PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=633464}
7,3 20 tys. ocen
7,3 10 1 20385
5,8 4 krytyków
Misja Afganistan
powrót do forum serialu Misja Afganistan

[SPOILERY] Co do 6 odcinka to, to co najbardziej razi. "Nagły" awans Malbora na stopnień
porucznika, dziennikarka bierze ludzi na wywiad mówiąc że ma zgodę od przełożonych ale nikt nie
sprawdzi czy jest to prawda i na jakie tematy dostała zgodę. Bójka miedzy Malboro a Mamutem na
siłowi to całkowita żenada, chyba że nikt nigdy nie widział jak się ktoś bije. Miny i zachowanie
Malboro jak się dowiedział o bracie to bardziej przypominało jakby ktoś mu na depnął na buta niż
mógł się przyczynić do zgonu. Dlatego podtrzymuje to co napisałem już kiedyś dla mnie postać
Malboro jaki sama gra p.Roguckiego jest fatalna.

ocenił(a) serial na 8
rafib1975

mnie się wydaje, że jest to pokazane z całkiem ciekawej perspektywy. Nie każdy reaguje przecież nie wiadomo jak nostalgicznie, to żołnierz, tym bardziej od czasu śmierci minęło trochę czasu.
Warto brać pod uwagę postać od początku. Nie lubię tak bezsensownych opinii.

ocenił(a) serial na 3
malwibak

Właśnie biorę tą postać od samego początku i cały czas mi nie pasuje. Jest jak dla mnie ogólnie źle zagrana. I jeszcze jedno do sytuacji w której brat zginął. Nie znam się dokładnie na regulaminie armii. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć aby, dwóch braci było w jednym plutonie i w dodatku pojechali razem na patrol. A dlatego tak twierdzę, że taka sytuacja może narazić cały oddział, życie innych żołnierzy, nie powodzenie patrolu.

ocenił(a) serial na 8
rafib1975

Według reżysera historia oparta jest na faktach, niemniej jednak należałoby to potwierdzić. Powiem szczerze, że trochę inaczej patrzę na tę postać ponieważ misje stabilizacyjne są mi znane z drugiej strony. Znam kogoś b. bliskiego kto był na kilku misjach - więc może dlatego nasze stanowiska będą odmienne :)