czy ktos moze znalazl jakies info dotyczace drugiego sezonu, bo ja jakos nie moglam sie niegdzie doczytac...??
Na oficjalnej stronie na FB jest cały czas takie samo info, że jeszcze decyzja nie została podjęta.
czy wogole bedzie druga seria?? jak to... przeciez musi być... to jest doobra produkcja, wyszedł im ten serial i tak miałoby sie to skonczyc?? :(
Przecież ci napisałem że decyzja nie podjęta.
Wcale nie musi wyjść i może się tak zakończyć, jak widzisz kontynuacje? Co ma być "Prawo Agaty 2"?
co ma prawo agaty do tego....??!!!!!!!!!!!!! nie ogladam tego typu seriali, właściwie to nie ogladam wogole... dlatego jestem pod wrazeniem misji która naprawde nie mało mnie wciagneła... co sie udało wczesniej zaledwie kilku serialom!!!!!
na marginesie, wydaje mi sie ze druga seria wyjdzie, chociazby dlatego ze dobrą kase na tym strzepaliby producenci, bo misja ma wielu fanów...
Chodziło mi czy Misja Afganistan 2 ma zostać serialem prawniczym jakim właśnie jest "Prawo Agaty"? Chyba że masz podejście takie, że scenarzyści wątek sprawy powinni zrobić po "łebkach", i powstać, i zakończyć się w jednym bądź dwóch odcinakach. W dodatku praktycznie wszyscy muszą zostać uniewinnieni aby móc wyjechać ponownie na misje.
To czy ma dużo fanów jest mało ważne a co do sukcesu finansowego tez nie był bym aż tak pewny. Bo każda stacja jak robi jakiś serial który, ma odpowiednie zarobki to bardzo szybko podejmuje decyzje o kolejnym sezonie. Z reguły jest tak że pod koniec emisji jednego sezonu już wiadomo czy będzie kolejny. A tu nawet najmniejszej wzmianki o kontynuacji.
I na koniec jak nawet będzie decyzja o drugim sezonie to wątpię że w tym roku będzie emisja.
może i wyjdzie a może i nie; jeżeli będzie 2 seria to trochę na siłę i raczej z nową ekipą/większością ekipy bo ci już zjechali z misji to teraz mają niby w całym składzie wrócić? nie wierzę w takie rzeczy, tym bardziej po takim zakończeniu jakie było...
jak już miałaby być druga seria to myślę, że najlepiej zrobiliby scenarzyści osadzając w tej samej jednostce nowy pluton. tym razem może Żądło by był głównym bohaterem a nie tylko wiecznie wkurzonym nastolatkiem bo inny odbija mu szkolną miłość? myślę że gościu ma potencjał na główną rolę i przy dobrze pomyślanym scenariuszu można by to zrobić. dodatkowo na misję mogliby wrócić Młody i może Mamut i ekipa gotowa. Wtedy wątki wojenne mogłyby być przez większość czasu co znacznie zwiększyłoby budżet ale po ilości fanów myślę, że zwiększenie budżetu byłoby realne i na pewno wyszłoby serialowi na dobre.
Ogólnie bardzo podoba mi się twój pomysł. Z Żądłem jako dowódcą. Ale Mamut raczej by nie pasował. To przez niego zginęli cywile, więc powinien zostać odsunięty na bok.
Mam nadzieje że 2 sezon nie powstanie!!!!! lepiej jak by nakręcili serial od nowa, inna ekipa, INNY REŹyser, bo ambicje były dobre, ale wykonanie jak sami widzieliśmy.
Na wykonanie nie można narzekać. W porównaniu z innymi naszymi rodzimymi serialami jest całkiem niezły. Co prawda niektóre misje były dość dziwne, wątek miłosny też trochę niepotrzebny. Tutaj zamiast tego mogli skupić się na więziach łączących żołnierzy. Także kilka błędów, typu odbicia kamerzysty w okularach przeciwsłonecznych itp., ale ogólnie bardzo przyjemnie się oglądało.
No niby zginęli przez Mamuta ale mogą go uniewinnić. tym bardziej że przypuszczam nie znajdą dowodów. Mało tego - niezłym wątkiem w drugim sezonie mogło by być wysłanie jakiegoś szczura w grupie tak aby wykopał coś właśnie na Mamuta. Pomysły można by mnożyć. Byleby tego nie skopali :))
Parę dni temu przeczytałem, że reżyser jest w trakcie tworzenia dokumentu o żołnierzach w Afganistanie. Kilku żołnierzy zabierało na misje kamery zamontowane na hełmach, oraz sam autor robi ujęcia w bazach oraz przez okna pojazdów na patrolach. Oby wyszło z tego coś fajnego. Polska wersja Restrepo.