PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13838
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Odcinek 112-Rewelacja

użytkownik usunięty

Chyba wszystko mi się w nim podobało,Piotr cały czas progres,Aleks świetny,cały odcinek ciekawy,Matuszak poniżający pracownika,Sztabiński jako mało inteligentny facet,Fido w odpowiedniej roli czy zajmująca się przesłuchaniem,nawet motyw że Policjanci przyjeżdżają do trupa,który okazuje się rany,Motyw z Rexa jak pies robi wszystko żeby buchnąć bułeczkę z kiełbasą.

ocenił(a) serial na 10

Wyszły by efekty takie jak w wiedzminie sam serial się broni ale film by łw czasie kiedy w kinach panował władca pierścieni i oglądając nasz film to była tragedia. Serial jest lepszy bo więcej wątków ai nawet gorsze efekty przejdą ale w kinie już nie.

użytkownik usunięty
ghf

nie no wiedzmin i tak chyba łatwiej było zrealizować,a w takim Batmanie nawet widać porównując te część z 1989 a te z teraz że dzieli je przepaść,choć Polacy pewnie byliby w stanie zrealizować co w stylu tych z 1989.

ocenił(a) serial na 10

Tak wersja Batka z 89 nadal się broni klimatem aktorstwem i scenografią.

użytkownik usunięty
ghf

Keaton dalej w formie,widziałem jakiś zwiastun nowego filmu i ma dużą rolę,jakiś instruktor,trener coś w tym stylu.

ocenił(a) serial na 10

Tak w Spider manie nowym jako sęp też jest świetny.

użytkownik usunięty
ghf

a oglądałeś z Dublingiem Wawrzecki fajnie wypadł,podobnie Rozenek jako Bruce.

użytkownik usunięty
ghf

choć u nas też już muszą kombinować skoro ten pierwszy Pies jest zbyt wiekowy do niektórych scen i jakby chcieli wszystkie włoskie odc zrealizować,to pies byłby wiekowy.

ocenił(a) serial na 10

No tak nawet jak Rocky się zestarzeje to pewnie dadzą innego psa tylko jak to w serialu cały czas będą utrzymywać ten dobry stan psa , mogli by np czasem pokazać że już nie jest tak szybki jak kiedyś i złapanie przestępcy przychodzi mu z trudem ale jeszcze jakoś daje radę.

użytkownik usunięty
ghf

wymyślą że bierze jakieś zioła,na utrzymanie młodości.taki eliksir życia,czemu 10 seria Austriackich odcinków jest w 2004 roku a 11 w 2008,ostatnią serię kilka lat przygotowali,co się stało?

ocenił(a) serial na 10

Wiesz w 2004 zakończyli serial i miało nie być dalej odc ale Włosi wykupili prawa i w 2007 wrócili na plan

użytkownik usunięty
ghf

czyli jest błąd w druku,bo w Austriackiej wersji jest wpisana 11 seria,którą realizowali Włosi.

ocenił(a) serial na 10

Tak na filmwebie jest błąd.

użytkownik usunięty
ghf

tym bardziej jak się patrzy na odc z Moserem początek 1994 a te ostatnie z Terzanim to widać że techniką bardzo się zmieniła,więc tym bardziej naciągane.

użytkownik usunięty
ghf

no pewnie jakby chcieli zrealizować wszystkie włoskie odc i robiliby przez przerwy,czyli dwa sezony rok w rok,to i tak zajęłoby z 10 lat,czyli od 2012 do 2022.Czyli Pies pracowałby prawie całe życie na komendzie plus to co zanim pojawił się w serialu z tym opiekunem co zginął,więc serial mogliby zakończyć że Pies umiera ze starości albo idzie na emeryturę,choć mało realne żeby Pies tyle lat dał radę pracować.

Zwłaszcza że taki policyjny Pies jest bardziej wyczerpany niż zwykły.

użytkownik usunięty
ghf

podobnie chyba w Pitbullu zrobili w serialu miał iść na emeryturę,nawet dostał w jakimś supermarkecie pół etatu,a w Nowych Porządkach dalej jest czynnym policjantem,a młodszy od niego Igor już jakby na emeryturze od pracy w Policji.

Zdegradowany Barszczyk chyba znów awansował na poprzednie stanowisko.

użytkownik usunięty
ghf

a z Riverą jako fajtułapą to bardziej poza wypadkiem musieliby zrobić przynajmniej kilka lat później i że przez te lata się zaopuścił,przestał uprawiać sport itd.

użytkownik usunięty
ghf

a Koronę Królów i film Smoleńsk widziałeś bo obu nie widziałem ale słyszałem że dość słabe?

ocenił(a) serial na 10

Smoleńsk to tragedia a Korona królów nie jest zła gra o tron to to nie jest ale jak na nasze realia jest ok nie rozumiem tych negatywnych opinii jedynie aktorka grająca Annę może i ładna ale aktorsko kiepska.

użytkownik usunięty
ghf

no chyba nawet artykuł był o tej Koronie Królów że to żenujące podróba.

ocenił(a) serial na 10

Była ale mi się podoba i oglądam cały czas ten serial.

użytkownik usunięty
ghf

jak przeglądałem spis bohaterów,to raczej mało znani aktorzy albo tacy bardziej serialowi,ale może to lepiej niż ci oklepani.

Serial emitują raz w tyg,ile ma odc?

użytkownik usunięty
ghf

20 odcinków,to ma być koniec czy będą kolejne?

ocenił(a) serial na 10

Serial ma emisję od Pn do Czwartku pierwszy sezon ma liczyć około 80 odc czyli trwa do śmierci Anny pierwszej żony Króla.

użytkownik usunięty
ghf

no z tym Belle na początku obstawiałem że skoro serial dostał słabe noty,główny bohater raczej zginął to drugiej serii nie będzie,a jednak niby miała być,ale skoro nic nie mówią to pewnie nie będzie,zresztą ciężko byłoby to bez głównego bohatera kręcić,zwłaszcza że tam nie było za wielu bohaterów.

ocenił(a) serial na 10

TVN niby mówił że serial będzie kontynuowany tylko nie wiadomo kiedy ale ma być 2 sezon.

użytkownik usunięty
ghf

choć gdyby Jan zginął to nie wiem jakby to mieli dalej rozgrywać,chyba musieliby wynająć jakiegoś znanego aktora który przejąłby jego stanowisko albo że ukochana go tylko raniła,bo nie chciała go zabić tylko uciec,a on jako uczciwy policjant by ją powstrzymał.

użytkownik usunięty
ghf

no Fido to ja kojarzyłem właściwie tylko ze zwiastuna Smoleńska przed Alexem.

użytkownik usunięty
ghf

ja chyba w tym momencie najbardziej widziałbym jako nowego opiekuna Psa,Michała Czerneckiego swoją drogą dziwne że aktor który dostaje role chyba w większości seriali tutaj jeszcze nie zagrał.M.Krawczyk mógłby za to śmiesznie wypaść,Pies by mu coś robił na złość,a on jak kiedyś w PM powtarzałby swoje kultowe "strasznie śmieszne,uśmiałem się po pachy".Czy jakoś tak mówił jak ktoś z niego żartował.

ocenił(a) serial na 10

Grał w 4 sezonie w odc Morderczy plan szefa tych konwojentów co zabili swojego kolegę , Michał w tym odc został ranny w ręke. A Krawczyk to dla mnie słaby aktor i jego bym w serialu nie chciał. Choć grał w odc z Zimną krwią w 6 serii.

użytkownik usunięty
ghf

a faktycznie chyba grał.Tak dlatego napisałem że Krawczyk to wypadłby bardziej komediowo jako twardy glina.Ale Czernecki mógłby sobie poradzić,no jeszcze taki Porczyk w sumie mało grał w serialach więc jest w miarę nowy,Janicki może kandydatów byłoby pewnie sporo.

użytkownik usunięty
ghf

No jeszcze choćby taki Żebrowski.Ale teoretycznie nie muszą zmieniać bo przecież gdyby aktor grający Riverę nie wszedł w konflikt z twórcami ich serial miałby dwóch komisarzy.

użytkownik usunięty
ghf

taki Grzegorz Damięcki o którym jest teraz głośno trochę chyba za stary.

ocenił(a) serial na 10

Fabri młodziutki nie był a i aktor grający Riverę dostał rolę w wieku 43 lat.

użytkownik usunięty
ghf

w sumie racja,ale Damięcki już teraz 50 a zacząłbym pewne najwcześniej za rok mając 51,oczywiście jeszcze dałoby się,choć już starszych aktorów nie miałoby sensu angażować do tej roli.Najlepszy wiek do tej roli to chyba pomiędzy 35-45 lat.No ewentualnie może być trochę poniżej 35 i trochę powyżej 45 ale w tych okolicach.

użytkownik usunięty
ghf

Fabri mi wydawał się niezbyt młody,a z Riverą byłem w szoku myślałem że ma z 33 lata.Dopiero potem a może faktycznie wygląda na 43.

użytkownik usunięty
ghf

no i teraz zauważyłem że ma być kolejny Batman o nazwie "The Batman",chyba już bez SuperMana w tradycyjnej formie bez innych superbohaterów.Zastanawiam się czy będzie w pierwszej czy drugiej połowie roku,w 2019 chyba też jakiś film ma być.

SuperManów i Spidermanów chyba na razie nie będą kręcić.Rolę komisarza Gordona ma dalej grać ten naczelny z Spidermana pierwszej wersji.Może kiedyś zrobią wymianę pokoleń i Keaton zagra jakiegoś złego,albo Alfreda.

ocenił(a) serial na 10

Ma być Batman ale bez Affleca chyba i jako osobny film poza uniwersum DC.

W 2019 będzie przecież Spiderman Homecoming 2

użytkownik usunięty
ghf

no "The Batman"ma być z nim i scenarzystą on też ma być.

użytkownik usunięty
ghf

najstarszym chyba z Polskich seriali takim policjantem w serialach sensacyjnych był Linda w Paradoksie który miał 60,bo większość to góra 53 jak Radziwiłowicz w Glinie.

użytkownik usunięty
ghf

dalej sobie nie mogę tego przypomnieć będę musiał sobie odszukać ten odcinek.

użytkownik usunięty
ghf

ja tego odc nie widziałem sam nie wiem jak to zrobiłem,ale grało w nim sporo aktorów co znam jedną z PM,tego Zawadzkiego,Czerneckiego,Wilewskiego.Muszę go oglądnąć.Myślałem że widziałem wszystkie a okazuje się że nie.

ocenił(a) serial na 10

W tym odc grała też Anna Ilczuk.

użytkownik usunięty
ghf

właśnie ją dałem jako tą co znam z PM.

użytkownik usunięty
ghf

no widziałem jeszcze jakiś urywek na Youtube jak zmienili się aktorzy grający w Rexie faktycznie różnice są spore.

użytkownik usunięty
ghf

jeszcze się okaże że więcej niż jeden nie oglądałem.

ocenił(a) serial na 10

A wiesz że w Rexie grało kilku Polskich aktorów byli to
Agnieszka Wagner ,Paweł Burczyk , Andrzej Musiał , Mirosław Zbrojewicz , Krzysztof Majchrzak , Aleksander Bardini i Grzegorz Emanuel. Warto zaznaczyć że Wagner , Zbrojewicz i Emanuel zagrali w Alexie ale inne role

ocenił(a) serial na 10
ghf

O i jeszcze grał w Rexie Witold Bieliński.

użytkownik usunięty
ghf

Kilku nawet widziałem w Rexie na pewnoe Zbrojewicza,Wagner chyba też i tego co grał ze Zbrojewiczem.

użytkownik usunięty
ghf

pamiętam że jak oglądałem Rexa to pierwsze co pomyślałem widząc Zbrojewicza to bez kitu ale ten Austriacki aktor jest do niego podobny,jakoś nie brałem pod uwagę że to on,dopiero chyba na jakieś stronie w obsadzie zauważyłem że to on grał.

użytkownik usunięty
ghf

oglądnąłem teraz ten odc i oglądałem ten sam w Rexie a u nas nie,i wychodzi że ja chyba wtedy przynajmniej kilka odcinków odpuściłem bo wcześniejszego też nie kojarzę.

Czernecki dobrze wypadł,a Rysiek w strzelaninie dał radę.Teraz jak Rysiek jest rzadko,ciężko byłoby to załatwić bo kto robiłby za drugiego faceta Nina albo Lucyna.