PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=633464}
7,3 20 tys. ocen
7,3 10 1 20384
5,8 4 krytyków
Misja Afganistan
powrót do forum serialu Misja Afganistan

Gdyby zamiast wyskakującego z lodówki Małaszyńskiego główną rolę zagrał Marcin Dorocinski film z pewnością byłby dużo lepszy,a tak pewnie aktorstwo będzie drewniane.

ocenił(a) serial na 8
a_kwitek

Bardzo lubię Marcina Dorocińskiego. Polubiłam go za rolę w filmie Barbórka z cyklu Święta Polskie, później Ogród Luizy. Patrząc na jego role to Marcin bardziej wyskakuje z lodówki. Gra po prostu dużo. W serialach i filmach.
Co do Małaszyńskiego to wydaje mi się, że to właśnie on nadaje się bardziej do roli żołnierza. Jest wysportowany, charyzmatyczny i lubi ekstremalne wyzwania. Jako Grand w Oficerze był niepowtarzalny.
Obaj aktorzy należą do moich ulubionych. Jednak w oglądaniu produkcji z Marcinem ciągle nadrabiam zaległości, a poczynania Pawła śledzę na bieżąco. Może Canal+ też zauważyło wyjątkowość Pawła Małaszyńskiego?

a_kwitek

Po obejrzeniu pierwszych odcinków uważam, że jednak lepszy do tej roli jest Małaszyński. Dorociński nie pasowałby do roli "świeżego" oficera, który dopiero musi udowodnić, ze da radę dowodzić ludźmi w walce. Na Dorocińskiego wystarczy spojrzeć i już posłuch jest zapewniony.

ocenił(a) serial na 7
a_kwitek

Może tak, ale najpierw obejrzyj a poźniej komentuj baranie. Gdybać zawsze można.
Również bardziej lubie Dorocińskiego.

ocenił(a) serial na 5
a_kwitek

Też o tym pomyślałem, ale jednak do tej konkretnej roli bardziej pasuje mi Małaszyński. Gdyby postać miała ociekać rutyną i bezkompromisowością - to na bank Dorociński. Tutaj jednak mamy inny typ człowieka - prymus akademii wojskowej, syn generała, debiutant na froncie.