PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687676}

Krzyk

Scream
2015 - 2019
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11980
4,0 10 krytyków
Krzyk
powrót do forum serialu Krzyk

Była spora dyskusja podczas 1 sezonu, a więc pora na nasze domysły w sezonie drugim.
Najdziwniejszy jest nowy syn szeryfa: sporo wie o głównych bohaterach i ich śledzi (Brook)
Nauczycielka może, ale jednak czy to nie znowu kopia Piper ?
Zoe, łamiemy kanony i czarnoskóry morderca, albo przynajmniej wspólnik ?
Troy James, a może ktoś jeszcze nie pokazywany ?
Po dwóch odcinkach mało coś powiedzieć, ale pobawić się można :)

ocenił(a) serial na 10
damian_lademann

Tylko ja nie potrafie znaleźć 6 odcinka? :(

damian_lademann

morderca odciął dłoń Sethowi i przypalił mu ją żelazkiem tyle widzimy i ta osoba zaatakowana w promo do 7 to nie hayley, włosy pasują do Lang, tej nauczycielki ;)

ocenił(a) serial na 9
Rrouge

Szkoda. Może Hayley zabiją później...
PS W końcu ile będzie odcinków? Podzielą po 7 n 2a i 2b, czy mi się śniło?

Dread_Nogitsune

nie, nie ma dzielenia, jest całe, tylko na początku miało być 14, teraz ostatnio chodzą słuchy że 12 i chyba właśnie będzie 12 odcinków, netflix codziennie dodawał tytuł jednego odcinka nawet równo gdzieś co ileś dni i zatrzymało się na 12 dalej nie ma, a też już są zdjęcia z finału i niby skończyli już kręcić finał, teraz przeważają właśnie informacje o tym że jednak będzie 12, więc mamy już połowę sezonu jesli tak i wiem że to dziwne ale ja hayley lubię xd, lubię czasami takie sukowate postacie i Hayley lubię sam nie wiem czemu.

ocenił(a) serial na 9
Rrouge

Aaa, dziękuję.
Sukowate postacie okej, ale Hayley i ten jej ,,prank'' oraz gadki o mamie Emmy pracującej w policji... skutecznie zepsuły tę postać.

ocenił(a) serial na 7
Dread_Nogitsune

Kieran mordercą ? jakie wnioski po 6 odcinku ?

Dread_Nogitsune

no tak, dla większości tak, jednak ja mam często różny gust i mnie ta postać nie irytuje xd, dużo bardziej chcę śmierci Eliego u którego denerwuje mnie jego uśmiech cwaniaka.

ocenił(a) serial na 9
Rrouge

A ja właśnie Eliego uwielbiam, choć czasem jest irytujący.

Dread_Nogitsune

No widzisz, o to chodzi, każdy kogoś nie lubi i lubi innego ;D

ocenił(a) serial na 8
M0RiARTY

Ja sądzę że w tedy to nie Audrey była w masce tylko pomocnik Piper :) Audrey tylko pisywała z nią i ją sprowadziła. Sądzę że tylko taki był jej udział. Piper nie powiedziała Audrey że ma pomocnika i tyle.

ocenił(a) serial na 7
Skejcik

Ja obstawiam na szeryfa i panią psycholog. Kuzyn Kierana też irytujący, ale ostatecznie mam nadzieję, że w tym sezonie jakieś logiczne będą te czarne charaktery.

ocenił(a) serial na 7
Roy_v_beck

Wg mnie to zbyt oczywiste i typowe kierowanie podejrzenie na panią Lang. Szeryf jakoś dla mnie nie ma image'u mordercy ;)

ocenił(a) serial na 8
Skejcik

Po obejrzeniu 6 odcinka mam wrażenie, że mordercą jest nauczycielka ponieważ zabija/torturuje (?) Bransona z zemsty o to, że rzekomo zdradził ją z Brooke.

ocenił(a) serial na 8
cruzea

A ja myślę, że morderca odciął dłoń Bransonowi, bo potrzebuje w jakimś celu jego odcisków palców, a potem przypalił mu rękę, żeby chłopaczyna się nie wykrwawił. Co dalej z nim zrobi, nie wiem. Może przeniesie go w inne miejsce i tam zabije na oczach Brooke, czy kogoś innego.

ocenił(a) serial na 8
Slowick

Ewentualnie podeśle komuś tę dłoń (Brooke? Nauczycielce? komukolwiek?), żeby zwabić ofiarę gdzieś, gdzie ją zabije lub pokaże jak zabija Bransona.

ocenił(a) serial na 7
cruzea

Też mi się wydaje, że to ona. Dają podejrzenia na wszystkich, ale nie na nią. Nie pokazują, że zachowuje się jakoś dziwnie. Podobnie było z Piper. Pokazywali ją jako wścibską reporterkę czy kim ona tam była. Ale nie jako zabójcę. No i miała kontakt z Emmą - w kawiarni. A ta nauczycielka ma z nią kontakt w szkole Też się jej zwierza itp.

ocenił(a) serial na 7
cruzea

a to nie jest typowe kierowanie podejrzenia zamierzone przez twórców ? po za tym nie wiem czy w promo w 7odc chyba obrywa się właśnie pani psycholog.

ocenił(a) serial na 8
Skejcik

Możliwe, że pani psycholog z kimś współpracuje. Podobnie było w 1 sezonie, gdy Piper została zaatakowana.

ocenił(a) serial na 8
Skejcik

Podejrzany jak dla mnie jest również Kieran, ponieważ dziwnym zbiegiem okoliczności znalazł się w wesołym miasteczku i jakoś nie zauważył mordercy, który de facto podążał tuż za Noah, Audrey i Emmą. Myślę, że dobrym motywem byłaby chęć pomsty swojego ojca, dodatkowo sam powiedział, że gdyby postąpili inaczej być może jego ojciec by żył.

ocenił(a) serial na 7
cruzea

Kieran też podejrzewam mocno. Może kierować się właśnie zemstą jak w Scream 2 matka Billy'ego za śmierć swojego syna. Po za tym w 1 sezonie jakiś przystojny młody człowiek był u matki Brandona Jamesa, to wtedy już mógł być Kieran.

ocenił(a) serial na 7
Skejcik

Co sądzicie po nowym odcinku? Czy tylko mi się wydaję, że to Zoe jest zabójczynią?

ocenił(a) serial na 7
creeepy

fajny odcinek. Zoe też kiedyś nad tym myślałem tylko ona znowu niska, a morderca wysoki xD

Skejcik

akurat wysokość nie ma raczej nic do tego, w 1 sezonie morderca często miał różną wysokość która chyba żadna nie odpowiadała do końca Zoe xd, mordercę raczej zawsze jest jakiś kaskader lub ktoś tam od tego i tylko kiedy ma zostać zdemaskowany jest to ta dokładna osoba.

ocenił(a) serial na 7
Rrouge

wiem wiem ;) BTW Zoe jak coś to dla mnie bardziej wspólniczka al'a Audrey niż morderczyni.

Skejcik

Ja ją na początku podejrzewałem, ale teraz sądzę że zginie i to wkrótce ;D

ocenił(a) serial na 7
Rrouge

czarni zawsze giną w horrorach :P

Skejcik

ostatnio to właściwie były wyjątki i to w wielu serialach ;D nawet z takiego gatunku no ale tu raczej tak podejrzewam z uwagi na parę rzeczy które mnie na to myślenie naprowadziły.

creeepy

Ja w sumie na początku ją najbardziej podejrzewałem ale teraz....uważam że zginie wkrótce, mam powody żeby tak sądzić, Kieran tak podejrzanie nagle wyskoczył no i obwinia się za śmierć ojca....Eliego podejrzewam choć to podobnie jak z kieranem byłoby jednak trochę za proste....

ocenił(a) serial na 7
Rrouge

Może się też okazać, że zabójców jest kilka.. Kieran, Zoe.. no i mogą dojść nowi;_;

ocenił(a) serial na 6
Skejcik

Kieran. Jak nic.

ocenił(a) serial na 8
ziaba933

6 odcinek nawet fajny. Dużo się działo, dla mnie to zaleta. Jestem bardzo ciekawa co będzie w następnym odcinku, co dalej będzie z nauczycielem. Niezłe było to jak Noah wyznał Audrey uczucia. Tylko, że teraz nieciekawie może się czuć, że ona o tym wie, ale nie odwzajemnia. Szkoda, że go nie chce jako faceta, jest uroczy ;) Zwłaszcza przy tym wyznaniu, miło się na niego patrzy, fajnie wygląda i po prostu lubię jego charakter w serialu. Ciekawe czy faktycznie jest tak jak powiedziała mu Audrey. No, ale może i tak.

ocenił(a) serial na 8
monika220

No ale myślał, że to chwila śmierci jego i Audrey... A Audrey jest lesbijką lub może bi, już nie pamiętam. Kieran faktycznie tak nagle pojawił się na wesołym miasteczku. Mogłoby być tak, że jest mordercą lub wspólnikiem, a Emma mu przeszkodziła w tym co miał zrobić.

ocenił(a) serial na 8
monika220

Też myślę teraz że to Kieran a już na pewno mężczyzna , chudy całkiem wysoki . Widać było dobrze budowę fizyczną jak okaleczał nauczyciela , poza tym on pojawił się w miasteczku , i od 2 sezonu wydaje się dziwny , może ma żal do Emmy za śmierć na jego ojcu , nie wiem szukam kogoś z motywem . On albo ojciec Emmy to moja Top 2 na chwilę obecną po 6 odcinku .

ocenił(a) serial na 8
Daniel_Kot

Też myślę, że to on, ale sama nie wiem, może to już by było za proste. Z tym, że w sumie obojętnie kto z nich będzie mordercą to w sumie i tak będzie proste, bo i tak podejrzewamy już każdego, ale w sumie jak wymyślą ciekawy motyw, to mimo przewidywalności może być ciekawie. No albo parę osób jak pisaliście za coś się mści np na Jake'u, no i na reszcie, ale sama nie wiem.

ocenił(a) serial na 7
Daniel_Kot

Nie ma co się wzorować wzrostem ponieważ w kostiumie gra kaskader.

ocenił(a) serial na 8
Skejcik

Masz rację że gra dubler a nie aktor ,ale przynajmniej powinien grać go osoba o przybliżonej budowie a nie przez cały sezon .np widzimy krzyka 190 cm a na końcu po zdjęciu maski jest np. dziewczyna 165. To albo widzowie w USA nie przywiązują uwagi do detali albo scenarzyści mają widza nie napiszę gdzie . Takie seriale głównie polegają na śledzeniu uważnie serialu i każdej wskazówki to jest pod maską , przynajmniej tak mi się wydaje .

ocenił(a) serial na 7
Daniel_Kot

zgadzam się :) takie detale powinny być dopracowane w takich filmach / serialach. W Krzyk 4 najbardziej się to rzuciło w oczy.

Skejcik

Wg mnie ten sezon bazuję na Scream 2.
Zabójca - osoba mszcząca się za Piper ( jakaś rodzina, bliska osoba - ktoś pisał o nauczycielce jako dziewczynie Piper )
Zabójca 2/ Pomocnik - Stavo - w Scream 2 pojawił się Mickey ( fan horrorów ). Tutaj w sezonie 2 pojawia się Stavo ( również fan horrorów i krwawych historii )

wojtas656

Jak to będzie Stavo.......to będę wielce zawiedziony, nie że go uwielbiam ale że to najbanalniejsza opcja i moim zdaniem pójście na całkowitą łatwiznę, przecież nawet Miguel jego ojciec, znalazł u niego maskę, widać że ma jakieś psychotyczne myśli i te rysunki, to nawet bardziej oczywiste niż Piper, a Piper wogóle nie była dla mnie zaskoczeniem.

Rrouge

Raz autorzy podsuwają nam jakieś dowody ze to ta osoba, a innym razem odsuwają je i wskazują na kogoś innego. A jak się okaże to będzie np Hayley to też jest pojście na łatwizne. Bo to wybranie osoby najmniej rzucającej się w oczy

wojtas656

ale wybranie osoby najbardziej rzucającej się jest dla mnie gorsze, no np Piper: jeszcze raz, to było dla mnie słabe..naprawdę słabe i byłem zawiedziony nią jako mordercą bo było to cholernie banalne i wiedziałem to praktycznie od początku, jak by wybrali Stavo było by to jeszcze bardziej banalne, akurat na niego cały czas dają dowody, maska, ubieranie jej i zachowywanie się jak psychol, rysunki JEST TO PO PROSTU ZBYT OCZYWISTE i jeśli byłby mordercą mega bym się zawiódł, wolę osobę mniej rzucającą się w oczy a żeby było tylko zaskoczenie niż taką oczywistą co żadnego szoku ani zaskoczenia jak z Piper. To jest gorsze bo to takie, składajmy na niego wszystko i jak najwięcej, nawet maskę i dajmy jako mordercę, to jest bez totalnego zaskoczenia, bo skoro dają na jakąś postać od samego początku najwięcej wskazówek i to takich palących aż w oczy to gdy robią z tej samej postaci mordercę jest to.....tak banalne i słabe że szok.

Rrouge

Masz rację. Piper nie była tak oczywista ;)
Emma, Noah, Audrey, Brooke, Kieran - odpadają jako zabojcy. Ktoś się może kłocić, że to ktoś z nich. BYwało już tak w filmach, że ktoś po przeżyciu jakiejś masakry w kolejnej serii czy po kilku latach zaczyna zabijać. Taki schemat tutaj nie pasuję.
Stavo - odpada bo zbyt oczywiste
Zostają:
Szeryf, ojciec emmy, mama emmy, burmistrz, Pani Lang, Zoe, Hayley, brat Kierana ktos jeszcze??

wojtas656

z tych wymienionych hmmm.....właściwie to ze stałej obsady podejrzewam Noah mimo wszystko, Kierana kiedyś podejrzewałem ale to też było by zbyt oczywiste.....no chyba że w tym sezonie też nie bęzie zaskoczenia, z tych co wymieniłeś to hmmm jakoś mi...powiem tak, z tych pasuje mi najbardziej Lang i Zoe ale znowu uważam że obie zginą w 7 odcinku, a przynajmniej Lang a Zoe w 7 albo 8 ale to już wywnioskowałem z paru rzeczy.

ocenił(a) serial na 8
wojtas656

Piper oczywista? A po czym wnioskujesz? Może powiedzcie że od początku powiedzcie że wiedzieliście że to ona xD Typowany była każdy. A jak teraz czytam komentarze to kto by nie okazał się zabójcą to będzie banalne i oczywiste xD

ocenił(a) serial na 8
kacperowski20

Bo na każdego zrzucają podejrzenia. Przez to właśnie, że każdy jest podejrzany, to praktycznie ktokolwiek okaże się zabójcą, może nikogo nie zaskoczyć. Wolałabym, aby jednak zaskoczyli jakimś smaczkiem, w co niestety wątpię.

Slowick

No właśnie każdy okaże się oczywisty... zaskoczyć mogą jedynie sposobem ukazania zabójcy, jego powiązań z Piper i motywem.

ocenił(a) serial na 7
wojtas656

na chwilę obecną daję Kieran - Zoe.

ocenił(a) serial na 8
Slowick

Czy jak będzie albo Zoe, szeryf, matka Emmy, Noah, Brooke, albo jej ojciec to będzie to przewidywalne i oczywiste? Ciekawe niby czemu xD Rzucają podejrzenia na wiele osób po to by można było debatować i pogłówkować. Na szczęście nie na wszystkich rzucają podejrzenia.

ocenił(a) serial na 8
kacperowski20

Tak, bo już wiele osób stawia lub stawiało na Zoe, szeryfa, matkę Emmy, Noah, Brooke...kwestia motywu.

ocenił(a) serial na 8
Slowick

Poza tym napisałam, że może nikgo nie zaskoczyć, a nie że na bank wszyscy będą jęczeć z żalu, że nikogo nikt nie zaskoczył.