PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766403}
2,2 376  ocen
2,2 10 1 376
Małolaty
powrót do forum serialu Małolaty

Myślę, że to najbardziej sensowny paradokument o nastolatkach. W "Szkole" postaci sprawiają wrażenie upośledzonych. Jakieś chore akcje typu aborcja w toalecie, radiowęzeł rozpusty itp. Tutaj pojawiają się jakieś bardziej życiowe sytuacje. W końcu twórcy dali sobie spokój ze słoneczkiem i galeriankami. Chodziłam do gimnazjum w czasach tego medialnego szumu w okół tych spraw, i nigdy nie poznałam żadnej galerianki ani nikogo kto grał by kiedykolwiek w słoneczko. Głupie, miejskie legendy niczym Slender man czy Jeff The Killer. Mniej więcej tak realne są te historie o dziewczynach, które łowią klientów w galeriach i popularnych zabawach w seks grupowy. Wg paradokumentów to w słoneczko grają w każdym gimnazjum, na każdym spotkaniu ze znajomymi. Robią z legend miejskich największy problem współczesnej młodzieży. Tutaj poruszono trochę bardziej realne problemy więc duży plus dla tego serialu. Jedyne co mnie w nim raziło to okropna czołówka z piosenką Dody i fakt ,że nawet rodziny sprzątaczek mieszkały w przestronnych mieszkaniach. Bieda, nie ma co jeść ale mieszkanie mus być koniecznie 4 pokojowe.

ocenił(a) serial na 4
FearTheRipper

"Szkoła" to wytwór wyzwolonego Tefałenu, stąd te słoneczka i inne takie. :P też wolę "Małolaty", może nie najwyższych lotów, ale zdecydowanie bardziej życiowe.