Była spora dyskusja podczas 1 sezonu, a więc pora na nasze domysły w sezonie drugim.
Najdziwniejszy jest nowy syn szeryfa: sporo wie o głównych bohaterach i ich śledzi (Brook)
Nauczycielka może, ale jednak czy to nie znowu kopia Piper ?
Zoe, łamiemy kanony i czarnoskóry morderca, albo przynajmniej wspólnik ?
Troy James, a może ktoś jeszcze nie pokazywany ?
Po dwóch odcinkach mało coś powiedzieć, ale pobawić się można :)
Uwaga! Są to przemyślenia po 7 odcinku- mogą być chaotyczne, nieskładne i miejscami głupie. Jest to zbieranina myśli i miliona teorii ;-)
Zoe chce dowieść winy Audrey. Na początku wierzyłam w jej uczucie do Noah ale po tym e-mailu pomyślałam, iż bardziej jej chodziło o Audrey niż o niego. Zoe może być w jakiś sposób w to zamieszana aczkolwiek nie uwierzę aby zabijała (Piper musiała mieć do pomocy jakiegoś mężczyznę, jakieś szczątki realizmu muszą być). Tak naprawdę nic nie wiemy o jej przeszłości i możemy jedynie snuć domysły. Dlaczego chodziła na terapię (i czy w ogóle ją miała)? Do kogo wysłała ten e-mail? Emmy? Kieran (to jest przecież główny podejrzany chyba od początku serialu ;-D) ?
Aczkolwiek, bez dobudowywania do tego większych ideologii, może Zoe naprawdę jest zazdrosna o Noah i nienawidzi Audrey. Chce ją upokorzyć nie dlatego, że współpracuje z mordercą ale z czystej babskiej zawiści. Obie opcje prawdopodobne ale bardziej przychylam się do pierwszej.
Drugi trop z odcinka- czy mamy uwierzyć, że Eli przypadkiem znalazł się tym domu? Z jednej strony pasowałoby mi, że morderca go śledził i podrzucił ciała do tego domu abyśmy go podejrzewali. Z drugiej- kto go tam wie? Usilnie chce zrzucić winę na Kierana podkreślając jak to się zmienił i że kiedyś był zupełnie innym człowiekiem. Jest zazdrosny o Emmę i chciałby mieć ją dla siebie (kłamał o imprezie urodzinowej, niby mimochodem rzuca jaki to Kieran kiedyś był i ciągle próbuje ją poderwać). W jego przypadku wierzyłabym w zazdrość- myślę, że Kieran i on w Atlancie nie prowadzili przykładnego życia i często gęsto robili nielegalne rzeczy ale to Kieranowi udało się od tego uciec i zacząć od nowa (no przynajmniej na jakiś czas..). Tymczasem Eli ma matkę kombinatorkę, która zamiast iść do uczciwej pracy woli robić nielegalne rzeczy dla p.Burmistrza (i tutaj mała dygresja- czy możliwym byłoby, aby to ona przyszła aby torturować Bransona? Czy to mogłoby być to zadanie od ojca Brooke? Bardzo luźna myśl..), mieszkają na "krzywy ryj" u Kierana i niezbyt dobrze im się wiedzie. Poza tym- ktoś przyszedł aby podpalić dom- podejrzani są Kieran, Stavo (on wydaje się niby zbyt oczywisty ale..?) i matka Eliego (znowu teoria o zadaniu od ojca Brooke, chyba bardziej prawdopodobna niż Branson :-D).
I co, do jasnej anielki, kryje mama Emmy i szeryf? Co to za tajemnica sprzed lat? Brandon tak naprawdę nie zabijał i mieszka sobie teraz na farmie (proszę nie idźcie tą drogą) ? Tylko co z tym wszystkim ma wspólnego Emma?
1) Zgadzam się co do Zoe - pomaga mordercy, albo po prostu zazdrosna o Noah chce upokorzyć Audrey.
2) Po tym odcinku Eli to raczej typ ''bad boya''. Emma mu się podoba, albo chce ją odbić na złość Kieranowi. Jak napisałaś on i Kieran kiedy mieszkali w ATL nie siedzieli grzecznie przed TV ;)
3) Szeryf i matka pewnie coś wiedzą odnośnie morderstw z przed lat i farmy świń Troya. Jednak co dokładnie tego się dowiemy pewnie za 2-3 odcinki.
Przecież to jest oczywiste, że jest zazdrosna o Noah. Maila z załącznikiem wysłała na swój adres, żeby w domu to jeszcze raz przesłuchać. Raczej nie ma nic wspólnego z zabójstwami, ale pewnie by chciała, żeby Audrey trafiła do więzienia, żeby mieć Noah tylko dla siebie. Btw. co ona ma na głowie? :D Po siedmiu odcinkach nadal nie wiem kto jest zabójcą. W pierwszym sezonie było łatwiej się domyślić i właściwie miałem tylko jednego podejrzanego i to on okazał się zabójcą. Nie wiem jaki można by mieć motyw do zabójstw. Teraz jak tak myślę to wydają mi się, że to Emma może zabijać. Może ma rozdwojenie jaźni?
Emma raczej nie, bo nie miałaby kiedy podpalić chaty w s02e07 :P Myślę, że może być to Zoe. Nie była w tym odcinku cały czas z Noah, bo przecież był wątek kupowania prezerwatyw, równocześnie z wątkiem pani Lang. :)
A motyw już zdradziła, była samotna, postanowiła wykosić parę osób, żeby być częścią popularnego Lakewood 5/6.
Taka jest moja opinia, marzy mi się, żeby tak było, ale pewnie jestem w błędzie. Do układanki nie pasuje mi tylko zabójstwo Eddiego, bo wtedy była w kinie. Chyba że ma pomocnika :)
Jak dla mnie Zoe jest najmniej podejrzaną osobą. Zabijanie, żeby stać się popularnym to słaby motyw. Eddie widział wtedy Audrey jako pomocnika Piper, więc tylko ona miała powód, żeby go zabić, ale to nie ona, więc kto? Może szeryf?
Zabójców jest chyba więcej niż jeden i raczej nie wiedzą o sobie. W 7 odcinku najpierw Brooke dostaje sms'a, żeby przyszła do szkoły, a potem sms'a dostaje Audrey. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że zabójca kazał jej przyjść samej.
Hej. Jeżeli mogę zapytać to gdzie oglądaliście 7 odcinek? Tzn ja go widzę, ale na razie po angielsku. Na pewno coś zrozumiem, ale wolałabym z napisami, bo mój angielski jest średni. No, a zwykle z napisami serial już był, zwłaszcza, że chyba wczoraj była emisja, więc dziwi mnie, że teraz nie ma, a na zalukaj co zwykle oglądam nawet nie ma jeszcze 7 odcinka, więc dziwne :D A tak to już zawsze było.
wpisz "Scream s02e07 PL" i wyskoczy ci bodajże strona na cda z polskimi napisami :D
Podejrzenie o dwóch mordercach również wydaje mi się możliwe, szczególnie właśnie po SMS'ach do dziewczyn. Wydaje mi się, że Zoe może być w coś zamieszana, wątek z jej przeszłością daje dużo do myślenia.
W dalszym ciągu podejrzewam Kierana. Najpierw ta akcja w barze gdzie widzi Emme ze swoim kuzynem. Możliwe, że zaczął ich śledzić i podpalił ten dom. Zastanawiają mnie tylko te dwa porzucone ciała. Czy było to specjalnie bo np. morderca wiedział, że Em i Ellie przyjdą do tego domu, czy zwykły zbieg okoliczności?
Kieran kocha Emme i nie zabiłby jej. Prędzej tego swojego kuzyna. :D Poza tym do niczego nie doszło jak ich widział w barze. Owszem mógł ich śledzić, bo pracuje dla szeryfa, ale domu nie podpalił. Jest też opcja, że Eli dostał sms'a od zabójcy, żeby przyszedł tam z Emmą. Raczej to nie był zbieg okoliczności. Morderca mógł przecież wcześniej podpalić ten dom. Od razu po tym jak przyniósł tam zwłoki. No chyba, że Emma i Eli przyszli tam w tym samym momencie i zabójca pomyślał, że ich też podpali.
Kieran kocha Emme, to fakt, ale mógł dwuznacznie odebrać epizod w barze. Jak dla mnie to on jest nieco podejrzany.
to bazuje na Scream więc zabójcy na pewno wiedzą o sobie chyba, że tylko raz ktoś chciał jedno morderstwo podpiąć pod konto seryjnego (głównego) choć wątpię w to osobiście.
Tropów jest wiele, a ciężko znaleźć teraz taki solidny motyw, takie mam wrażenie. No, ale może dzięki temu nas zaskoczą. Myślę, że z podpaleniem domu to nie był przypadek. Nie wiem czy zrobiłby to Kieran, ale no nie wiem, może tutaj kryje się też zagadka.
Po 7 odcinku na morderców wychodzą Stavo i Kieran. Stavo wg nie został pokazany, więc mógł robić wszytko.
1. Podpalenie domu z Eli i Emma
- Kieran ich śledził i podpalił dom z zazdrości itp
- jak ktoś wyżej napisał zabójca podrzucił tam ciała żeby wciągnąć w to Eliego
- Eli jest zabójcą i schował tam ciała, a dom został podpalony przez Kierana jak wyżej
Tylko jak ciało Branson ze szkoły tak szybko zostało przeniesione?? Jeżeli Eli byłby zabójcą nie mógłby by tego zrobić, bo był z Emma. Chyba... że ma wspólnika ( na pewno jest więcej niż 1 osoba )
2. Rozmowa Zoe i Noah
- zoe powiedziała "cieszę się, że Cię widzę" dziwnie to zabrzmiało ( przynajmniej dla mnie ) jak by była zdziwiona widząc Noah całego i zdrowego.
3. Piper wciąż żyję. ile to razy w horrorach nie zostało znalezione ciało zabójcy albo zabójca mimo śmierci powracał w kolejnej części.
Piper gdzieś tam jest i tylko wydaję rozkazy dla swoich wspólników. Tylko komu?
Z kim mogła by współpracować?
1. Z zazdrości? Jakim trzeba być psychopatą, żeby zabić własną dziewczynę i kuzyna? Tak, wiem, w filmie tak było. :D
2. Zoe jest zabójcą? I trzyma sztamę z Audrey?
3. Z tego co pamiętam z ostatniego odcinka pierwszego sezonu to chyba nie odnaleźli jej ciała. Tak czy inaczej dostała strzał w głowę. Tego się nie da przeżyć.
1. nie mówię, że z zamiarem zabicia. przestraszyć , wypłoszyć itp. tylko stracił kontrolę :P
2. nie z audrey. dlaczego? audrey załapała noah w poprzednim odcinku wiadomo dlaczego i nic nie wiedziała o tym, że zabójca zwabił tam Emme. z tym zabójcą właśnie wg mnie mogłaby by współpracować Zoe
3.niby dostała, ale to film i wszystko jest możliwe. chociaż to naciągane
Fanpage wypuścił na facebooku nowy trailer nadchodzącego odcinka i dowiemy się w nim kto prześladował Emmę w wesołym miasteczku. Mam nadzieję, że to nie będzie kolejny żart jak w pierwszym odcinku.. :) Fryzura i ucho podobne do Kierana ale on przecież siedział przywiązany do krzesła w lunaparku. Może to Noah albo Eli?
Myślę że to będzie żart, widać na promocyjnym zdjęciu Kierana w tym kostiumie właśnie po ściągnięciu maski, więc to na 100% kieran, opcja jest taka że po prostu morderca zrobi ich w ciula i ubierze kierana w ten kostium, a sam nawieje albo to kieran jednak miał jakiś cel i sam ubrał kostium i maskę.
Też tak myślę, bo na zdjęciu tym po ściągnięciu maski ma zaklejoną mordę taśmą, więc myślę ze po prostu morderca to ustawi......albo jednak Kieran jest mordercą albo jednym z morderców i specjalnie to tak ustawią xD
1. morderca wrabia kierana
2. kieran specjalnie to tak ustawil, zeby podejrzenia od siebie odciagnac
Przeczytałam tą całą dyskusję i chyba podejrzenie padło na każdego :D To dla mnie niewyobrażalne jakby Noah był zabójcą, niemożliwe... Kieran w sumie też, ale większość osób tak twierdzi, faktycznie znikał, gdy morderca się pojawiał. Syn szeryfa na pewno nie, nie wiem co z kuzynem Kierana oraz z szeryfem (którego lubię, ale coś mi tu nie gra :D). Szeryf pochodzi z Lakewood, więc pewnie to znalezione zdjęcie jest związane z nim :D
a zauważyliście, że zbliża się finał, a poza Jake'iem nikt nie zginął z dawnej ekipy? Co dla mnie jest ewidentnym dowodem, że mordercą jest ktoś z nich. Ktoś, kto nie chce mordować "swoich", a jedynie ich nastraszyć.
Osobiście podejrzewam Kierana. Może po śmierci ojca odbiło mu na punkcie Emmy? Może tak bardzo chce jej bezpieczeństwa, że uznał, iż to jej przyjaciele są dla niej największym zagrożeniem? Zaczyna współpracować z policją i nagle wszystkie poszlaki wskazują na któregoś z jej przyjaciół. To trochę dziwne. Poza tym, za dużo kręci jak dla mnie.
Kręci, ale może scenarzyści chcą, żebyśmy tak myśleli. Sama nie wiem, też jest dla mnie podejrzany, ale w tym momencie już niczego nie jestem pewna :D
ostatnio pojawiło się zdjęcie z planu , ponoć są tam osoby, które przeżyły choć nie wiem czy to prawda. Fotkę widziałem i nie będę spoilerował :P
Kieran albo Zou tylko w sumie oni tak zostali.
Myslalem ze Pani Lang ale skoro zabojca tak fajnie ją poobijał :) to odpada
I ciekawe o co chodzi ze zdjeciem
Tym razem nie chce widziec fotki i znac spojlerow hehe. Czasem je czytalam, a potem zalowalam. Wole byc potem zaskoczona.
Teraz bedzie 8 odcinek i chyba dzisiaj mial byc, tak? Jest w Internecie? Nie moge znalezc nawet na cda :-(
No wlasnie to ja nie wiem, moze zle szukam na alltube widze tylko pierwszy sezon, ale moze zle weszlam. Jest mozliwosc podania linku? Wtedy bym od razu obejrzala z niego.
jest chociażby na oficjalnym profilu Scream MTV na Twitterze, więc zapewne na Fejsie też jest.
po 8 odcinku i nadal nie wiem co myśleć. Ciekawe czy Kieran tego nie zaplanował , ale z drugiej strony przyznał się do swojej historii z przeszłości.
Trop teraz głównie pada na Stavo i Eli'a , ale Zoe też może być w to zamieszana. Pokazała, że jest "suką" przesyłając nagranie Emmie zanim Audrey zdążyła wyjaśnić.
Kieran, Stavo, Zoe, Eli to ktoś z nich.... :P
teraz uważam, że Eli i Kieran ze sobą nie pracują. Tylko 4 odcinki.. zleciało :D
Prawdą jest że niezależnie jak jest, Kieran mógł to wszystko z łatwością ustawić, w sensie, całe to jego "porwanie" i akcję w tym domu strachów.
tak, dlatego jeden z moich typów to Kieran & Zoe.
Teraz przeczytałem coś ciekawego, skąd Stavo miał rysunek faceta przypiętego do łóżka jak Branson ? Czyli to też może być Stavo, albo ktoś kto widział jego rysunki i wzorował się.
to z tym obrazkiem już było widać na zwiastunie do tego odcinka i też mnie to zaciekawiło, w jednym odcinku wtedy kiedy audrey zabrała stavowi tablet i zaczęła pokazywać wszystkim, później mu szpulnęli nim, coś z niego wyleciało, może to była karta pamięci?
Ale jak morderca mógłby wzorować się na rysunku skoro to przywiązanie wymyśliła Brooke ? a całość odbyła się za zamkniętymi drzwiami hotelu . Zastanawia mnie skąd morderca wiedział , że Set tam ...
Kieran musiał by upozorować własne porwanie, wyleźć z zamku strachu, nagrać jak włazi tam Emma wysłać to nagranie do Audrey, przebrać się znokautować zastępce, okleić taśmą nadstawić pod strzał Emmy i przeżyć, W tym czasie Zoo wygrywała konkurs więc odpada. Stavo na morderce mi nie pasuje jakoś za dużo go nakierowują na to scenarzyści dla zmyłki, Chodź lubię Brook stawiam na to że ona jest zamieszana w morderstwa, i musi być z jakimś chłopakiem w komplecie bo nie zrzuciła by laski ze schodów sama a w tamtej scenie morderca pobiegł na górę a ten zboczony nauczyciel leżał na piętrze gdzie dała się akcja więc jak było zamieszanie Brook mogła skorzystać z okazji i go gdzieś odwlec do samochodu czy coś.