PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236958}

Magda M.

2005 - 2007
6,5 44 tys. ocen
6,5 10 1 43548
6,4 7 krytyków
Magda M.
powrót do forum serialu Magda M.

... Sebastian powinien być gejem. Przyjaźń między kobietą, a gejem jest najtrwalszą przyjaźnią na świecie. Jednakże w polskim serialu raczej nie doczekamy się chociażby postaci najlepszego przyjaciela-geja :( Sam serial może być, chociaż spodziewałem się czegoś lepszego.

ocenił(a) serial na 9
mars20

mi sie serial podoba i to bardzo :P
ale nierozumiem dlaczego Sebastian ma byc gejem?? on jest przecierz dla magdy jjest jak brat i tez moze to byc trwala przyjazn :P

Ramona

Widzę, że jeszcze nie poznałaś dobrze życia. Przyjaźń międzi facetem, a dziewczyną na dłuższą metę jest niemożliwa, chyba że facet okaże się gejem. To wtedy mogą być dla siebie najlepszymi przyjaciółmi do końca życia (wiem to z własnego doświadczenia). Niestety w polskiej TV nie ma miejsca dla przyjaciela-geja i robi się na siłę przyjaciela-hetero. To jest nierealne. Na 100 przyjaźni między facetem, a kobietą, tylko 1 przyjaźn okazuje się przyjaźnią z facetem hetero. Pozdrawiam.

mars20

A ja ci powiem , z4e jest mozliwa mam przyjaciela juz 8 lat i on nie jest Gejem . Jest swietnym facetem z ktorym zawsze moge pogadac i do ktorego moge sie przytulic aby poczuc sie bezpieczna,To ty jestes niepowazny i niedojrzaly i niepoznalez zycia.

mars20

Moim zdaniem przyjazn miedzy kobieta a facetem,ktory nie jest gejem jest mozliwa!!i niewidze tu nic dziwnego!co to za oznica czy twoj przyjaciel jest kobieta czy mezczyzna!

mi_to

No ale gdyby sebastian był gejem, to ludzie by posądzili ich o plagiat, gdyż w amerykańskich książkach ("dziennik bridget jones") filmach ("frankie i johnny"), czy też serialach ("sex w wielkim mieście") ten motyw pojawia się nieustannie! moim zdaniem w ogóle ten serial nie jest zbyt rzeczywisty. Jaki młody człowiek zaraz po studiach ma taki mieszkanie ciuchy i samochód!?

Pearl_3

Apropos mieszkania itd. W którymś odcinku padło zdanie, że Magda ma 29 lat. Studia prawnicze trwają 5 lat, więc dziewczyna jest po studiach 5 lat. Na mieszkanie wzięła kredyt (to też się przewinęło przez któryś odcinek),a na rozwodach sie nieźle zarabia. Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 4
lunatyk_4

Tylko że aplikacja też trochę trwa, a nikt wtedy 8 tys. miesięcznie nie zarabia. :)

użytkownik usunięty
mars20

Nie oglądałem tego serialu i raczej nie obejrzę, skoro nie zacząłem od początku. Przyjaźń między hetero i kobietą jest możliwa, ale i tak uważam, że mogliby włączyc geja albo lesbijkę (w Polskim serialu chyba jeszcze nigdy nie było lesbijki, co?). Szkoda, że w Polsce nie

Pearl, to nie byłby żaden plagiat, ponieważ taka jest prawda. Kobiety przyjaźnią się z gejami, ponieważ są oni lepszym przyjaciółmi od innych kobiet, a przede wszystkim lepszymi przyjaciółmi od facetów-hetero. Taka jest prawda, ale w polskim społeczeństwie tego jeszcze nie widać, poniewaź to naród homofobiczny (przykład: wygrana partii wielkiego homofoba, czyli PiS). Dj.grzechu_1, prędzej w Polsce zobaczymy tornado niż geja czy lesbijkę jako głównego bohatera serialu :-P

ocenił(a) serial na 10
mars20

jeśli chodzi o lesbijkę w polskim serialu to była jedna dawno temu...w "klanie" i zalecała się do Moniki(Izabela Trojanowska)

barbet

No... temat się pojawiał w niektórych serialach... "M jak miłość", "Samo życie", "Miasteczko", nawet "13 Posterunek" i "Graczykowie, czyli Buła i spóła" :)

ocenił(a) serial na 4
mars20

A gdzieś powiedziano, że nie jest???

Oglądałam wszystkie odcinki i nie zauważyłam nic na ten temat?!

KROPKA

no wlasnie! nie powiedziano ze nie jest gejem, ale miom zdaniem jest na pewno poza tym ten gosc zrobil sie strasznie ochydny jak sie sciol prawie na lyso bleee,...

Anouk_4

No to już wiemy. Sebastian jeste gejem. :-) W końcu jakaś postać homoseksualna w polskim serialu. Gdyby jeszcze tak rozbudowali jego postać, byłoby naprawdę ciekawie. ;-)

ocenił(a) serial na 4
mars20

Ja myślę, że wiedzieliśmy od początku... Ja w każdym razie wiedziałam. :)

A czemu nie było wprost? W naszym mało tolerancyjnym dla inności społeczeństwie, trzeba było najpierw widza przygotować, przekonać do bohatera, sprawić by go polubił, a dopiero potem temat rozwinąć... Zamierzenie się udało jak sądzę. ;)

KROPKA

a mi się obiło o uszy że w jednym z pierwszych odcinków Sebastian stwierdził że szuka kobiety

ocenił(a) serial na 4
Moonique

Oglądałam od początku i nic o tym nie wiem... ;)

KROPKA

Masz rację. Cały czas wiedziałem, ale myślałem, że konserwatywni Polacy postanowią zrobić z niego heteroseksualistę. Teraz już wiemy oficjalnie, że jest gejem, czyli mój "gej radar" nadal jest sprawny. ;-)

ocenił(a) serial na 1
mars20

Constricto r -) masz jakiś kompleks na tym punkcie czy co do ciula? :/

ocenił(a) serial na 10
mars20

Ależ Sebastian jest gejem, choć czasami mi się wydaje, że Magda zaczyna być dla niego kimś więcej niż siostrą... Np w dzisiejszym odscinku - 2 II serii

olar

nie mam telewizora, wiec nie wiem o co chodzi w tym serialu, ale chcialam dodac, ze aby przyjazn miedzy facetem i kobieta byla mozliwa to on musi byc gejem a ona lesbijka, zeby z obu stron byla jasna sytuacja :D