PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236958}

Magda M.

2005 - 2007
6,5 44 tys. ocen
6,5 10 1 43548
6,4 7 krytyków
Magda M.
powrót do forum serialu Magda M.

odc. 10
Okazuje się,że przyczyną przyjazdu Teresy nie była wyłącznie matczyna tęsknota. W tajemnicy przed Magdą spotyka się z Sebastianem i wypytuje go o jej relacjez Piotrem. Radzi córce, by okazała Korzeckiemu zainteresowanie. I mimo jej protestów nie ustaje w próbach swatania. Doskonała okazją do tego jest przyjecie w nowym klubie. Magda natychmiast interweniuje i powtarza kolejny raz,że nie ma zamiaru się zakochać. Jednak z jej namietnego tanga z Piotem wynika coś innego...

madlenka1989

Wow! Skąd to wiesz? Ja sie dowiedziałam, co będzie w 11 odcinku:

Magda ignoruje telefony od Piotra. Najpierw nie chce z nim rozmawiać, ponieważ jest bardzo zajęta. Kiedy Piotr dzwoni do niej ponownie, Magda właśnie wchodzi na salę rozpraw. Reprezentuje mężczyznę, któremu sąsiad zatruwa mieszkanie spalinami? Po rozprawie na korytarzu Magda spotyka Wojtka, który zmierza ze swoim klientem na salę sądową. Kiedy Wojtek wspomina coś o Piotrze, Magda reaguje "alergicznie". Mariola tłumaczy Piotrowi, że zachowanie Magdy nie musi wcale oznaczać odrzucenia, a może być jedynie testem. Piotr raz jeszcze dzwoni do Magdy, ale on nie odbiera telefonu. W sprawę angażuje się Teresa, która tłumaczy Magdzie, że nie powinna bać się zaangażowania, bo Piotr na pewno nie porzuci jej tak, jak jej ojciec. Magda umawia się z Piotrem i z trudem, ale zdecydowanie prosi go, żeby dał jej spokój. Tymczasem Julia zabiera Piotra do swojej posiadłości. Chce, żeby zajął się protestami sąsiadów, którym nie podoba się, że kobieta buduje sobie basen.

ocenił(a) serial na 7
Kreseczka

odc. 12

Magda od rana w kancelarii jest w kiepskim nastroju, twierdzi jednak, że to z niewyspania. Również Piotr nie tryska dobrym humorem. Mariola domyśla się, że jego stan ma związek z Magdą. Sebastian uważa, że Magda popełniła błąd, zrywając kontakty z Piotrem. Tymczasem Piotr wygrywa w sądzie sprawę przeciwko nieuczciwemu deweloperowi. Kiedy opuszcza salę rozpraw spotyka na korytarzu Wojtka. W tym samym czasie w sądzie pojawia się Magda, która przyszła z Martą na pierwszą rozprawę rozwodową. Marta widząc Piotra dziękuje mu za pomoc w wyprowadzce. Magda i Piotr są zakłopotani tym niespodziewanym spotkaniem. Wojtek dowiaduje się od Piotra, że między nim a Magdą "nic nie ma i nie będzie". Wojtek i Agata organizują spotkanie z okazji "pierwszego pocałunku". Zaproszeni są Magda i Piotr oraz Mariola i Sebastian. W czasie spotkania Magda i Piotr czują się bardzo niezręcznie. Piotr stara się maskować skrępowanie żartami. Nagle dzwoni Teresa. Okazuje się, że do Olsztyna przyjechał ojciec Magdy (Piotr Fronczewski).

madlenka1989

Wiedziałam, że on przyjedzie, bo Magda za dużo razy o niego pytała. A jak się okaże, że on jest dobry, to Madzia odzyska wiarę w facetów i będzie z Piotrem, hehe ]:-) Fajnie by było... Zobaczymy...

ocenił(a) serial na 7
Kreseczka

Odc. 13
Magda nie chce rozmawiać ani z Teresą, ani z ojcem. Sebastian uważa, że powinna. Tymczasem cukiernik i jego adwokat wycofują sprawę z sądu i podpisują ugodę. W fundacji Marta prosi Magdę, żeby w sądzie nie ujawniała faktów kompromitujących jej męża. A ponieważ potrzebne są jakieś argumenty, Marta proponuje poprosić na świadka Piotra. Magda niechętnie się zgadza. W trakcie telefonicznej rozmowy z córką Teresa przekazuje słuchawkę Jerzemu, ojcu Magdy. Ona nie spodziewając się tego, wyrzuca z siebie cały żal do ojca. Nieplanowana rozmowa z Jerzym całkowicie wyprowadza Magdę z równowagi. Podczas rozprawy restauratora Borzęckiego przeciwko mężczyźnie, który zdemolował toaletę, Magda jest zupełnie rozkojarzona. Sebastian chce przekonać Magdę do spotkania z ojcem. Ona jednak kategorycznie odmawia.

madlenka1989

Ja nie mogę!!! Co się z nią dzieje?! Ciągle pytała się matki, czy ojciec zadzwonił, a on nawet do niej przyjechał!!! A ona co? Teraz się z nim nie spotka? To bez sensu...

ocenił(a) serial na 10
madlenka1989

Czego ona chce?Przeciez zycie zaczyna miec sens.Powinna dac szanse ojcu i Piotrowi

EwaTal

Jasne, że tak! Ale to jest przecież serial... Robią tak, żeby mieć problem na najbliższe 5 odcinków...

ocenił(a) serial na 10
Kreseczka

ja jej w ogóle nie rozumiem ...ona sama nie wie czego chce...odrzucać taką miłość??to zakrawa na skandal!

barbet

Jak pies ogrodnika. Jest zazdrosna o Szulc, ale sama go odrzuca...