 nie powinien był z Bonas nakłaniać do wysłania "rozumu na przejażdżkę". Mam też wątpliwości, czy jego przyjazd za Bones i Angelą na pustynię był do końca legalny...

Bones dla dobra Bootha okłamała FBI, a jej staruszek podczas micji ratunkowej agenta podducił pewną łowczynię nagród.

_LG_

prawda, a łowczyni nagród oberwała jeszcze prawym prostym od Brennan.

(no i jeszcze brat w szpitalu - to też nie było naciągane aresztowanie)

Epps zrobił Brennan nieprzywoitą propozycję, dlatego oberwał od Bootha.

piegza

Epps więcej oberwał od Bones. Nie pamietam by czynił jej nieprzyzwoite propozycje... nie postrzegał jej jako obiekt seksualny... choć Angela uważała, że jest inaczej. Epps starał się zepsuć w niej dobro skłaniając ją do zastrzelenia kogoś, czy też do tego, by czuła się winna, że nie zapobiegła zbrodniom.

Zack "wyleciał" kiedyś w powietrze, ale postrzał był mu obcy.

_LG_

Epps powiedział, że jak będzie "dokładał się" do banku spermy, pomyśli o Brennan, dlatego też, sądzę, oberwał od Bootha stołem ;) (2x04)

Booth bawił się z Brennan "w dentystę".

piegza

nie odpowiedziałam, Zach wyleciał, ale nie oberwał

piegza

Co pod stołem, to też się liczy?;))) To prawda. Brennan zbadała bolący ząb Bootha i trochę go poszarpała przy okazji. Na "szczęście" pod wpływem pięści pewnych adwersarzy ząb został osunięty. Można więc mocno uogólniając stwierdzić, że B&B bawili się w doktora

Sully często powtarzał pewne powiedzonko - "OK Doc".

_LG_

nie za często oglądam Brennan z Sullym, więc CHYBA tak

Randka Hodginsa i Angeli była udana i zakończyła się jeszcze bardziej udanym seksem.

piegza

Chodzi zapewne o pierwszą? Wydawało mi się, że wówczas poprzestali na huśtaniu się na huśtawkach;))). Nie, chyba nie przespali się na pierwszej randce.

Brannan jest wyśmienitą kucharką.

ocenił(a) serial na 7
_LG_

Brannan? Literówka?
Brennan umie. Przynajmniej Boothowi smakował makaron z serem.

Booth nie znał Sully'ego, zanim Sully nie zaczął pracować z Brennan w zastępstwie Bootha.

eSKa

Nie. Znali się od dawna.

Hodgins uważa się za spokojnego, przewidywalnego człowieka.

_LG_

fausz, Hodgins jest niebezpieczny i nieprzewidywalny oraz agresywny.

Hodgins przywalił Zachowi w nos.

ocenił(a) serial na 7
piegza

Nie.To Zach przywalił Hodginsowi. W nos

Angela nie chodzi na świąteczne przyjęcia

eSKa

Angela uwielbia takie spendy;)

Bones podkrada z domów przesłuchiwanych osób dowody rzeczowe...

_LG_

jess, zdarzyło jej się małe kleptomaństwo, ale czego sie nie robi dla prawdy i Bootha ;)

Brennan, jako najlepiej sprzedająca się autorka, dostaje w restauracji stolik bez kolejki.

piegza

Jak najardziej, a do tego lekcje gotowania i inne;)

Sully miał wiele talentów - m.in. był pilotem.

_LG_

"Najbardziej" miało być... (miało być dobrze, a wyszło jak zwykle)

_LG_

miał wiele zasakakujących talentów, zrobił w drewnie kuchnię dla Bootha (?)

witam, pojawiam się i znikam, a przecież nie powinnam nic innego robić, tylko oddawać się tej przemiłej zabawie, bo mam wakacje ;), a tu cię wzywają do roboty :( kopytka robić, kto dzisiaj robi kopytka, ja się pytam?!

Brennan nie umie przewijać niemowlaków.

piegza

Ja też zaraz idę na działkę, ale póki co - Brennan nie potrafiła przewijać dzieci, ale przy Andym sie podszkoliła.

Brennan potrafi nurkować.

_LG_

potrafi, bo nie ma telewizora

Booth potrafi uspokoić rozjuszoną Brennan.

piegza

Prawie zawsze, choć czasem musi dostać w przysłowiowy pysk, by jej trochę przeszło;).

Epps chciał zostać z Bones sam na sam na parę minut, a jak mu nie pozwolono to skoczył z jej balkonu bez spadochronu.

_LG_

Booth uspokaja Brennan dając jej w pysk???? Chyba wykorzystam to w jakimś zwariowanym scenariuszu ;)))

Epps chciałby zostać z Brennan (tylko nie wiem, co chciałby z nią robić. to jest dobre pytanie do ankiety:))))), ale pofrunął i miał twarde lądowanie.

Gdyby Cam zwolniła Brennan, zezowaci rozpoczęliby strajk głodowy.

piegza

Booth uspokaja ją, a jak trzeba przyjmuje ciosy od rozsierdzonej Bones i tak pośrednio też wpływa na to, że docelowo jest spokojniejsza;))) Obrywa, przyjmuje ciosy, dostaje w... (wiesz co), czy jak tam wolisz...

Gdyby Cam zwolniła Bones, inni pracownicy zespołu też by odeszli z Instytutu. To sugerował Booth - "wymaszerowaliby jak francuska armia" czy jakoś tak. Booth też popierał Bones.

Współpraca Instytutu Jeffersona i FBI rozpoczęła się wraz ze współpracą Bootha z Brannan i jej zezowatymi.

ocenił(a) serial na 7
_LG_

Nieprawda! Współpraca rozpoczęła się w roku 1938, kiedy to kierownik FBI, J. Edgar Hoover, napisał do opiekuna Instytutu Jefersona, Profesora Daniela Payna, by pomógł w oszacowaniu próbki, którą Hoover uznał za niewątpliwie ludzką. A ludzką się nie okazała

Sweets jest trzecim terapeutą Bootha i Brennan

ocenił(a) serial na 8
andzia_45

Sweets jest drugim terapeutą B&B.

...
Prawdziwe imię Bones to Joy.

gainka

zdadza sie
Angela spowodowała świąteczną kwarantannę w odcinku "The man in the fallout shelter"